افزایش ۶۶۰۰ متری فضای ورزشی منطقه ۸ در پروژه «خیالستان زندگی»/ نوسازی ۶۰ درصد بافت فرسوده منطقه
شهردار منطقه ۸ با تشریح فعالیت های صورت گرفته در این منطقه از مهر ماه ۱۴۰۰ تا کنون، از افزایش ۶۶۰۰ متری فضای ورزشی منطقه ۸ در پروژه «خیالستان زندگی» خبر داد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، فاطمه تنهایی در نشست خبری در تشریح عملکرد شهرداری منطقه ۸ در یکسال گذشته در سطح این منطقه گفت: منطقه ۸ با جمعیتی نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر، حدود ۱۳۲۲ هکتار وسعت و ۱۳ محله دارد. سرانه فضای سبز منطقه قبل از شروع این دوره از مدیریت شهری ۴ متر مربع بوده که در این دوره به ۴.۳ متر مربع ارتقاء یافته است.
وی ادامه داد: در این دوره توانستیم تعداد بوستان های منطقه را از ۹۲ به ۹۷ بوستان برسانیم که از جمله آن می توان به تبدیل حمامقدیمی مرمر به بوستانی به همین نام اشاره کرد که این کار بعد از ۱۵ سال انجام شد. احداث بوستان های شهید ضابط ، شهید خرمی شاد، بوستان مادر و کودک شقایق، بهسازی بوستان نوروزی فر هم از جمله اقدامات شهرداری منطقه ۸ از مهر ۱۴۰۰ تا کنون است. همچنین با تملک حمام سبلان در این محله، سال آینده در زمینی با مساحت بالای ۱۱۰۰ متر مربع بوستان شهید دارابی احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این دوره حدود یک هکتار به مساحت فضای سبز منطقه اضافه شده است، افزود: به منظور آبرسانی به فضای سبز منطقه، مخزن دفنی ۱۵۰۰ متر مکعبی بوستان امدادگران آماده و بهره برداری شد. آب این مخزن از طریق قنات مهدیآباد تأمین میشود که ۳۴ هکتار از فضای سبز منطقه را آبیاری میکند.
تنهایی تأکید کرد: منطقه ۸ در ابتدای این دوره از مدیریت شهری ۷ میدان میوه و تره بار داشت که موفق شدیم ۲ میدان میوه و تره بار دیگر را به منطقه اضافه کنیم، ضمن اینکه میدان تره بار دیگری را در میدان شاهد برای سال آینده افتتاح خواهیم کرد و همچنین در حال حاضر میدان میوه و تره بار دیگری در کنار بوستان بهارستان در حال احداث است تا تعداد میادین میوه و ترهبار این منطقه به ۱۱ میدان برسد.
شهردار منطقه ۸ ادامه داد: المان های باغ موزه مینیاتور از سال ۹۳ که این پروژه آماده شده بود تاکنون بازسازی نشده بود، بر همین اساس در حال مرمت و بازسازی این المان ها هستیم. البته مرمت و بازسازی داخلی و فضای محیطی آن سال گذشته انجام شد. همچنین پارکینگ شهید مدنی را در مهر ۱۴۰۰ با ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی تحویل گرفتیم و توانستیم این پروژه ترافیکی را با عرصه یکهزار متر و اعیان دو هزار متر و ظرفیت ۶۰ جای پارک تکمیل و افتتاح کنیم. همچنین تفاهم نامه ای با شرکت شهروند امضاء کردیم که سقف پارکینگ شهید مدنی را به ایجاد فروشگاه شهروند اختصاص دهیم.
وی با بیان این مطلب که پروژه مشارکتی امیر چندین سال بود که به نتیجه نرسیده بود، گفت: پس از ۱۵ سال با شریک تجاری پروژه امیر به توافق رسیدیم که در حال حاضر کارهای نقشه آن انجام شده و اگر تخریب و نوسازی انجام شود، سال آینده ۵۰۰ جای پارک در انتهای خیابان شهید مدنی به منطقه افزوده خواهد شد. همچنین فاز اول تبدیل خانه شهیدان صابری به موزه سه شهید با نام برداران صابری نیز به اتمام رسیده و مابقی اقدامات در این باره در حال انجام است.
تنهایی تأکید کرد: سال گذشته ۲۹ هزار تن و امسال ۳۶ هزار تن آسفالت ریزی در سطح معابر و شریان های منطقه داشتیم. همچنین ۳ هزار و ۸۵۳ خدمت در طرح تحول بیستگانه را تعریف کردیم که بر اساس این طرح در ۴ میدان از ۱۰۱ میدان منطقه کار ویژه انجام می شود، به طوری که یک میدان مختص نور و المان های نوری، یک میدان مختص موضوع بازیافت، یک میدان متناسب با مباحث انرژی خورشیدی و یک میدان نیز مختص موضوع کودک خواهد بود.
