سفر به قلب جنگلهای هیرکانی
مجله خبری آبادی 118/مازندران به گواه آنانی که جاده سراسر جنگلی منطقه کسلیان زیراب (سوادکوه) را دیده اند، این جاده یکی از زیباترین مسیرهای تردد در کشور و شاید جهان است.
زیبایی سحرانگیز اردیبهشت ماه در جاده زیراب به لاجیم، با عبور از چند روستا و جاذبه های گردشگری، سفری خیال گونه را برای هر مسافری رقم می زند
ورود به قلب جنگل های هیرکانی با عبور از “دره چندلا” آغاز میشود. دره ای سر سبز که شروع سفری جادویی است.
پیچ و خم های جاده ای، گویا تا آسمان ادامه دارد مسافر را با خود به امامزاده عباس روستای بهمنان میبرد. بقعه ای در کنار جاده و امکانات و فضای مورد نیاز برای درنگ و آرامش.
در ادامه مسیر، به چشم اندازی میرسیم که مجال است بتوانی چشم از آن برداری. رودخانه ای روح نواز و کرانه ای برای استراحت خانواده ها موسوم به « پلنگ دره ». روزهای تعطیل، این رودخانه و فضای زیبای اطرافش میزبان صدها مسافر از نقاط مختلف کشور است.
با عبور از روستاهای مسیر و آشنایی با نوع معماری و کشاورزی منطقه، مسافر به “اتو” می رسد. روستایی سرسبز و با محصولی که شهرتی فراوان دارد. “سیر اتو” بهعنوان شاخص ترین محصول کشاورزی روستا و منبع درآمد بسیاری از خانواده ها، آنقدر برای اهالی مهم است که نماد آن را در ورودی روستا نصب کرده اند و در اواخر اردیبهشت هر سال، جشنواره ای برای معرفی این محصول و فرآورده های آن برپا میکنند.
در جشنواره “سیر اتو” غرفه های صنایع دستی و غذاهای بومی و محلی از سراسر استان تشکیل می شود و خلاصه اینکه بهترین پیشنهاد برای اواخر اردیبهشت است تا یک روز را با مردمانی زحمتکش و قانع سپری کنیم.
“اتو” را با همه زیباییهای طبیعی و کشاورزی منحصر بفردش ترک میکنیم و به سمت “لاجیم” رهسپار می شویم.
در مسیر اتو تا لاجیم، همچنان طبیعت سحرانگیز ما را همراهی میکند و برای علاقمندان به عکاسی، سوژه های ناب و ماندگاری را بهوجود میآورد . قاب هایی که در این فضا بسته می شود؛ چشم هر بیننده ای را نوازش می دهد.
به « لاجیم» رسیدیم. روستایی که روزگاری نه چندان دور، قطب اقتصادی و اشتغال سوادکوه بود و صدها نفر بهصورت مستقیم و هزاران نفر به شکل غیر مستقیم در کارخانههای صنایع چوب آن مشغول بهکار بودند. امروز اما با دیدن کارخانه ای متروک و خاک گرفته، تصاویر سیاه و سفید آن روزها جلوی چشممان رژه می روند.
ولی این واحدهای تولیدی تعطیل شده همه دارایی روستای تاریخی لاجیم نیست.!
کافیست سر را به سمت راست کارخانه بچرخانی تا بلندای « برج لاحیم» را ببینی. برجی هزار ساله که با ارتفاع ۱۸ متری با هندسهای مدور و ساختاری آجری، در دل خود دو کتیبه به خط کوفی و پهلوی را جای داده است.
« بسم الله الرحمن الرحیم. هذا قبر القیم اکیا الجلیل ابوالفوارس شهریار بن العباس بن شهریار مولا امیرالمومنین رحمه الله امر بینائه فی سنه ثلاث محشر و اربعمانه، عمل الحسن بن علی». این متن به زیبایی در کتیبه برج لاجیم خودنمایی میکند.
در محوطه برج لاجیم، مقبره شهدای روستا واقع شده است. مقبره ای با معماری خاص که بهخاطر پوشش فولاد، مانند آینه درخشش بی نظیر خورشید و تصاویر سبز اطراف را به بینندگان هدیه میدهد.
لاجیم همچنان شگفتانه های فراوانی برای مسافران دارد. با پرس و جو از اهالی، میتوانی به منطقه ای بروی که به آن ” کاجستان” می گویند. محیطی بسیار زیبا و آرامشبخش که میتوان ساعتهای زیادی را در این نقطه سپری کرد و از رنگ سبز طبیعت و صدای پرندگان چشم و گوش را نوازش داد.
جاذبه های طبیعی و چشم اندازهای مسیر جنگلی این قطعه از بهشت، بی پایان است. آبشارهایی که در دل جنگل واقع شده اند، مانند آبشار “ولیلا” که نقاشی زیبای خداوند است. مراتع چشم نواز، همزیستی مسالمت آمیز انسان و طبیعت و البته انسانهای زحمتکش، مهربان و مهمان نوازی که محال است حریف تعارف های آنان بشوی و به احتمال فراوان ناهار یا عصرانه ای را در کنارشان خواهی بود .
منطقه کسلیان زیراب میتواند روزها مسیر و مقصد گردشگری علاقمندان به طبیعت باشد. ولی یک روز در این مسیر هم میتواند خاطره ای ماندگار و به یادماندنی برایتان رقم بزند.
سفر به قلب جنگل های هیرکانی را از دست ندهید.
انتهای پیام