دیگچه و ماقوت مشهدی ثبت ملی میشود
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: غذاهای سنتی ویژه ماه مبارک رمضان مشهد شناسایی , مستندسازی شده و پس از تهیه پرونده ثبتی، در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ملی ثبت میشود.
محمود طغرایی با اشاره به برگزاری آیین تهیه خوراک سنتی دیگچه و ماقوت مشهدی که در خانه ملک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این میراث فرهنگی معنوی شامل آداب و رسوم مرتبط با پخت، آداب قبل و پس از میل غذا میشود.
وی اضافه کرد: همچنین شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری دیگری از عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمدهای از میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل میداده است.
مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: پرونده ثبتی دیگچه و ماقوت مشهدی به عنوان ۲ پیش غذای سنتی مشهد که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف میشود، در دست تهیه است.
وی تصریح کرد: در خراسان و مشهد به عنوان یکی از شهرهای تاریخی مهم که از گذشته میزبان اقوام و فرهنگهای مختلف بوده، میراث فرهنگی غذاهایی سنتی پر باری وجود داشته است.
طغرایی گفت: انواع دمنوشها، نان روغنیها، اشکنهها، جوشها، آشها، کوکوها، دلمهها، خوراکها و انواع دیگری از این فرهنگ غذایی بوده که در حال فراموشی است. اکنون میراث فرهنگی در نظر دارد نسبت به شناسایی آنها اقدام و در فهرست ملی کشور ثبت کند.
وی افزود: قبل از این برخی غذاها مانند شله مشهدی، شیشلیک شاندیز، کمه جوش سبزواری، یخنی درگز، فتیر مسکه کلات و درگز و تعداد دیگری از غذاهای سنتی در فهرست ملی ثبت شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، طغرایی یادآور شد: برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و گردشگری غذاهای بومی میتواند یکی از برنامههای ترویجی در این رابطه با میراث فرهنگی غذایی باشد.
انتهای پیام