شهردار منطقه ۸ با اشاره به وجود فضاهای بیدفاع شهری به عنوان یکی از دغدغههای مدیریت شهری، گفت: گذر غذا و گردشگری را با ۳۰ غرفه در کنار بوستان سحرگاه در یک نقطه بی دفاع شهری ایجاد کردیم، چرا که شرق تهران از ظرفیت گذر غذا بی بهره بود. ساعت فعالیت گذر غذا در روزهای عادی از ۴ عصر تا ۱۲ شب و در ماه رمضان از افطار تا سحر است. همچنین زیر پل خاقانی که پاتوق معتادان و زباله گردها شده بود و یک نقطه در گلشن دوست را با تغییرات و بازسازی از حالت نقطه بی دفاع شهری خارج کردیم.
وی در خصوص پروژه خیالستان زندگی نیز گفت: این پروژه با همکاری سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران بر روی عرشه بزرگراه امام علی (ع) در حد فاصل فتاحی تا حیدری در حد ستون چندین سال معطل مانده بود، عرشه آن ۱۳۲ متر طول و عرض آن ۵۰ متر است که از این فضای پوشانده شده به عنوان فضای ورزشی استفاده خواهد شد و بر این اساس طرحی را آماده کردیم تا در ۶ ماه اول سال آینده از این فضا به عنوان فضای ورزشی استفاده کنیم. افزایش ۶۶۰۰ متر فضای ورزشی در پروژه خیالستان زندگی با توجه به کمبود زمین در منطقه ۸ میتواند اتفاق ویژهای در بحث ارتقای سرانه ورزشی منطقه رقم بزند.
تنهایی در تشریح سایر پروژه های منطقه ۸ اظهار کرد: اقدامات مربوط به احداث دور برگردان غیر همسطح شهید باقری با همکاری سازمان مهندسی و عمران شهر تهران انجام شده و به زودی آماده بهره برداری خواهد شد. همچنین ایستگاه خط بی آرتی فدک را که به واسطه اجرای پروژه خیالستان از دست داده بودیم، مجددا احداث کردیم.
وی با بیان این مطلب که این منطقه حدود ۱۴۳ هکتار بافت فرسوده دارد که ۶۰ درصد آن نوسازی شده است، تأکید کرد: از مهر ۱۴۰۰ تا کنون حدود یکهزار و ۵۳۳ پروانه تخریب و نوسازی صادر کردیم که سهم بافت فرسوده از آن ۵۱۳ پروانه بوده است.
شهردار منطقه ۸ با اشاره به احداث تصفیهخانه و مخزن ۱۱۰۰ متر مکعبی مسیل باختر در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع، گفت: طی تفاهمنامهای که شهرداری تهران با وزارت نیرو داشت، مجوز برداشت ۵۴۰ هزار متر مربع از روان آبهای مسیل باختر میسر شده است و پیش بینی شده تا در سال برای آبیاری فضای سبز ۱۵۰۰ متر مکعب روان آب از مسیل باختر برداشت شود که آبیاری ۲۷ هکتار از فضای سبز و ۱۷۱ هکتاری منطقه، توسط این مخزن پوشش داده می شود. با بهره برداری این پروژه؛ آبیاری ۱۶ درصد فضای سبز توسط آب این تصفیه خانه انجام می شود.
وی با اشاره به احداث و بهسازی ۷۲ چشمه سرویس بهداشتی در منطقه ۸ ادامه داد: از مهر ۱۴۰۰ تا کنون، ۴۳ هزار متر از انهار قدیمی منطقه به کانیو تبدیل شده است. همچنین احداث ۱۴ هزار متر مربع پیاده راه و مرمت و بهسازی ۱۷ هزار متر مربع پیاده راه از جمله اقدامات عمرانی در این منطقه است.
تنهایی اجرای موفق آرای ماده صد در منطقه ۸ را یکی از اقدامات این دوره مدیریت شهری دانست و افزود: جزو مناطق پیشرو در اجرای آرای ماده صد شهر تهران هستیم که از جمله مهمترین اقدامات در این بخش اجرای رأی «پاساژ سفید» است که ۳هزار و ۲۰۰ مترمربع تخلف ساختمانی در این پاساژ پس از ۱۰ سال توسط شهرداری منطقه ۸ رفع شد. در نتیجه این اقدام پس از سالها، امکان صدور پایان کار برای مغازههای این پاساژ فراهم شده است.
