جاذبههای کلات، قابلیت معرفی به جامعه جهانی را دارد
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی فرماندار کلات گفت: تمامی جاذبههای شهرستان کلات در بخشهای مختلف از جمله صنایعدستی، گردشگری و… قابلیت معرفی به جامعه جهانی را دارد.
علی صلاحی، ۲۶ مهرماه در پنجمین همایش ملی ظرفیتها و محدودیتهای توانمندسازی زنان روستایی و عشایری که در این شهرستان برگزار شد، افزود: آثار فرهنگی، تاریخی و گردشگری این شهرستان باید به طور شایسته به جامعه جهانی معرفی شود.
فرماندار کلات با بیان اینکه بانوان شهرستان کلات و از سویی حوزه گردشگری، کشاورزی، دامپروری و … منطقه در مجاورت کلان شهر مذهبی مشهد از ظرفیتهای بینظیری برخوردار هستند، گفت: بانوان این شهرستان علاوه بر اینکه در حوزه خانهداری و مادری بسیار موفق هستند، فرزندان بزرگی از جمله ۲۱۳ شهید را در راه انقلاب اسلامی دادهاند، همچنین علاوه بر اینکه فرزندان نخبهای را تربیت کردهاند، در حوزه تولید و اقتصاد و رونق زندگی در روستاها بسیار موفق عمل کردهاند.
وی از کلات به عنوان شهرستانی که درصد جمعیت روستایی آن بسیار بالاتر از سایر مناطق است نام برد و توضیح داد: زنان شهرستان کلات در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، دامپروری و صنایعدستی بسیار موفق هستند.
صالحی در ادامه با بیان اینکه در حوزه صنایعدستی شهرهای لائین و زاوین به ترتیب به عنوان شهرهای ملی “نواربافی” و “ابریشمبافی” و روستای آقداش نیز به عنوان روستای ملی “گلیمبافی” در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: منطقه لائین به عنوان شهر ملی نوار بافی معرفی و ثبت شد و این هنر برای ساخت دستبند و گردنبند و همچنین حاشیهدوزی لباسهای سنتی محلی کاربرد و قدمتی چند صد ساله دارد.
وی قابلیتهای صنایعدستی برای جذب گردشگر در این شهرستان مرزی را پرتعداد برشمرد و افزود: علاوه بر صنایعدستی در گردشگری هم ظرفیتهای بسیار زیادی داریم که وجود آبشارهایی مانند آبشار ارتکند، قرهسو، آبگرم و چند سد و طبیعت بسیار زیبای شهرستان از آن جمله است.
صالحی تصریح کرد: در این شهرستان دستکم چهار آبشار شناخته شده و شاخص داریم که یکی از آنها اصولا دارای آب گرم است و به همین نام نیز شناخته می شود، در حالی که مردم برای استفاده از آب درمانی و آب گرم به لاویج و سرعین می روند اما از آبشار “آب گرم” کلات در ۷۰ کیلومتری مشهد بی اطلاعند.
فرماندار کلات با بیان اینکه این شهرستان از تاریخ بسیار ارزشمندی برخوردار است، گفت: در عصر سامانیان نیز کلات پناهگاه سرداران آن دوره بوده و از دوران سلجوقی نشانههایی مانند بند نادر برجای مانده که اهمیت آن دشت را نشان میدهد. همچنین در دوران ایلخانان مغول کلات از اهمیت زیادی برخوردار بوده به طوری که تأسیسات دروازه ارغون شاه به دوران ایلخانی نسبت داده میشود.
وی همچنین بیان کرد: کلات در زمان افشاریان از اعتبار خاصی برخوردار بود و دلیل آن را باید در دیوارههای طبیعی و دروازههای قابل کنترل دانست، این شهرستان محل سکونت نادر بوده به طوری که دستور ساخت بنای قصر خورشید را در این منطقه داد.
صالحی در ادامه به ظرفیتهای بسیار بالای این شهرستان در بخش کشاورزی اشاره و اذعان کرد: شهرستان کلات در بخش کشاورزی نیز از توان و ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که سند تحولی این حوزه که تحول عظیمی را در اقتصاد شهرستان ایجاد خواهد کرد، تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه تهیه سند تحول گردشگری شهرستان کلات در دستور کار قرار دارد، ابراز امیدواری نمود با تلاش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هر چه زودتر طرح جامع مطالعاتی گردشگری شهرستان تهیه شود.
فرماندار کلات با اعلام اینکه تمامی جاذبههای کلات در بخشهای مختلف از جمله صنایعدستی، گردشگری و… شایسته معرفی به جامعه جهانی هستند، گفت: این شهرستان قابلیت تبدیل شدن به قطب صنایعدستی خراسان رضوی را دارد.
وی همچنین افزود: کلات در تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی با ۵۰ هزار هکتار اراضی مستقل و تولید محصولات برنج با ۱۵۰۰ هکتار قطب تولید در خراسان رضوی است، همچنین جنگل ارس، منطقه هزار مسجد، جنگل پسته با ۱۰ هزار هکتار که در خاورمیانه بینظیر است از دیگر جاذبههای بسیار خاص و بینظیر این شهرستان محسوب میشود.
صلاحی همچنین کلات را بزرگترین زیستگاه گیاهان دارویی کشور دانست و گفت: با توجه به موقعیت اقلیمی و ارتفاع منطقه از سطح دریا، بیش از ۸۰ گونه گیاهان دارویی در کلات می روید که از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه در حاشیه رودخانههای کلات بیش از ۳۰۰۰ هکتار باغ سرسبز داریم که۸۰۰ هکتار آن باغهای گردو است، گفت: این شهرستان میتواند همچون گذشته جایگاه خود به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی استان را تصاحب و آن جایگاه را احیا کند.
فرماندار کلات افزود: طول رودخانههای کلات ۳۰۰ کیلومتر است و میتوان از این ظرفیت در بخش شیلات و آبزی پروری به درستی استفاده کرد و بر اساس بررسیها میتوان در این شهرستان سالانه ۴۰۰۰ تن محصولات آبزی و حتی ماهیهای خاویاری تولید کرد.
وی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این همایش، هدف از برگزاری را ایجاد پیوند بین ظرفیتهای شهرستان و مجامع علمی و دانشگاه اعلام کرد.
شهرستان مرزی کلات با وسعت ۳۵۰۳ کیلومتر مربع در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.
این شهرستان با داشتن ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصدی شهری را از آن خود کرده است.
بر اساس اعلام دستگاههای خدمت رسان همچون شبکه بهداشت کلات، جمعیت این شهرستان افزون بر ۴۳ هزار نفر است.
این همایش از امروز صبح به مدت دو روز با حضور معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مدیر کل صنایع دستی خراسان رضوی و مسئولان استانی و محلی برگزار میشود.
انتهای پیام