گردشگری و سفر

از تدوین سند گردشگری بم تا لزوم توجه به ۴ اثر ثبت جهانی

مجله خبری آبادی 118/کرمان جلسه تدوین سند گردشگری شهرستان بم با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، فرماندار بم و جمعی از مسئولان برگزار شد.

علی آزادمنش رئیس مجتمع آموزشی عالی بم، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های عظیم منطقه، از آمادگی این دانشگاه برای تدوین سند جامع گردشگری شهرستان بم و همکاری با دستگاه‌های ذی‌ربط خبر داد.

وی با اشاره به پیشینه‌  دانشگاه در حوزه گردشگری و تلاش‌های اولیه‌ دانشکده گردشگری در این زمینه افزود: در گذشته، این سند با رویکردی منطقه‌ای و با تمرکز بر شرق استان کرمان تدوین شده بود.

آزادمنش با تأکید بر ظرفیت‌های بالقوه شهرستان بم و شرق استان در حوزه‌ گردشگری، پیشنهاد داد که دانشکده جهانگردی دانشگاه از این پتانسیل‌ها به نحو احسن بهره‌برداری کند و افزود: دانشگاه بم در کنار فرمانداری و میراث فرهنگی، آماده‌ همکاری در تمامی زمینه‌ها است.

رئیس مجتمع آموزشی عالی بم با اشاره به چهار اثر ثبت جهانی این شهرستان، گفت: این منطقه نیازمند توجه ویژه است و باید از سایر مناطق متمایز شود.

وی با بیان اینکه گردشگری و هتلداری دو رکن اساسی در توسعه گردشگری‌اند، تاکید کرد که این دو حوزه، به همراه ارگ قدیم و ارگ جدید، لازم و ملزوم یکدیگرند و همدیگر را تکمیل می‌کنند.

آزادمنش به ظرفیت‌های گردشگری کویر لوت جنوبی که در مرزهای سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی واقع شده، اشاره و بر لزوم بهره‌برداری از این پتانسیل‌ها برای درآمدزایی تأکید کرد.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید، گفت: کشورهایی هستند که امروزه تنها از طریق صنعت گردشگری ارتزاق می‌کنند.

مرتضی نیکرو مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نیز در این نشست از پتانسیل بالای گردشگری بم برای تحقق شعار سال و جذب گردشگر خارجی خبر داد و بر اهمیت توسعه گردشگری این منطقه در این راستا تأکید کرد.

وی با اشاره به تاکید استاندار کرمان بر لزوم توجه به گردشگری، گفت: ما در کنار شعار سال، بحث تبدیل استان کرمان به مقصد گردشگران خارجی تا سال ۱۴۰۵ را نیز دنبال می‌کنیم و شهرستان بم در این راستا نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

نیکرو بازدید از قلعه دارستان را نمونه‌ای از ظرفیت‌های گردشگری کویر بم دانست و افزود: با همکاری بخشداری بروات و فرمانداری، تلاش خواهیم کرد تا این منطقه را به گردشگران معرفی کنیم. همچنین با همکاری اداره اوقاف، به مرمت امامزادگان و اطراف ارگ بم که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند، اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، توجه ویژه به ارگ بم و جاذبه‌های گردشگری اطراف آن، از جمله بازارچه‌های صنایع دستی و تپه های یادمان را از دیگر برنامه‌های این اداره کل برشمرد و از صدور مجوز برای بازدید دانشجویان و اعضای شورای اسلامی از منطقه دهبکری خبر داد و گفت: بحث بوم‌گردی در دستور کار ما قرار دارد.

همچنین وحدت عیدی فرماندار بم در این نشست با تأکید بر اهمیت صنعت گردشگری اظهار کرد: گردشگری یکی از بخش‌هایی است که با ایجاد فرصت‌های شغلی متعدد، می‌تواند نقش به سزایی در توسعه اقتصادی منطقه بم و استان کرمان ایفا کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های عظیم گردشگری در بم بزرگ افزود: با بهره‌گیری صحیح از این ظرفیت‌ها و توجه به شعار سال، می‌توانیم شاهد نشاط و امیدآفرینی در سطح شهرستان باشیم. این شهر تاریخی با قدمتی چند هزار ساله، بستر مناسبی برای توسعه اشتغال است.

عیدی با درخواست از میراث فرهنگی استان برای توجه ویژه به بم بعنوان یک شهر جهانی، تصریح کرد: بم با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود در دنیا شناخته شده و ما در تلاشیم تا با تکمیل فرآیند ثبت آثار ملی، گامی مهم در حفظ و معرفی این میراث ارزشمند برداریم.

فرماندار بم در پایان به اهمیت منطقه دهبکری اشاره کرد و گفت: دهبکری بعنوان نگین گردشگری شهرستان بم، سالانه پذیرای گردشگران بسیاری است. این منطقه باید به عنوان یک ظرفیت کلیدی در حوزه گردشگری استان کرمان توسط میراث فرهنگی معرفی شود.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023