«جاده مرگ» سایهای سنگین بر اقتصاد گردشگری خراسان شمالی
مجله خبری آبادی 118/خراسان شمالی وقتی ترافیک در جاده پر پیچ و خم بجنورد به جنگل گلستان که از آن بهعنوان «جاده مرگ» یاد میشود، اوج میگیرد میتوان حدس زد که این جاده دوطرفه باز قربانی گرفته است.
محور بجنورد به جنگل گلستان یکی از راهها و مسیرهای اصلی خراسان شمالی است و سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر زائر حرم امام رضا (ع) از این محور تردد میکنند. این محور سالهاست که در حال ساخت است؛ اما هنوز به پایان نرسیده است و سالانه تعداد زیادی از مسافران و رانندگان این مسیر را به کام مرگ میکشاند.
هنوز قسمتی از این مسیر دو طرفه باقی مانده است و در زمان اوج تعداد مسافران و تردد، رانندگی در این محور بسیار خطرناک است و اگر قوانین به خوبی رعایت نشود، حتماً یک تصادف در آن رخ خواهد داد.
خراسان شمالی در مسیر تردد زائران حرم مطهر امام رضا (ع) است و سالانه تعداد زیادی از مسافران از این استان و از محور بجنورد به جنگل گلستان عبور میکنند؛ اما بنا به گفته مسؤولان، مشکلاتی که در این محور وجود دارد و تبلیغاتی که درباره آن شده است، سبب شده برخی مسافران تمایلی به تردد از این محور نداشته باشند که این موضوع بر صنعت گردشگری استان تاثیرگذار است.
برای توسعه صنعت گردشگری در هر منطقهای باید زیرساختهای لازم برای آن مانند راههای ارتباطی سالم و ایمن وجود داشته باشد که در خراسان شمالی در این زمینه، مشکلات زیادی وجود دارد.
مسافران در خراسان شمالی از «جاده مرگ» تردد نمیکنند
حجتالاسلام والمسلمین براتیزاده، رئیس کل دادگستری خراسان شمالی از وارد شدن آسیب جدی به صنعت گردشگری این استان به علت بیانگیزگی مسافران برای انتخاب مسیر بجنورد به جنگل گلستان خبر داد.
وی اظهار کرد: ارتباطات در دنیای امروز نقش کلیدی دارد و ساماندهی وضعیت پروازها میتواند توسعه و بهبود شاخصهای عملکردی صنعت گردشگری را بهدنبال داشته باشد.
وی گفت: برای توسعه استان لازم است با وحدت و همدلی گامهای بلندتری برداریم و جایگاه استان را بهبود بخشیم. بهنظر میرسد برای تحقق این هدف در درجه اول باید درباره جذب اعتبارات ملی بهطور مضاعف تلاشهای جدی شود.
براتیزاده بیان کرد: حوزه گردشگری یک ظرفیت و در عین حال، فرصتی بسیار مناسب و ارزشمند است و با توجه به قرارگیری این استان در مسیر بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در صورتی که بتوان زیرساختهای لازم را مانند راه دسترسی و ارتقا و توسعه کمی و کیفی پروازهای فرودگاه، بهخوبی برقرار و فراهم کرد، رسیدن به نتایج مطلوب دور از دسترس نخواهد بود.
وی ادامه داد: وضعیت محورهای مواصلاتی، بخصوص جادهها و راههای دسترسی در استان چندان مساعد نیست و در این حوزه، ضعفهای اساسی وجود دارد، بهطوری که بخشهایی از محور بجنورد – جنگل گلستان موسوم به «جاده مرگ» و اشاعه و نهادینه شدن این نوع تلقی سبب کاهش انگیزههای مسافران در انتخاب این مسیر برای سفر به مشهد شده و صنعت گردشگری خراسان شمالی با تهدیدها، مخاطرهها و آسیبهای بسیار جدی مواجه شده است.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه تداوم روند پیگیری موضوع تکمیل پروژه محور بجنورد – جنگل گلستان و ساماندهی وضعیت کمی و کیفی پروازها میتواند به سرعت گرفتن ساز و کار رفع این مشکل کمک کند، اظهار کرد: پیگیریهای غیرمستمر و متعاقباً اقدامات میدانی کُند، ناکافی و منقطع با هدف اصلاح مشکلات این محور تاکنون سبب شرمندگی مسؤولان در برابر مطالبات بحق مردم شده است.
براتیزاده افزود: جلب رضایتمندی مردم از طریق ارائه خدمات شایسته حاصل میشود و مدیران دستگاههای اجرایی میتوانند در موارد مقتضی از ظرفیت دستگاه قضایی و ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان در مسیر رفع موانع تولید و سرمایهگذاری بهرهمند شوند.
کاهش ۷۰ درصدی حضور مسافران در واحدهای پذیرایی استان
مصیب امیرخانلو، رئیس جامعه واحدهای پذیرایی، سفرهخانهها و مجتمعهای خدماترسانی خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری آبادی 118 از کاهش ۷۰ درصدی حضور مسافران در واحدهای این استان خبر داد.
وی اظهار کرد: وضعیت حضور مسافران در استان و استقبال آنها از واحدهای پذیرایی و اقامتی در نوروز امسال کاهش شدیدی داشته است و شاهد کاهش دست کم ۷۰ درصدی آمار مربوط به آن هستیم.