وی با اشاره به نوسازی و ایمن سازی کامل مددسرای بانوان در منطقه ۸، گفت: در این ساختمان با احداث اتاق مادر و کودک، اتاق معاینات پزشکی و فضای کار و خیاطی با ۱۲۰ تخت، پذیرای بانوان مسافر دارای مشکل یا بانوانی که برای مدت کوتاه دارای فضای امن نیستند، هستیم و خدماتی از قبیل اسکان، اطعام و خدمات بهداشت فردی، مشاوره، مددکاری، برحسب ضرورت و همچنین خدمات حمایتی، در این مرکز ارائه میشود.
شهردار منطقه ۸ با اشاره به اینکه ۸ گود پرخطر در منطقه وجود داشت که ۷ مورد از آنها رفع خطر شدند، بیان کرد: در حال حاضر گود «دنیای نور» بیش از ۱۰ سال در حالت گود باقی مانده است و امیدواریم سال آینده این گود را به عنوان تنها گود پرخطر منطقه ایمن سازی کنیم.
تنهایی در خصوص اجرا و فرهنگ سازی برای طرح «نوماند» در این منطقه نیز توضیح داد: حدود ۱۶۳ هزار برگه قبوض عوارض نوسازی و پسماند در منطقه توزیع کردیم که در کنار آن، تنها منطقهای بودیم که تبلیغات موضوع «نوماند» را همراه قبوض به در منازل تمام شهروندان این منطقه تحویل دادیم. از ابتدای شروع این طرح که حدود سه ماه از اجرای آن گذشته است، از در ۳۰۵ منزل، بیش از ۳ هزار کیلو زباله خشک را جمع آوری کردهایم.
شهردار منطقه ۸ اضافه کرد: در بحث پسماند در سه ناحیه منطقه یک پیمانکار مشترک کار میکند که در حال حاضر با ۹۲ درصد انجام رفت و روب، رتبه دوم شهر تهران را بعد از منطقه ۱۳ کسب کردیم. بیش از ۲۳۰۰ مخزن زباله داریم که سعی کردیم نوسازی مخازن را در دستور کار داشته باشیم که بر این اساس همسطح سازی مخازن را شروع کردیم و تلاش میکنیم تا پایان سال ۱۴۰۳ در کنار تبدیل نهر به کانیو، همسطح سازی مخازن را نیز داشته باشیم.
وی درباره ساختمانهای ناایمن منطقه ۸ اظهار کرد: ساختمان ناایمن بحرانی در منطقه نداریم، شاید ساختمانی وجود داشته باشد که از نظر استانداردهای آتشنشانی متناسب با این استانداردها نباشد؛ اما ساختمان ناایمن در حالت قرمز و نارنجی نداریم.
تنهایی در خصوص پروژه های شاخص سال آینده در منطقه ۸ نیز بیان کرد: چند سالی بود که در خصوص بحث پیاده روسازی خیابان آیت حد فاصل میدان نبوت تا بزرگراه شهید سلیمانی به طول ۵۰۰ متر، مجوزهای لازم را کسب کرده بودیم تا آن را شبیه به فضای سپهسالار در آوریم که تائیدیه های اجرای این طرح کسب نشد؛ اما با این حال طرح بازسازی کف پوش پیاده راه، مبلمان شهری، پایه های نوری، رنگ آمیزی جداول و … را در نظر گرفتیم.
شهردار منطقه ۸ گفت: تصمیم داریم که در میدان تسلیحات یک کار شاخص هنری متناسب با فضای فرهنگی و مذهبی انجام دهیم و فضایی را در اختیار معتمدین و هیات ها برای فعالیت های فرهنگی و مذهبی قرار دهیم. همچنین در میدان قمر بنی هاشم، اقدامات ترافیکی ویژهای برای روان سازی ترافیکی آن انجام میشود.
وی تأکید کرد: افتتاح انبار مرکزی منطقه هشت و افتتاح سومین کلانتری منطقه را در سه ماهه اول سال خواهیم داشت. ضمن اینکه بازسازی و بهسازی کامل ساختمان اسکان کارگری در خیابان مدنی را در دستور کار داریم؛ البته پروژه دور برگردان شهید ثانی به دلیل عدم اخذ تأئیدیههای معاونت حمل و نقل و ترافیک و حفظ درختانی که در محدوده وجود دارند، فعلا قابل انجام نیست و مقرر شده است تا در سال آینده مسیری از ایستگاه آتش نشانی کرمان به باغ موزه مینیاتور و بوستان تمدن باز شود تا این بوستان از بنبست خارج شود.
تنهایی درباره اجرای طرح «من شهردارم» در این منطقه نیز در پایان گفت: از ۸ پروژه این طرح، ۷ پروژه را به صورت کامل انجام دادیم، تنها پروژه باقیمانده، پروژه نقاره خانه امام رضا(ع) در انتهای مسیل باختر است که اجرای آن نیز در حال انجام است.
انتهای پیام