برپایی مسابقه آشپزی با مشارکت افراد دارای معلولیت
مسابقه آشپزی و جشنواره منطقهای «طعم امید ۲» با موضوع طبخ غذاهای سنتی توسط افراد تاثیرگذار دارای معلولیت در چهار استان برگزار میشود و مهلت ثبتنام در این رویداد تا ۱۵ مردادماه تعیین شده است.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت گردشگری، این جشنواره با حمایت فدراسیون گردشگری خوراک و میز «گردشگری دسترسپذیر» در چهار استان گیلان، مازندران، گلستان و تهران برگزار میشود و برای ثبتنام در آن تا ۱۵ مردادماه مهلت تعیین شده است.
این مسابقه و جشنواره در راستای برقراری پیوند میان گردشگری دسترسپذیر با گردشگری خوراک و کمک به دستیابی به لذت طعم گردشگری با استفاده از مهارت آشپزی افراد دارای معلولیت و همچنین به منظور حمایت از گروههای مختلف دارای معلولیت و انجمنهای فعال در این حوزه، برگزار میشود.
شرکتکنندگان این مسابقه افراد دارای معلولیت حائز شرایط از گروههای معلولیتی جسمی حرکتی، نابینایان و افراد با سندرم داون هستند که در طبخ غذاهای سنتی مبتنی بر فرهنگ خوراک استانهای منطقه شمال کشور شامل گیلان، مازندران و گلستان و نیز استان تهران به رقابت میپردازند.
در انتخاب استانها، فرهنگ خوراک و نوع غذای سنتی و بومی و توانمندی افراد دارای معلولیت در طبخ این نوع غذاها مدنظر بوده است، یعنی افراد دارای معلولیت شرکتکننده در مسابقه باید نسبت به طبخ غذاهای سنتی این استانها براساس فهرست تهیه شده، در مسابقه شرکت کنند.
با توجه به اینکه مسابقه طعم امید ۱ به صورت پایلوت و متمرکز برگزار شده است، مسابقه طعم امید ۲ به صورت منطقهای برای شمال کشور و تهران توسط انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس با مشارکت ادارات کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و بخش خصوصی این چهار استان اجرا میشود.
این مسابقه که به صورت جشنواره و با هدف ارتقای دسترسپذیری افراد دارای معلولیت در صنعت گردشگری خوراک، احیا و ترویج غذاهای سنتی و فرهنگ خوراک بومی مناطق کشور، کمک به تقویت مهارت و اشتغالزایی افراد دارای معلولیت و تقویت خودباوری و ایجاد نشاط میان افراد دارای معلولیت طراحی شده است، در قالب سه مرحله اصلیِ ثبتنام و ارزیابی اولیه فهرست و شرایط متقاضیان، اجرای مسابقه مقدماتی در استانهای مذکور و برگزاری مسابقه نهایی در شهر تهران با حضور نفرات برتر استانی، برگزار خواهد شد.
مراحل ارزیابی اولیه استانی بر اساس فهرست غذاهای انتخابی متقاضیان، در این چهار استان انجام میشود و نفرات اول برگزیده از هر یک از گروههای معلولیتی، به مسابقه نهایی راه پیدا میکنند. مجموعا ۱۲ نفر برگزیده از چهار استان برای شرکت در مسابقه نهایی در تهران مورد ارزیابی و داوری قرار میگیرند و به ۳ نفر برتر از گروههای معلولیتی جوایز نقدی اهدا خواهد شد.
انتهای پیام