اجتماعی

شناسایی دیده‌بانان حقوق کودک در کشور با اجرای طرح «حامی»

دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: در برنامه های سال جاری مرجع ملی حقوق کودک برنامه ای تحت عنوان طرح حامی وجود دارد که به موجب این طرح در برخی استان ها، افراد علاقمند و متخصص را شناسایی می کنیم و به آنها آموزش های لازم را می دهیم و در صورت موفقیت برای آنها گواهی نامه صادر می شود.

سید علی کاظمی، در  گفت و گو با مجله خبری آبادی 118، درباره راه‌اندازی شبکه ملی دیده‌بان حقوق کودک در کشور گفت: راه اندازی شبکه دیده بان حقوق کودک، مستلزم شناسایی افرادی است که دغدغه حفظ حقوق کودکان را داشته باشند. آموزش های لازم را در این خصوص دیده باشند و شیوه نامه ها، شاخص ها و چک لیست ها و نظام گزارش دهی لازم برای آنان طراحی شده باشد تا بتوانند نقش دیده بان را به درستی ایفا کنند. مشابه این طرح در کشور چندین بار اجرا شده است و لازم است از تجارب آنها نیز استفاده کرد. 

وی افزود: در برنامه های سال جاری مرجع ملی حقوق کودک برنامه ای تحت عنوان طرح حامی وجود دارد که به موجب این طرح در برخی استان ها، افراد علاقمند و متخصص را شناسایی می کنیم و به آنها آموزش های لازم را می دهیم و در صورت موفقیت برای آنها گواهی نامه صادر می شود. پس از آن به عنوان مربیان حقوق کودک و احتمالا دیده بانان این حوزه نقش ایفا می کنند.

وی ادامه داد: این طرح به تدریج در همه استان ها گسترش می یابد و در همه استان ها شبکه ای از مربیان و دیده بانان حقوق کودک پدید خواهد آمد که هم نقش ترویجی در حوزه حقوق کودک دارند و هر جا هم که آسیب و نقضی وجود داشته باشد می توانند آن را پیگیری یا گزارش کنند.

کاظمی درباره اقدامات وزارت دادگستری برای ساماندهی کودکان خیابانی یا کودکان در موقعیت خیابان گفت:گسترش مجتمع های شوق زندگی از سیاست های تحولی قوه قضاییه و  برنامه های مرجع ملی حقوق کودک است. خوشبختانه الان در حدود ۱۴ استان مجتمع شوق زندگی ایجاد و راه اندازی شده است. دو تا مجتمع شوق زندگی یکی برای کودکان بی سرپرست و دیگری برای کودکان در موقعیت خیابان در تهران، راه اندازی شده است. 

کاظمی درباره جمع آوری کودکان در موقعیت خیابان داری تابعیت خارجی در کشور گفت: سال گذشته جلسات مختلفی در خصوص این کودکان و نحوه ساماندهی آنان برگزار شد، این کودکان دارای وضعیت های مختلفی هستند که در رهنمود ملی تهیه شده در مرجع ملی با استفاده از تجارب عملی طرح انجام شده در تهران درج و راهکارها مشخص شده است. به طور کلی اگر در فرایند ساماندهی مشخص شد که این کودکان اخراج شوند با رعایت حقوق انسانی و به همراه خانواده از کشور خارج شوند و اگر مقرر شد مورد حمایت قرار گیرند، با استانداردهای حقوق کودکی مورد حمایت قرار گیرند. 

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023