گردشگری و سفر

هشدار سفر به ایران در آستانه جام جهانی داده شد

معاون گردشگری با اشاره به اثر منفی حوادث اخیر کشور بر جذب گردشگر در آستانه جام جهانی، گفت: حوادث اخیر بر صنعت گردشگری کشور تاثیر مستقیمی گذاشته است، در آستانه جام جهانی حتی برخی کشورها، توصیه‌هایی مبنی بر عدم سفر به ایران صادر کرده‌اند.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، علی‌اصغر شالبافیان درباره خنثی کردن اثرات این حوادث بر گردشگری، پیشنهاد کرد: با همکاری دولت و مجلس می‌توان از ظرفیت و مشارکت فعالان اقتصادی برای معرفی چهره واقعی ایران استفاده کرد، همان‌گونه که مجلس در بودجه ۱۴۰۱ اعتباراتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کشور به زبان‌های خارجی اختصاص داده است.

او همچنین گفت: امیدواریم در بودجه ۱۴۰۲ ردیف اعتبارات مشخصی برای مقابله با مسأله ایران‌هراسی مورد توجه نمایندگان مجلس قرار بگیرد. اگر بتوانیم ظرفیت بخش غیردولتی را برای این حوزه فعال کنیم بی‌تردید شاهد نتایج مثبتی در این راستا خواهیم بود.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، تاکید کرد: دولت با حمایت از فعالان گردشگری که در حوزه ورودی گردشگر فعالیت می‌کنند و همیشه به‌عنوان سفیران خط مقدم مبارزه با ایران‌هراسی در کشور قلمداد می‌شوند، می‌تواند ایران‌هراسی را خنثی کنند.

شالبافیان افزود: بر همین اساس طرحی آماده شده که به وزارت صنعت، معدن و تجارت و صندوق ضمانت صادرات ارائه کند تا بتوان به واسطه درآمد حاصل از ورود گردشگران که در حکم صادرات غیرنفتی هستند حمایت‌های لازم صورت گیرد.

افشار فتح الهی ـ رییس سازمان منطقه آزاد قشم ـ پیش‌تر درباره از دست رفتن فرصت جام جهانی برای ایران، هشدار داده و گفته بود: «با وجود این‌که همه سال‌ها می‌دانستند که قرار است جام جهانی در قطر برگزار شود و باید برای استفاده از ظرفیت‌های آن برنامه‌ریزی می‌شد، اما اساسا فرصت‌ها را برای جام جهانی را از دست داده‌ایم. باید به برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد زیرساخت‌های ورزشی، اقامتی و حمل و نقل می‌رفت اما این اتفاق نیفتاده و در فرصت کوتاهی که وجود دارد امکان ایجاد چنین فضایی وجود ندارد.»

مهدی کشاورز، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز به تازگی در اظهاراتی به فرصت از دست رفته ایران در جام جهانی اشاره کرده و گفته بود: میزبان جام جهانی از هشت سال قبل مشخص می‌شود و کشورهای اطراف باید خود را آماده کنند. ایران هفت‌ سال فرصت‌سوزی کرد و کار عملیاتی جدی انجام نداد. باید از هشت سال قبل به فکر زیرساخت‌ها می‌بودیم. از سال گذشته که رئیس‌جمهور با کشور قطر صحبت کرد صراحتا اعلام کرد که باید از ظرفیت جام جهانی استفاده کنیم و در اردیبهشت‌ماه یک کارگروه در این راستا تشکیل شد. همچنین بین پنج وزارتخانه و چند دستگاه تقسیم کار صورت گرفت تا جزیره‌های کیش و قشم برای جذب گردشگر خارجی آماده شوند. حتی به ما ابلاغ شد همه پروازهای ایران به دوحه از کیش باشد، چرا که آب و هوای کیش و قطر یکسان است، فاصله هوایی بین کیش و قطر تنها ۳۵ دقیقه است و کیش ظرفیت گردشگری دارد. با این حال ما دیگر نمی‌توانیم منتظر گردشگر خارجی باشیم، زیرا از این گردشگران هیچ اطلاعاتی نداریم.»

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران ـ نیز چندی پیش گفته بود: «با آن‌که از شش ماه پیش اعلام کردیم با ۲۰ هزار تخت برای هر نفر شب، آمادگی پذیرش مسافران جام جهانی قطر را داریم، اما تا الان یک نفر هم رزرو نداشته است.»

سوای فرصتی که در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ سوخت شده و بارها درباره آن هشدار داده شده است، توصیه برخی کشورها همزمان با ناآرامی‌های اخیر درباره منع سفر به ایران نیز بازار گردشگری کشور را ملتهب کرده است. اکبر غمخوار، عضو جامعه تورگردانان ایران به تازگی در جمعی که تعدادی از نمایندگان مجلس حضور داشتند، گفته است: «به علت تبلیغات منفی علیه ایران دست‌کم ۷۰ درصد تورها کامل لغو شده‌اند. گردشگران خارجی به ایران نمی‌آیند، چون بسیاری از کشورها هشدار سفر به ایران داده‌اند و متقابلا شرکت‌های بیمه، سفر به ایران را ضمانت نمی‌کنند. باید حرکت اساسی برای مقابله با ایران‌هراسی انجام شود.»

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023