فعلا روی جذب گردشگران داخلی هدفگذاری کردهایم
مجله خبری آبادی 118/کرمانشاه سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: در برنامه محور گردشگری غرب کشور، در وهله اول روی جذب گردشگران داخلی هدفگذاری شده است.
جبار گوهری در نشست تخصصی تشکل های مردم نهاد منطقه غرب کشور که امروز(20 اردیبهشت) به میزبانی کرمانشاه برگزارشد، به تلاش ها برای شکل گیری محور گردشگری غرب کشور اشاره و اظهار کرد: استانهای این منطقه بدنبال این هستند که در وهله اول گردشگران داخلی را به سمت خود بکشانند.
وی با بیان اینکه جذب گردشگر داخلی می تواند رونق گردشگری در این منطقه را به همراه داشته باشد، افزود: بخش دولتی به تنهایی از عهده این کار بر نمی آید و نیاز به مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد هم هست.
سرپرست میراث فرهنگی کرمانشاه اضافه کرد: واقعیت این است که ابزار، تکنولوژی و نیروی انسانی در بدنه دولتی برای احصاء مشکلات، رفع آنها و ارائه راهکار محدود است، لذا استفاده از ظرفیت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: از آنجایی که تشکل ها و سازمان های مردم نهاد در دل مردم هستند و نزدیکی بیشتری با آنها دارند، بنابراین می توانند در پیشبرد اهداف و برنامه ها و تلاش برای رفع مشکلات حوزه های مختلف و از جمله گردشگری بسیار موثر باشند.
گوهری ثبت جهانی اورامانات را یکی از نمودهای مهم مشارکت سازمان های مردم نهاد و جوامع محلی دانست و افزود: اگر حضور، پیشتکار، خواست و راهنمایی مردم نبود، اورامانات ثبت جهانی نمی شد.
وی با تاکید براینکه پس از تجربه موفق ثبت جهانی اورامانات راه برای استفاده از این ظرفیت در برنامه های دیگر حوزه گردشگری هم باز شده، اظهار کرد: در کرمانشاه حدود 4200 اثر تاریخی داریم و استانی سرشار از جاذبه های فرهنگی، طبیعی و گردشگری هستیم، لذا برای معرفی و نگهداشت این داشته هایمان قطعا به حمایت سمن ها و مداخله آنها نیاز است.
مدیران چوب لای چرخ سمن ها نگذارند
به گزارش مجله خبری آبادی 118، در ادامه این نشست، فرزاد پرگر سرپرست امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه بشر همواره در طول تاریخ فعالیت های اجتماعی داشته، اما در دوره های مختلف شکل آن متفاوت بوده، اظهار کرد: امروزه این فعالیت ها در قالب تشکل ها و نهادهای مدنی انجام می شود و در همه دنیا و کشورمان نیز چنین نهادهایی وجود دارند.
وی تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد همواره به دنبال راه حل رفته اند و در میدان عمل بوده اند و دارای حس مسئولیت، دغدغه مندی و مطالبه گری هستند که امتیازات خوبی برای رفع مشکلات محسوب می شود.
سرپرست امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه ادامه داد: از آنجایی که سازمان های مردم نهاد از بطن جامعه اطلاع دارند، بنابراین می توانند مطالبات اجتماعی را جمع آوری به سطوح بالا منتقل کنند.
وی به بی توجهی برخی مدیران نسبت به سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: بی توجهی به این ظرفیت ها حاکی از آن است که درک و فهم درستی از جایگاه آنها وجود ندارد. سازمان های مردم نهاد باید مورد حمایت قرار گیرند و اگر هم حمایتی از آنها نمی شود، حداقل چوب لای چرخشان گذاشته نشود.
پرگر اضافه کرد: متاسفانه برخی از مدیران به سازمان های مردم نهاد به چشم رقیب نگاه می کنند، درحالی که می توانند بازوان و کمک کننده آنها برای حل امور باشند. ما اعتقاد به جایگاه سازمان های مردم نهاد داشته و معتقدیم که می توانند مشاوران خوبی برای مدیران باشند.
وی یادآور شد: تجربه هم ثابت کرده که هرجایی امور را به دست مردم سپرده ایم، بخوبی از عهده آن بیرون آمده اند، بویژه در بحث کمک های انسان دوستانه بسیار درخشان عمل کرده اند.
انتهای پیام