برگزاری دومین کنگره زنان تاثیرگذار/ «این سرزمین شیر زنان است؛ قهرمان» شعار روز زن امسال
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امسال دومین کنگره ملی زنان تاثیرگذار همزمان با روز و هفته زن برگزار میشود، اعلام کرد که با توجه به شرایط غزه و مقارن شدن روز زن با شهادت حاج قاسم سلیمانی، امسال به طور خاص برنامههای روز زن و کنگره زنان تاثیرگذار با الهام از مسئله مقاومت برگزار میشود و سعی شده است از نظر جغرافیایی این کنگره دربرگیری وسیعی داشته باشد. روستاها و زنان روستایی نیز در کنگره امسال مشارکت دارند.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، انسیه خزعلی در نشست خبری تشریح برنامههای روز زن با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای غزه اظهار کرد: بیشترین فشار و صدمه بر زنان و کودکان غزه وارد شده است و این زنان و کودکان بیشترین تحمل و بردباری و صبر و شکیبایی قرآنی را از خود نشان دادند.
وی با بیان اینکه حقیقتا زنان غزه شایسته تقدیر و ستایش هستند، افزود: عنوان الگوی تاثیر گذاری در جامعه جهانی را باید به زنان غزه داد که در دل و جان مردم جهان با استقامت و پایداری خود تاثیر گذاشتند و حاضر نشدند وطن خود را با همه مصیبتها ترک کنند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه امسال در شرایط ویژهای مراسم روز زن را برگزار میکنیم، توضیح داد: سال قبل اولین کنگره زنان تاثیر گذار در دو بعد ملی و بین المللی بعد از اغتشاشات و شرایطی که سعی کردند در سطح ملی و جهانی به ایران تحمیل کنند، برگزار و از تعدادی زنان تقدیر شد. امسال این برنامه ادامه دارد ضمن اینکه در تمام نهادها و دستگاهای اجرایی برنامه روز زن و تقدیر از زنان به شکل متداول برگزار میشود اما به طور خاص مساله زنان تاثیر گذار را با الهام از مقاومت امسال برگزار میکنیم چراکه روز زن مقارن با شهادت حاج قاسم سلیمانی است و لذا پایداری زن و خانواده و محور مقاومت مورد توجه قرار میگیرد.
خزعلی با بیان اینکه کنگره زنان تاثیرگذار امسال در هشت کارگروه برگزار میشود، تصریح کرد: در این زمینه امسال برنامه ریزی شده و کمیته تخصصی تشکیل شده است. این هشت کارگروه شامل کارگروه علم و پژوهش، اقتصاد و کارآفرینی، سیاست گذاری و حکمرانی، رسانه و گفتمان سازی، تعلیم و تربیت، فعالیتهای اجتماعی، فرهنگ، هنر، سلامت و ورزش میشود.
وی با اشاره به اینکه از امسال کنگره ملی زنان تاثیرگذار از نظر جغرافیایی وسیعتر برگزار میشود، افزود: امسال کنگره ملی زنان تاثیرگذار در عرصههای مختلف برگزار میشود و از نظر جغرافیایی بسیار وسیعتر از سال قبل است. امسال به صورت ویژه روستاها در این امر مشارکت دارند و حتی کسانی که کمتر مطرح هستند میتوانند در سامانه مربوطه برای کنگره ملی زنان تاثیرگذار ثبت نام کنند و مورد داوری قرار گیرند تا اینگونه زنان بیشتری را شناسایی کنیم و از این زنان تقدیر و پشتیبانی کنیم.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، برای ثبت نام در کنگره ملی زنان تاثیرگذار تا پنجم دی ماه فرصت باقی است که هم خود زنان میتوانند در سامانه مربوطه ثبت نام کنند و هم دیگران میتوانند این زنان را معرفی و آنها را در سامانه مربوطه ثبت نام کنند. همچنین پس از ثبت نام، رای گیری مردمی انجام میشود و افرادی که آرای بالایی کسب کردهاند توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفته و نهایتا به عنوان منتخبین معرفی میشوند.