وی با تاکید بر اینکه خراسان شمالی هر سال میزبان بسیاری از مسافران از نقاط مختلف کشور است، افزود: سال گذشته شاهد بودیم که حدود نیمی از مسافران خراسان شمالی در واحدهای پذیرایی را خودروهایی با پلاک خراسان رضوی و نیمی دیگر را خودروهای با پلاک استانهای شمالی ایران و سایر نقاط تشکیل میداد.
وی بیان کرد: امسال شاهدیم پلاکهای مربوط به خراسان شمالی سهم بیش از ۸۰ درصدی دارد و سهم سایر استانهای کشور به حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است و نشان از کاهش عبور مسافران سایر استانها از خراسان شمالی دارد.
شرایط اقامت مسافران در واحدهای اقامتی بدتر از دوران کروناست
یونس کاظمی، رئیس جامعه واحدهای اقامتی خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری آبادی 118 از کاهش ۷۰ درصدی استقبال مسافران از واحدهای اقامتی استان خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه آمار این حوزه بهدلیل ثبت در سامانه دقیق است، تاکید کرد: در نوروز امسال سطح اشغال واحدهای اقامتی استان بهطور میانگین بین پنج تا هفت درصد بوده و اکنون پایینتر از پنج درصد است.
وی افزود: شرایط مقطع فعلی استان در حوزه اقامتی حتی از زمان کرونا بدتر شده است و مسؤولان استان باید مسیر متفاوتی را برای استقبال مسافران از استان، بهویژه در مقایسه با سال قبل که چشمگیرتر بود، برگزینند.
اقامت بیش از ۷۷ هزار مسافر در واحدهای اقامتی استان
علی مستوفیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در تعطیلات نوروز امسال ۷۷ هزار و ۳۶۶ نفر در استان اقامت داشتند، گفت: آمار اقامت در هتلهای استان ۲۰۵۷ نفر، اقامت در اقامتگاههای سنتی ۲۴۸ نفر، اقامت در مجتمعهای گردشگری ۳۳۳۶ نفر بوده است. همچنین آمار اقامت در مهمانپذیرهای استان ۲۰۰۱ نفر، در هتلآپارتمانها ۲۷۲ نفر، در اقامتگاههای بومگردی ۵۲۶۹ نفر و در متلها ۲۲۶ نفر بوده است.
وی ادامه داد: میزان کل اقامت در اقامتگاههای رسمی، غیررسمی و اضطراری ۱۳۶ هزار و ۶۶۸ نفر بوده است. همچنین ۳۳۱ هزار و ۳۳۷ نفر از جاذبههای تفریحی، تاریخی و گردشگری این استان در تعطیلات نوروز دیدن کردند.
وی تاکید کرد: میزان اقامت در واحدهای اقامتی استان در تعطیلات نوروز امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته بود.
تکمیل محور بجنورد به جنگل گلستان نیاز به ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد
مصطفی وثوقی، مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری آبادی 118، اظهار کرد: ساخت محور بجنورد به جنگل گلستان یکی از پروژههایی است که در سفر دوم احمدینژاد به خراسان شمالی مصوب شد و قرار بر این شد تا این محور چهار خطه شود.
وی با اشاره به اینکه عنوان اصلی این پروژه ساخت محور بهشهر – گرگان – آزادشهر – بجنورد – شیروان – قوچان است، گفت: طول کل این مسیر ۲۷۲۶ کیلومتر بوده که بخشی از آن در خراسان شمالی قرار دارد و هنوز ساخت ۳۵ کیلومتر از این مسیر از بجنورد به جنگل گلستان باقی مانده است.
وثوقی افزود: از سال ۱۳۸۹ که ساخت پروژه بجنورد به جنگل گلستان آغاز شده، احداث آن بهصورت قطعه به قطعه در حال انجام است.
وی ادامه داد: اختصاص اندک اعتبارات به این پروژه و اینکه خراسان شمالی، استانی کوهستانی است که در فصل سرما قابلیت اجرای پروژههای عمرانی در آن وجود ندارد نیز از علل کندی اجرای این پروژه است. هنوز ۳۵ کیلومتر باقی مانده است تا این پروژه تکمیل شود و برای تکمیل آن به ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
نیمی از عملیات امداد و نجات هلال احمر در محور بجنورد به جنگل گلستان
ابوالفضل محبان، مدیرکل هلال احمر خراسان شمالی نیز در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری آبادی 118، با اشاره به اینکه بیشتر عملیات امداد و نجات هلال احمر در حوزه تصادفها در محور بجنورد به جنگل گلستان انجام میشود، گفت: در تعطیلات عید نوروز امسال ۹۳ حادثه در حوزه تصادفها پوشش داده شده که نیمی از آنها در محور بجنورد به جنگل گلستان بوده است.
وی افزود: در مدت یادشده پنج حادثه در محور آشخانه به جنگل گلستان و ۲۴ حادثه در محور بجنورد به آشخانه بوده است.
محبان با اشاره به اینکه حادثههای پوشش دادهشده در طرح نوروزی توسط هلال احمر ۴۹ حادثه تصادف در محور بجنورد به جنگل گلستان بوده است، ادامه داد: ۹ حادثه در پایگاه هلال احمر دشت، شش حادثه در پایگاه رباط، چهار حادثه در پایگاه چمنبید، هشت حادثه در پایگاه کشانک و پنج حادثه حد فاصل دوراهی پیش قلعه به کریک بود که تمام این پایگاهها در محور بجنورد به آشخانه قرار دارند.
انتهای پیام