دیوزناو؛ سفر به قعر درهای خیالی
مجله خبری آبادی 118/کردستان این بار سفری خواهیم داشت به قعر درهای خیالی و محصور در میان رشته کوههای شاهو که زیباییهای آن کمی فراتر از واقعیت است.
فصل بهار زمان مناسبی برای سفر به این روستای زیبا و دیدنی در دل کردستان است و بهار با آمدنش از این روستا بهشتی میسازد؛ بیبدیل!
دیوزناو روستایی از توابع منطقه اورامانات است و در راه رسیدن به این روستای زیبا آنچه که مقابل چشمان شما جلوه مینماید، تصویری زیبا و کمیاب از زیباییهای فصل بهار و طبیعت خداوندی است.
هنگام طی کردن راههای طولانی و پرپیچ و خم و صعبالعبور و در بلندیهای راه رسیدن به روستا، اگر از شیشه ماشین نگاهی به پایین دست جاده بیاندازید، درهای سرسبز و زیبا بیصبرانه انتظار شما را میکشد.
پس از طی کردن آن همه راه سخت و جاده خاکی رسیدن به روستا، بلاخره به مقصد میرسیم و این آغاز یک سفر دلانگیز است.
گذر دلانگیز رودخانه خروشان سیروان از دل روستا و صدای زلال آب روان در آن نزدیکیها موسیقی زیبایی را در روستا طنین انداز کرده؛ طبیعت در این روستا بسیار سخاوتمند است و تمام جلوههای زیبای طبیعی و خدادادی یکجا در این مکان گرد هم جمع شده است.
در این مکان و در این زمان که ما قرار داریم خبری از زندگی شهری و دود دم هوای شهر نیست و زندگی معنای دیگری دارد.
اولین منظرهای که از همان ابتدای راه نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند، کوههای سرسبزی است که روستا را احاطه کرده و طبیعت به آنها مخملی سبز پوشانده است.
شنیدن صدای دلنواز رود سیروان در همان ابتدای راه، روح را صیقل داده و آرامش خاصی را به وجود رهگذران سرازیر میکند.
دیدن خانههای پلکانی و زیبای منطقه از اولین جاذبههایی است که در همان نگاه اول در مقابل چشم رهگذران رخ مینماید و بام هر خانه، حیاط خانه دیگری است.
هنگام ورود به روستا مردمانی خونگرم و مهربان از جنس طبیعت با آن لباسهای محلی زیبا با نگاهی مهربان و لبخندی بیمثال، مسافرانی را که به دیار آنان قدم نهادهاند؛ همراهی میکنند.
هنگام گذر از کنار روستا، برای دیدن زیباییهای بکر منطقه به راه خود ادامه میدهیم، صدای دلنشین حسن زیرک این اسطوره موسیقی کردی که از دور دستها به گوش میرسد با روح این طبیعت زیبا در هم آمیخته و آدمی را به دنیایی خیالی روانه میکند.
هرچند قدمی که در پایین دست روستا که برمیداری، آبشاری از زیرخانهها و از دل کوه جوشیده است که وصف زیباییهای آن در زبان نمیگنجد.
در ادامه راه با رود سیروان همقدم میشویم و گوش به نجواهای آب و دل به نسیم خنکی در آن نزدیکیها میسپاریم و از آن همه زیبایی که خداوند به مردمان این دیار ارزانی داشته است؛ غرق در لذت میشویم.
بیان و وصف آن همه زیبایی در زبان نمیگنجد و باید با چشم سر و چشم دل این طبیعت را لمس کرد و نظارهگر زیباییهای آن بود.
در ادامه راه به مکانی میرسیم که توصیف من از آن مکان گردهمایی آبشارهاست، آبشارهای کوچک و بزرگی که از شاهو سرچشمه میگیرند و در کنار هم دل کوه و سنگ سخت را شکافته و به سرچشمهای واحد رسیدهاند.
اینجا نهایت زیبایی است، کوههای سربه فلککشیده، باغهای سرسبز و زیبا که مکانی شدهاند برای نشستن و استراحت مسافران که برای رهایی هم و غم روزگار و دود و دم شهرها به آنها پناه بردهاند.
خیل عظیمی از گردشگران را میتوانی در این منطقه ببینی که هرکدام به سبک و سیاق خود از این منظره زیبا غرق در لذت شدهاند؛ عدهای در کنار رود سیروان جان تازهای گرفته، عدهای تور ماهی به دست دل به آب زده است، عدهای بیصبرانه مدام در حال گشت و گذار در این طبیعت و عدهای نیز در سایه درختان تنومند آن آرمیده و از این همه زیبایی لذت میبرند.
پل چوبی زیبایی که در آن نزدیکیها وجود داشت، زیبایی دیگری داشت، استحکام زیادی نداشت اما نمیتوان از خیر عبور از روی آن و تماشای زیباییهای طبیعت از آن بالا گذشت، میتوان بر روی آن پل ساعتها نشست و گوش به موسیقی آبی سپرد که به سرعت از پایین پل میگذشت.
وجود زمین فوتبال روستا در جوار رود سیروان زیبایی دیگری داشت، مردمانی که خسته از کار و تلاش در طول روز دمدمای غروب در این منظره زیبا و همزمان با گوش سپردن موسیقی آب به بازی فوتبال مشغول میشدند.
وجود رود سیروان در این روستا سبب رونق پرورش ماهی و تاسیس مجموعهای عظیم از پرورش ماهی در این روستا شده که برای جوانان آن روستا اشتغالزایی کرده است؛ در هنگام سفر خود به این منطقه لذت چشیدن کباب ماهیهای خاص این روستا را از دست ندهید.
این روستا از قدمت بسیار زیادی برخوردار است و وجه تسمیه نام روستای دیوزناو به معنی جایی که خرس در آن وجود دارد و معنی دیگر آن جایی که پر از درخت گردو است.
روستای دیوزناو در جنوب غربی استان کردستان و در سروآباد منطقه اورامانات قرار دارد و فاصله آن تا مرکز شهر 45 کیلومتر است.
انتهای پیام