سرمایهگذاری هدفمند در بخش گردشگری، موتور محرکه اقتصاد فارس خواهد بود

مجله خبری آبادی 118/فارس مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس ضمن تأکید بر شعار سال « سرمایه گذاری برای تولید» با اشاره به ظرفیتهای بینظیر استان در حوزههای گردشگری و صنایع دستی این دو بخش را فرصتی طلایی برای جهش تولید و رونق اقتصادی استان دانست و گفت:سرمایهگذاری هدفمند در این بخشها میتواند موتور محرکه اقتصاد فارس باشد.
محمد ثابت اقلیدی در گفتوگو با خبرنگار مجله خبری آبادی 118، با اشاره به مزیتهای رقابتی فارس در حوزه گردشگری و صنایع دستی، اظهار کرد: این استان با دارا بودن آثار تاریخی و فرهنگی بینظیر، جاذبههای طبیعی متنوع و صنایع دستی اصیل میتواند به قطب سرمایهگذاری برای تولید و اشتغال تبدیل شود.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری در این دو بخش حتی با سرمایه اندک هم بازدهی بالایی دارد، به طور مثال با سرمایهگذاری ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان در حوزه صنایع دستی و ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان در گردشگری، میتوان یک شغل پایدار ایجاد کرد، این در حالی است که در صنایع دیگر، برای ایجاد هر شغل به سرمایهگذاریهای کلانتری نیاز است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به ظرفیتهای استان در جذب گردشگر، تصریح کرد: استان فارس با داشتن جاذبههای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی میتواند به یکی از مقاصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود؛ این امر فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف گردشگری از جمله اقامت، پذیرایی، حمل و نقل و خدمات گردشگری فراهم میکند.
ثابت اقلیدی همچنین به ظرفیتهای صنایع دستی فارس اشاره کرد و گفت: صنایع دستی این استان از جمله قالیبافی، گلیمبافی، سفالگری و میناکاری، از شهرت جهانی برخوردار است؛ سرمایهگذاری در این بخش میتواند به رونق تولید و صادرات صنایع دستی و ایجاد اشتغال برای هنرمندان و صنعتگران منجر شود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه دستگاههای مختلف به سرمایهگذاری در گردشگری و صنایع دستی، بیان کرد: توسعه این دو بخش نیازمند همکاری و هماهنگی بین دستگاههای مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت و سایر دستگاههای مرتبط است.
ثابت اقلیدی با بیان اینکه گردشگری میتواند به عنوان یک پیشران اقتصادی در استان عمل کند، اظهار کرد: اگر بناست در جاذبههای گردشگری سرمایهگذاری شود، باید اولویت ایجاد زیرساختها به سمت این جاذبهها هدایت شودبه عنوان مثال، در شمال فارس شهرستانهایی مانند سپیدان، ارسنجان و نورآباد ممسنی از طبیعت برخوردارند، بنابراین هنگام احداث جاده یا راهآهن، باید مقاصد گردشگری این مناطق در اولویت قرار گیرند.
وی با تاکید بر ضرورت فعالیت مبتنی بر مدیریت یکپارچه و عملگرایانه در استان، افزود: هر اقدامی که در استان انجام میشود، باید پیوست گردشگری داشته باشد و تاثیرات آن بر صنعت گردشگری بررسی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به اهمیت معرفی جاذبههای گردشگری، تصریح کرد: یکی از ابزارهای کارآمد در معرفی جاذبههای گردشگری، مشارکت در نمایشگاهها و برگزاری رویدادها و جشنوارههای محلی است. متاسفانه با توجه به اهمیت رویدادها در تاثیرگذاری بر گردشگری، اعتبارات ناچیزی به این امر اختصاص مییابد.
ثابت اقلیدی با بیان اینکه برای تبدیل گردشگر به مسافر باید اقدامات مختلفی انجام شود، گفت: معرفی جاذبهها، یکی از مهمترین این اقدامات است. گردشگران باید از جاذبههای استان مطلع شوند. به عنوان مثال، جادهای در شهر رستم که هم جاذبههای طبیعی و هم جاذبههای تاریخی دارد، باید معرفی شود.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از فعالان گردشگری، بیان کرد: فعالان گردشگری باید از معافیتهای مالیاتی و تسهیلات کمبهره برخوردار شوند تا بتوانند در نمایشگاههای داخلی و خارجی شرکت کرده و جاذبههای استان را معرفی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای توسعه گردشگری استان، گفت: سازمان برنامه و بودجه استان در حال تدوین برنامه پنج ساله توسعه گردشگری است که میتواند به عنوان یک نقشه راه برای سرمایهگذاری در این بخش مورد استفاده قرار گیرد.
ثابت اقلیدی ادامه داد: گردشگری مانند یک لوکوموتیو، مجموعهای از مشاغل و صنایع مختلف را به دنبال خود میکشد با توسعه گردشگری، دامنه وسیعی از مشاغل رونق میگیرند و عموم جامعه از مزایای آن بهرهمند میشوند.
انتهای پیام