از لزوم ورود استان کرمان به تربیت اسب چوگان تا تاثیر این ورزش در توسعه گردشگری
مجله خبری آبادی 118/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: استان باید کارهای زیربنایی انجام بدهد تا تربیت و پرورش و همچنین صادرات اسب چوگان را داشته باشیم.
امیر حسن زاده شامگاه ۲۸ آبان ماه در جلسه هماهنگی مراسم گرامیداشت ثبت جهانی چوگان در بم اظهار کرد: قدمت ورزش چوگان به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل برمیگردد.
وی درباره دلیل ورود معاونت اقتصادی استانداری کرمان در ورزش چوگان افزود: بحث اقتصاد، همه جانبه است که یکی از ابعاد اصلی اقتصاد را میتوان ورزش نام برد و میبینیم تمام کشورهای دنیا در حوزه ورزش چوگان ورود پیدا کرده و اسب چوگان به دیگر کشورها صادر میکنند.
حسن زاده بیان کرد: استان کرمان در جهت پرورش این صنعت باید بتواند کارهای زیربنایی انجام بدهد تا تربیت و پرورش و همچنین صادرات اسب چوگان را داشته باشیم.
معاون استاندار کرمان گفت: ورزش چوگان میتواند باعث نشاط اجتماعی شده و در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم نیز تأثیر مستقیم بر بهرهوری در صنعت خودروسازی خواهد داشت .
وی بیان کرد: ورزش چوگان و همچنین پرورش اسب یکی از ورزشها و فعالیتهای اصلی و ملی در ایران است.
حسن زاده گفت: باید نهادهای فرهنگی و ورزشی به چوگان به عنوان یک ورزش اصیل، ملی و تاریخی توجه ویژهای داشته باشند.
وی بیان کرد: باید از توانمندیهای منطقه ویژه اقتصادی بم در حوزه صنعت اسب به طور کامل استفاده کنیم، البته معتقدیم که تحقق این مهم نیازمند همکاری همه جانبه است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این نشست در خصوص ارتباط ورزش چوگان با میراث فرهنگی اظهار کرد: یک بخش از میراث فرهنگی مربوط به آن تاریخی و ابنیه است و بخش دیگر آن ناملموس یا معنوی است که بیشتر شامل داستانها و قصهها، آداب و رسوم و زندگی مردم میشود .
سعید شاهرخی افزود: چوگان در بخش میراث فرهنگی ناملموس است که همراه با روایتگری و موسیقی شامل شاهنامهخوانی و… به عنوان میراث ناملموس در کشور ما ثبت شده است .
وی افزود: این ورزش میتواند مؤلفه مهمی در توسعه گردشگری داشته باشد و باید رویدادهای مختلف تعریف کرد که هرچه رویداد بزرگتر باشد، برای مردم جذابتر و لذتبخشتر است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروزه هویت فرهنگی ایران با بازی خوب چوگان تعریف میشود که برای نسل جدید جاذبه ایجاد میکند و باید به اسب به عنوان یک صنعت نگاه کرد.
وی افزود: شواهدی از بازی چوگان در نقوش گچبری دوره صفویه در مجموعه کاروانسرای گنجعلیخان کرمان قابل رویت است که نشان میدهد استان کرمان هم در این زمینه دارای سابقه تاریخی ارزشمندی است.
شاهرخی بیان کرد: چوگان از کهنترین ورزشهای ایرانیان محسوب میشود که به دلیل اینکه اغلب توسط پادشاهان و بزرگان اجرا میشده، به آن بازی شاهان را نیز لقب دادهاند.
وی چوگان را بیست و یکمین اثر ثبت جهانی در ایران عنوان کرد و گفت: هر چند ایرانیان خود پدیدآورنده بازی چوگان بودند و تا دوران صفویه نیز این بازی در ایران رواج داشت، اما در سدههای اخیر چوگان به فراموشی سپرده شد تا اینکه با احیاء این میراث کهن طی دهههای اخیر، در بخش میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در آذرماه سال ۹۶ با رأی اکثریت آرا در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.
انتهای پیام