جامعه شهری

«ایجاد سد و عدم تأمین حق آبه از رودهای مرزی» از عوامل اقلیمی در مناطق مرزی کشور

رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران، گفت: خاورمیانه جزء مناطقی است که به شدت تحت تأثیر پیامدهای تغییر اقلیم و بلایای طبیعی بوده است. سالانه صدها هزار نفر در این منطقه به دلیل تأثیر مخاطرات طبیعی مجبور به ترک محل سکونت و یا کشور خود می‌شوند. 

به گزارش مجله خبری آبادی 118، در نشست اقلیمی که در حاشیه نشست سالانه سازمان بین‌المللی مهاجرت برگزار شد، عبدالله مبینی رییس سازمان ملی مهاجرت ایران در ابتدای سخنان خود افزود: با توجه به تأثیر زیاد پیامدهای تغییر اقلیم و بلایای طبیعی در خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران نیز از جمله کشورهایی است که از پیامدهای تغییر اقلیم و بلایای طبیعی از جمله خشکسالی، زلزله، سیل و…تأثیر زیادی پذیرفته است.

وی ادامه داد: موضوع مهم در ارتباط با عوامل اقلیمی در مناطق مرزی کشور ایران، اقدامات کشورهای همسایه در ایجاد سد و عدم تأمین حق آبه ایران از رودهای مرزی است که از نمونه های آن می‌توان به خشک شدن دریاچه هامون در مناطق مرزی با کشور افغانستان، کاهش حجم رودهای مرزی در شمال‌غرب ایران و خشکسالی تالاب‌ها در عراق و ورود ریزگردها و گرد و خاک از غرب و جنوب غرب ایران اشاره کرد. 

مبینی اضافه کرد: در مرز شرقی ایران با وقوع زلزله مخرب در منطقه هرات افغانستان در اکتبر سال جاری شهروندان این کشور با وضعیت بغرنج اقتصادی و معیشتی روبرو هستند که نتیجه این تحولات ناشی از تغییر اقلیم و بلایای طبیعی ورود سالانه هزاران نفر از شهروندان کشور افغانستان جهت اشتغال به ایران است. 

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ملی مهاجرت، رئیس سازمان ملی مهاجرت تأکید کرد: از آنجائی‌که برخی از مناطق ایران نیز خود متأثر از تغییرات اقلیم و بلایای طبیعی بوده و از سوی دیگر با تحریم‌های یک جانبه آمریکا روبروست، کشورم ظرفیت پذیرش مهاجران جدید بخصوص مهاجران اقتصادی را ندارد.

انتهای پیام 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023