رشد ۷ درصدی تعاونی زنان در دولت سیزدهم
معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت بیش از ۱۰۱ هزار تعاونی در کشور خبر داد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، مهدی مسکنی در پیشخطبههای نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به هفته تعاون اظهار کرد: تعاون دراسلام به عنوان یک عامل اصلی برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت تلقی شده است. از طریق تعاون میتوان به تقویت بنیانهای اجتماعی و اقتصادی کشور کمک کرد. ایجاد تعاونی علاوه بر ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی به تقسیم بهتر ثمرههای تولید و ایجاد تعادل در جامعه نیز کمک میکنند.
وی ادامه داد: مردم عزیز ایران خاطرات خوبی را از تعاونیها در روزهای ابتدایی انقلاب دارند. تعاونی که در زمان جنگ و دفاع مقدس که خود یک تعاون برای دفاع و صیانت از مرزهای کشور بود، در قالب تعاونیهای مصرف ظهور و بروز خود را برای تنظیم بازار نشان داد. تعاونیهای مصرف نقش جدی را در کمکرسانی به مدیریت اقتصاد جنگ بازی کردند.
بیش از ۵۴ هزار تعاونی تولیدی در کشور
معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در دوران پس از جنگ نیز تعاونیهای تولیدی که امروزه تعداد آنها در کشور بیش از ۵۴ هزار مورد است نقش جدی را در اقتصاد کشور ایفا کردند. در دوران سازندگی، تعاونیهای مسکن در حوزه صنعت ساختمان ایفای نقش کردند و بیش از یک میلیون و ۲۳۰ هزار کلید را به اقشار جامعه هدف خود تحویل دادند.
وی بااشاره به تعاونیهای حمل و نقل در دوران دفاع مقدس، گفت: آن زمان که امام عزیزمان در موضوع حمل و نقل در مناطق جنگی فراخوان دادند، مردم و تعاونگران درآذرماه فراخوان امام حی را لبیک گفتند و به مناطق جنگی رفتند و امروز بیش از ۹۳ درصد حمل و نقل کشور درقالب تعاونیهای مسافربری در کشور در جریان است. تعاونیهایی که امروزه نیز در نقاط مختلف کشور نماد اقتصاد مردمی هستند و برکسی نیز پوشیده نیز که وظیفه تعاونیها خدمت به جامعه هدف آنها یعنی مستضعفان و طبقه محروم است.
مسکنی با اشاره به سخنرانیهای شهید بهشتی در خطبههای نماز جمعه سالهای ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ اظهار کرد: به گفته شهید آیت الله بهشتی اقتصاد آزاد بر مبنای رقابت است. پیشهوران، کارخانهدارها و مزرعهداران با دیگران در رقابت هستند. در شیوه تعاونی تمام این افراد در یک بخش تولید وارد یک مجموعه میشوند و تعاونیها از آنها میخواهند که با همکاری یکدیگر وضعیت تولید را در کشور بهتر کنند و آنهایی که تا قبل از تشکیل شرکتهای تعاونی، با یکدیگر رقیب بودند حالا همکار هستند و در یک تعاونی مومنانه میکوشند تا بهصورت یک قدرت شوند. کاستن واسطهها و مبارزه با مشاغل کاذب از جمله اهداف بسیار با اهمیت تعاونی است چراکه هرچقدر هم که این مشاغل سوء استفادهای نکنند و تنها مخارج تجارت خانههای خود را تامین کنند باز هم برای تولیدکننده و مصرف کننده تحمیل میشوند.
رشد ۷ درصدی تعاونی زنان
وی با اشاره بر شعار مردمی سازی اقتصاد تعاونیها در دولت سیزدهم ادامه داد: رییس جمهوری در حوزههای مختلفی از تعاون حمایت کردند. از جمله ماحصل این حمایتها میتوان به رشد ۲.۵ درصدی تعاونیها، رشد ۳.۵ درصدی اعضای تعاونیها، نقش جدی تعاونیها در تنطیم بازار در روزهای پایانی سال، خدمترسانی به عموم هموطنان عزیز، رشد و تقویت بنیانهای مالی بخش تعاون یعنی رشد سرمایه بانک توسعه تعاونی به بیش از ۱۴۰ درصد و افزایش صدور ضمانت نامههای صندوق ضمانت تعاون بر بیش از ۲۵ درصد از ضمانتهای صادره اشاره کرد.
معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین از دیگر محصولات این حمایتها، افتتاح و بهرهبرداری از بیش از ۲۰۸۸ پروژه تعاونی در سراسر ایران، حضور تعاونگران در عرصههای تجارت خارجی و رشد ۲ برابری ظرفیت صادراتی تعاونیها در کشور بود که به گواه رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، بخش تعاون بیش از ۲ برابر نسبت به سایر بخشها توانست نقش خود را ایفا کند. این حمایتها همچنین رشد ۷ درصدی تعاونیهای زنان را به دنبال داشت و برای اولین بار پرداخت تسهیلات قرضالحسنه را در تعاونیهای مورد هدف داشتیم و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط ۲۴ بانک در دولت بین تعاونیها توضیع شد.
وی ادامه داد: این حمایتها همچنین در قالب دو کارت اعتباری ۲ هزار میلیارد تومانی و ۳ هزار میلیارد تومانی در بخش تعاونی برای تعاونیهای تولیدی کشور وجود داشت. حمایتها همچنین در راستای توسعه اقتصاد مردمی و اقتصاد تعاون محور در کل کشور شکل گرفت و در آخرین ساعات سال ۱۴۰۱ بعد از گذشت ۱۰ سال اصلاحیه سند توسعه تعاون در کشور توسط رییس جمهور در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ ابلاغ شد که محصول ابلاغ آن سند تشکیل شورای عالی هماهنگی تعاون به ریاست مقام عالی رییس جمهور بود.
معاون امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: دولت سیزدهم در راستای مردمی سازی اقتصاد گامهای زیرساختی جدی برداشته است و امیدواریم که مردم با کمک به دولت در این حوزه و ترویج فرهنگ تعامل و تعاون دست مدیران دولت را برای استمرار خدمات بگیرند. در روزهای ابتدایی سال بود که مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی نسبت به مردمی سازی اقتصاد ابراز دغدغه کردند. بخش تعاون در دولت با فعالیتی جهادی و اقدامی مومنانه در راستای لبیک به پیام فرمان مقام معظم رهبری توانست در کمتر از ۶ ماه هزینههای مشارکت و جلب مشارکت مردم را به میزان ۴۴ هزار میلیارد تومان فراهم کند که این میزان برای اولینبار در کشور و بخش تعاون در کمتر از ۶ ماه صورت گرفته است.
۱۰۱ هزار تعاونی در سرتاسر ایران
مسکنی در پایان تصریح کرد: همکاران، تعاونگران، اتحادیه تعاونیها،اتاقهای شهرستانی و جمیع تعاونیها در سرتاسر ایران که بیش از ۱۰۱ هزار تعاونی هستند، در پی تحقق پیام ولی امر عزیزمان هستند و امیدواریم که بتوانیم اقتصاد مردمی را در قالب اقتصاد تعاون محور که برگرفته از فرهنگ اصلی ایران و مردم ایران است به نتیجه برسانیم.
انتهای پیام