گردشگری و سفر

اماکن گردشگری که فقط در ساعات اداری باز هستند!

مجله خبری آبادی 118/کرمانشاه در تقسیم‌بندی جهانی صنایع پردرآمد، صنعت گردشگری، پس از نفت و خودروسازی سومین صنعت پول‌ساز دنیا به شمار می‌رود.

امروزه صنعت گردشگری به عنوان یک منبع درآمد و ایجاد کننده فرصت‌های شغلی مطرح است و هرکدام از کشورها در تلاشند تا با جذب گردشگر بیشتر بتوانند سود بیشتری از این صنعت به جیب بزنند.

براساس اعلام یونسکو، ایران یکی از ۱۰ کشور پرجاذبه دنیا به‌لحاظ گردشگری محسوب می‌شود که می‌تواند گردشگران بی شماری را به سوی خود بکشاند. استان کرمانشاه هم با پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی که دارد، می‌تواند از مقاصد اصلی گردشگران باشد.   

با این وجود آنچه که طی دهه های گذشته مشهود بوده این است که علیرغم وجود ۴۲۰۰ اثر تاریخی، آداب و رسوم کهن، فرهنگ غنی، مردمانی از قومیت ها و گویش های مختلف و نیز طبیعتی بکر و خدادادی، آنطور که باید از این ظرفیت‌ها برای جذب گردشگر بهره نبرده‌ایم.

هرچند که شرایط ناراحت کننده این روزهای گردشگری کرمانشاه را می توان معلول علل مختلفی دانست، اما شاید یکی از مهمترین دلایل بهره نگرفتن از این همه ظرفیت برای جذب گردشگران، نوع نگاه مدیران مربوطه در استان به صنعت گردشگری باشد.

تنها یک نمونه از این نوع نگاه را می توان در فعالیت برخی از اماکن تاریخی پربازدید گردشگری کرمانشاه دید. تکیه معاون الملک و تکیه بیگلربیگی دو بنای تاریخی ارزشمند و مقدس در شهرمان هستند که یکی با نوع کاشی کاری ها و دیگری با نوع آیینه کاری خود چشم گردشگران را مسحور خود می کنند، اما اینکه چقدر از این دو ظرفیت برای جذب گردشگر بهره برده ایم جای سوال دارد.

علیرغم اینکه روزهای تعطیل و عصرها اوج فعالیت گردشگری به شمار می رود، اما نکته عجیب و جالب اینجاست که این دو تکیه معروف کرمانشاه به همراه دیگر موزه های سرپوشیده استان در این زمان ها تعطیل هستند و عملا گردشگران زیادی چشمشان به جمال این دو اثر نمی افتد.

حمیدرضا کرمی یکی از فعالین گردشگری کرمانشاه با گلایه از تعطیلی این دو تکیه در روزهای اوج گردشگری، در گفت و گو با مجله خبری آبادی 118 اظهار کرد: تکیه معاون الملک و تکیه بیگلربیگی دو بنای تاریخی زیبای کرمانشاه هستند که در حال حاضر در روزهای تعطیل و ساعات عصر فعالیتی ندارند و تنها در ساعات اداری فعالیت می کنند. این درحالیست که شلوغ ترین زمان های گردشگری مربوط به روزهای تعطیل یا ساعات عصر است و تعطیلی این دو تکیه در این ساعات می تواند به گردشگری کرمانشاه لطمه زیادی بزند.

این راهنمای گردشگری ادامه داد: زمانی که یک گردشگر وارد یک شهرگردشگرپذیر می شود، جاذبه های آن شهر باید بگونه ای باشد که حداقل برای یک تا دو روز گردشگر را در  آن ماندگار کند، اما متاسفانه در کرمانشاه شرایط را به شکلی رقم زده ایم که بجز تاق بستان و بازار سنتی که آن هم مشکلات زیادی دارد، جاذبه چندانی برای بازدید گردشگران نداریم و  در نهایت مجبور می شویم که برای خرید اعتبار بیشتر بیستون را هم جزو حوزه کرمانشاه بیاوریم و گردشگر را به اندازه یک روز در شهرمان ماندگار کنیم.

وی اعلام کرد:  از طرفی این مسئله باعث می شود که گردشگر پس از بازگشت تنها بیستون و تاق بستان را بشناسد و آنها را به دیگران معرفی کند، لذا تکایای ما که آثار تاریخی ارزشمندی در دل شهر محسوب می شوند، مظلوم می مانند.

کرمی یادآورشد: از سوی دیگر، تکیه معاون الملک کرمانشاه فضای پیرامونی بسیار نامناسبی دارد و محصور در میان بازار عمده فروش ها قرار گرفته و اصلا دیده نمی شود که باید فکری برای این معضل هم کرد، چراکه تکیه معاون الملک موزه کاشی کاری ایران و گوهر گرانبهایی است که نباید به این راحتی آن را رها کنیم.

در ادامه به سراغ علیرضا برشاهی رئیس گروه موزه ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی استان رفتیم  تا در خصوص چرایی تعطیلی تکایا و موزه های سرپوشیده کرمانشاه در ساعات پیک گردشگری جویا شویم که وی هم دلیل اصلی آن را کمبود نیرو عنوان کرد.

این مسئول اضافه کرد: در چند سال گذشته تعدادی از نیروهای میراث فرهنگی استان بازنشسته شده اند و از آن طرف هم دستورالعمل هایی داشته ایم که حق استخدام نداریم، بنابراین درحال حاضر با کمبود نیرو مواجه هستیم.

برشاهی یادآورشد: در تکایا و موزه های استان تنها یک راهنما و یک بلیط فروش مستقر کرده ایم که آن هم تنها در ساعت اداری فعالیت  دارند و باتوجه به اینکه شش روز از هفته را فعالیت می کنند، روز جمعه به مانند سایر کارکنان تعطیل هستند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا از ظرفیت راهنمایان گردشگری استان هم استفاده نمی کنند، گفت: راهنمایان خوبی در استان داریم که حتی حاضرند بصورت رایگان با ما فعالیت داشته باشند، ما طبق دستورالعمل های ابلاغی حق استفاده از هیچ نیرویی حتی رایگان را هم نداریم.

حال بنظر می رسد که باید برای رفع این چالش بزرگ در حوزه گردشگری شهری کرمانشاه فکری اندیشیده شود، درغیراینصورت تکیه معاون الملک و بیگلربیگی دیگر دیده نمی شوند و از قافله پرشتاب گردشگری عقب خواهند افتاد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023