خزعلی درباره نحوه شناسایی و شاخصهای تعیین زنان تاثر گذار توضیح داد: ما تاثیر گذاری را در حیطههای مختلف در محله و شهر و.. میبینیم. سال گذشته تلاش کردیم کسانی که از نظر ملی قابلیتهایی دارند معرفی شوند از این رو سال قبل زنان تاثیر گذار با معرفی استان ها انتخاب شدند، از هر استانی یک نفر انتخاب و نهایتا از ۳۱ نفر تقدیر شد. برخی از این افراد از سال قبل تا الان در سطح بین الملل جایزه علمی دریافت کردند کما اینکه یک نفر جایزه بین المللی محیط زیست دریافت کرد. امسال نیز همه جوانب را برای انتخاب زنان تاثیرگذار دیدهایم و بحث خانواده و تعهد به ارزشها و… در کنار مهارت و توانمندی علمی زنان مطرح بوده و مد نظر قرار داده شده است.
به گفته وی، شعار روز زن امسال با توجه به جدی بودن مساله مقاومت و اتفاقات غزه و مقارن شدن روز زن با شهادت حاج قاسم سلیمانی، «این سرزمین شیرزنان است؛ قهرمان» انتخاب شده است.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری برای زنان ورزشکار، توضیح داد: موافقت ها صورت گرفته و قرار است مساله استخدام زنان قهرمان ورزشی حل شود.
خزعلی همچنین درباره اختصاص یک درصد بودجه دستگاهها به امر زنان و خانواده در بودجه ۱۴۰۳ توضیح داد: اگرچه اختصاص یک درصد بودجه دستگاهها به مساله زنان و خانواده در سال آینده با دو بحث امور فرهنگی و امور ایثارگران ادغام شده است اما علیرغم این ادغام میزان آن بیشتر شده است و امیدواریم خود زنان برای فعال کردن این امر تلاش کنند.
وی در پاسخ به درخواست یکی از حضار در خصوص تقدیر از زنان پلیس و مدافع امنیت که طی این مدت در بحث مقابله با اغتشاشات فعالیت داشتند، گفت: البته که قدردان این زنان هستیم اما در خصوص معرفی این زنان معذوریتهایی است که نمیتوان آنها را معرفی کرد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در بخش دیگر این مراسم خطاب به نماینده سازمان بهزیستی که در جمع حاضر بود، درخواستی مطرح کرد و گفت: مادران دارای فرزند معلول و اتیسم بعضا از ما میخواهند تدابیری دیده شود تا روزی را در هفته بتوانند استراحت کنند. شما میتوانید این امر را رواج دهید تا زنانی که امکان دارند به این مادران کمک کنند تا از این بچه ها فقط برای یک روز مراقبت کنند، به این بپردازید تا سنت شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده درخصوص زنان زندانی، تصریح کرد: در سفرهای استانی به زندانها سر میزنیم و پیگیر کار زنان زندانی هستیم. برای آزادی برخی اقدام میشود ولی آزادی برخی از زنان زندانی نیاز به تامین بودجه دارد. بعضا باید گلریزان شود و یا ستاد دیه این بودجه را تامین کند. از سوی دیگر برای فرزندان زنان زندانی بحث “زنان برای زنان” را داریم تا گروههای تربیتی و فرهنگی به مسایل فرزندان این زنان بپردازند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری این را هم گفت که ۱۲ مستند کوتاه از زنان تاثیر گذار از سال قبل تا کنون ساخته شده است و این معاونت در صدد است تا جلسهای با نخبگان دلشته باشد که نخبگان با مادران خود دعوت شده و از آنها تجلیل شود.
خزعلی در پایان سخنان خود از سازمان تبلیغات اسلامی خواست تا در صورت امکان در هفته زن، سخنران پیش از خطبه در هر شهرستانی یک زن تاثیر گذار باشد.
انتهای پیام