شرط دریافت مشاوره ژنتیک حین بارداری
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از ارائه ۱۲۰ هزار مشاوره ژنتیک برای جامعه تحت پوشش و مراجعهکنندگان به مراکز مشاوره طی سال گذشته خبر داد.
افروز صفاریفرد در گفتوگو با مجله خبری آبادی 118، درخصوص برنامه مشاوره ژنتیک که از سال ۱۳۷۶ توسط سازمان بهزیستی اجرا میشود، اظهار کرد: عمدتا مشاورههای ژنتیک در چند مرحله قبل از ازدواج، پیش از بارداری و حین بارداری انجام میشود.
وی افزود: مشاورههای قبل از بارداری و حین بارداری همچنان توسط سازمان بهزیستی در حال انجام است، با این تفاوت که در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت باید مشاوره ژنتیک در مرحله حین بارداری به تایید پزشکان متخصصان ارائه شود؛ به عبارتی دیگر متخصص زنان باید تایید کند مشاوره ژنتیک برای زنان باردار انجام شود، اما برای سایر موارد آزمایشات انجام میشود.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: بعد از ابلاغ این قانون، دستورالعملی از سوی وزارت بهداشت صادر شد که حتما باید متخصص زنان این ارجاع را صادر کند و ما نیز آن را در مراکز بهزیستی ابلاغ کردیم در صورتی که زنان باردار برای مشاوره ژنتیک مراجعه میکنند حتما باید دارای تاییدیه متخصص زنان باشند.
صفاری فرد با بیان اینکه شاید تنها کار پیشگیری از معلولیتها که از بروز و شیوع معلولیت به طور کامل پیشگیری میکند مشاوره ژنتیک باشد، توضیح داد: افرادی که سن بالا ازدواج میکنند و نگران این هستند که فرزندشان دچار مشکل باشد با آزمایشات ژنتیک حین بارداری میتوانند سلامت فرزندشان را تایید کنند یا پزشک متخصص براساس تاریخچهای که از زن باردار دریافت میکند به این نتیجه میرسد که باید مشاوره ژنتیک برای او انجام شود در همین راستا او را به مرکز ارجاع میدهند یا خانواده خودشان مستقیما به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه و درخواست انجام مشاوره و آزمایشات را دارند.
وی در همین راستا اعلام کرد که سال گذشته ۱۲۰ هزار مشاوره ژنتیک برای جامعه تحت پوشش و مراجعهکنندگان به مراکز مشاوره ارائه شد.
انتهای پیام