تهدید تغییرات اقلیمی به سوی این شهرهاست
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی افزایش سطح دریا به شهرهای ساحلی بیش از یک تریلیون دلار خسارت وارد میکند.
به نقل از ویفروم، نتایج تحقیق اخیر از پیشبینیهای هشداردهندهای برای اقتصادهای جهان پردهبرداری کرده است، بهطوریکه تخمین زده میشود تأثیر افزایش سطح آب دریاها بر شهرهای ساحلی، تا پایان قرن به بیش از یک تریلیون دلار برسد.
این پدیده که عامل آن، تغییرات اقلیمی است، تهدید قابل توجهی برای این مناطق شهری است که میلیونها نفر در آن زندگی و کار میکنند. شهرهای ساحلی با ادامه افزایش سطح دریاها، باید با واقعیت افزایش سیل، فرسایش و جابجایی بالقوه جوامع روبرو شوند.
علت اصلی افزایش سطح آب دریاها ذوبشدن یخهای قطبی و یخچالهای طبیعی است که با گرم شدن کره زمین تشدید میشود. علاوه بر این، انبساط آب دریا با گرم شدن آن به این افزایش کمک میکند.
دادههای علمی نشان میدهد که سرعت افزایش سطح دریا در سالهای اخیر افزایش یافته است و انتظار میرود اگر این روند ادامه یابد افزایش دمای جهانی نیز ادامه داشته باشد.
شهرهای ساحلی در سراسر آمریکای شمالی برای مقابله با چالشهای ناشی از افزایش سطح دریا، نیاز به راهبردهای سازگاری و کاهش سطح دریا را تشخیص میدهند. سازگاری شامل ایجاد تغییراتی برای به حداقل رساندن تأثیر مانند ساخت دیوارهای دریایی و طراحی مجدد مناظر شهری است. از سوی دیگر، کاهش علل تغییرات آبوهوایی، عمدتاً بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای، تمرکز دارد.
موفقیت در مبارزه با افزایش سطح دریا مستلزم همکاری بین دولتها، جوامع، دانشمندان و مشاغل است. راهحلهای نوآورانه، آگاهی عمومی و سرمایهگذاری آماده در اقدامات تابآوری بسیار مهم هستند.
با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان در ۱۰۰ کیلومتری ساحل زندگی میکنند، روند رو به افزایش و بهطور فزایندهای در معرض خطرات آبوهوایی قرار دارند، راهحلهای سازگاری فوری و مبتکرانه برای رویارویی با چالشهای متعدد و متنوع برای جوامع و اکوسیستمها در این مناطق مورد نیاز است.
بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان کمتر از ۱۰ متر بالاتر از سطح متوسط دریا زندگی میکنند، در عین حال، تغییرات آبوهوایی افزایش سطح دریا را تسریع و سیلهای ساحلی را شدیدتر و مخربتر میکند.
مقاله کامل در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
انتهای پیام