گردشگری و سفر

تدوین سند توسعه گردشگری رفسنجان/ کلنگ‌زنی مجموعه گردشگری و تفریحی، به‌زودی

مجله خبری آبادی 118/کرمان شهردار رفسنجان از تدوین سند توسعه گردشگری شهرستان توسط متخصصان و کارشناسان شهرداری خبر داد و گفت: به زودی فاز نخست مجموعه بزرگ فرهنگی، تفریحی و گردشگری رفسنجان و گذر غذا با نمایش غذاهای اصیل رفسنجان کلنگ‌زنی می‌شود.

مجید کهنوجی امروز ۲۳‌ آبان‌ماه در نخستین همایش ملی ایران‌شناسی در دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان اظهار کرد: یاد مرحوم دکتر تجدد پایه‌گذار دانشکده ایران‌شناسی در دانشگاه ولیعصر(عج) را گرامی می‌داریم که از خیّران بنام بودند و این کار در سطح ملی را در زادگاه خود انجام دادند.

وی با بیان اینکه رفسنجان ظرفیت‌های گردشگری فراوانی دارد که مغفول مانده‌، افزود: امیدواریم با وجود دانشکده ایران‌شناسی این ظرفیت‌ها احیا شوند و با وجود این دانشکده، رفسنجان‌شناسی نیز در دستور کار قرار گیرد.

شهردار رفسنجان از ایجاد معاونت بازآفرینی شهری در شهرداری سخن گفت و افزود: با راه‌اندازی این معاونت تاکنون بناهای زیادی در شهر از جمله میدان ابراهیم، خیابان و میدان انقلاب، خیابان شهید ارجمندی، گذر بادگیر معین، خیابان بنفشه، تیمچه معین، بازار قطب‌آباد، خانه فرحبخش و دیوار حصار آگاه احیا شده‌اند.

کهنوجی تصریح کرد: بزرگترین اقدام شهرداری رفسنجان در حوزه گردشگری علاوه بر اقدامات ذکر شده، تدوین سند پنج‌ساله در حوزه توسعه گردشگری است که توسط متخصصان و کارشناسان شهرداری با همکاری مراکز دانشگاهی انجام‌گرفته است.

شهردار رفسنجان با بیان اینکه معاونت هنری شهرداری نیز اقداماتی در حوزه گردشگری انجام می‌دهد، ادامه داد: برگزاری تورهای گردشگری و جلسات و گعده‌های گردشگری به‌صورت هفتگی از جمله این اقدامات است.

وی به راه‌اندازی هسته علمی شهرداری رفسنجان نیز اشاره و بیان کرد: تاکنون چندین کار پژوهشی و مطالعاتی در زمینه‌های مختلفی از جمله فرونشست زمین، معضلات و آسیب‌های اجتماعی و موضوعات فرهنگی توسط این هسته علمی انجام‌شده است.

کهنوجی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قرارداد فاز نخست مجموعه بزرگ فرهنگی، تفریحی و گردشگری رفسنجان به مساحت ۱۰۰ هکتار روز گذشته منعقد شد و این پروژه بین میدان صنعت مس و میدان امام حسین(علیه السلام) به‌زودی کلنگ‌زنی می‌شود.

شهردار رفسنجان افزود: عملیات اجرایی احداث گذر غذا در بلوار ولایت با ارائه غذاهای اصیل رفسنجان و با معماری سنتی و اسلامی نیز شامل ۵۰ غرفه ارائه غذاهای رفسنجان به زودی آغاز می‌شود. همچنین بوستان گردشگری و صنایع‌دستی رفسنجان نیز تا سه ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

فرماندار رفسنجان نیز در این مراسم به چگونگی کشت و توسعه پسته و نیز تولید مس در شهرستان پرداخت و اینکه چگونه رفسنجان با این محصولات کشاورزی و معدنی شهرت جهانی گرفت.

حسین رضایی اظهار کرد: حدود ۱۰۰ سال پیش نهال پسته را در رفسنجان با حفر بیش از ۳۴۰ رشته قنات، کشاورزان کاشتند و کشاورزان توانستند با فروش محصولشان، به کشت و توسعه پسته در منطقه کویری که شوری آب و خاک و شدت گرما را دارد و پسته هم به این آب و هوا و خاک مقاوم است، بپردازند.

وی افزود: در سال ۱۳۳۵ بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین پسته در رفسنجان  ایجاد شد و در حال حاضر این میزان به بالای ۸۰ هزار هکتار باغ رسیده و رقم‌هایی که در اوایل توسط اشخاص در رفسنجان تولید می‌شد به نام همان اشخاص است که در دنیا هم به عنوان رقم‌های تجاری شناخته شده است.

رضایی تصریح کرد: رقم‌های پسته مانند اوحدی که کشورهای اروپایی آن را می‌خرند، اکبری که توسط آقای اکبر بسنجیده روی کار آمد و کله قوچی که مورد پسند کشورهای عربی است، همچنین رقم پسته احمداقایی که مصرف آن بیشتر در هند است توسط احمد فروتن کاشته و نامگذاری  شد.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: توسعه پسته در ایران از رفسنجان نشات گرفت و در حال حاضر در ۲۸ استان کشت و برداشت می‌شود.

تدوین سند توسعه گردشگری رفسنجان/ کلنگ‌زنی مجموعه گردشگری و تفریحی، به‌زودی

وی اظهار کرد: وجود رشته قنات‌ها هم در این شهرستان یادآور مردان و زنان زحمت‌کش و صبور است که از دل خاک آب را استحصال و بزرگترین جنگل مصنوعی کشور ( باغات پسته) را ایجاد کردند.

فرماندار رفسنجان همچنین در بحث‌های زمین‌شناسی گفت: ما بزرگترین معدن روباز ایران و خاورمیانه را در حوزه تولید مس داریم که نعمتی خدادادی است و اگر یک میلیمتر جابه‌جایی زمین انجام می‌شد شاید معادن مس در کشورهای همسایه قرار می‌گرفت که خب نعمت است و باید قدردان باشیم.

وی پس از مطرح کردن دو ظرفیت کشاورزی و مس در رفسنجان، به رونق صنعت گردشگری در شهرستان اشاره و بیان کرد:  تنها صنعتی که آلودگی ندارد و کم آب‌بر است صنعت گردشگری است و دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان ظرفیتی علمی هستند که تقریبا می‌توان گفت همه فعالیت‌های شهرستان با پشتیبانی علمی این مراکز و تحقیقات دانشمندان و اساتید آنها انجام می‌شود.

رضایی خاطرنشان کرد: ما سند آمایش شهرستان را در دست تدوین داریم که با کمک پژوهشگران دانشگاه ولیعصر (عج) در حال انجام است و در این دانشگاه فقط تربیت دانشجو صورت نمی‌گیرد بلکه با خلاقیت و تحقیقات و خوشفکری روسا و اساتید دانشگاه است که کارها رو به جلو در حال پیشرفت است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023