“شهر خلاق خوراک” نام کرمانشاه را در دنیا مطرح می کند
مجله خبری آبادی 118/کرمانشاه شهردار کرمانشاه به ثبت جهانی کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک اشاره کرد و گفت: عنوان شهر خلاق خوراک می تواند نام کرمانشاه را در دنیا مطرح کند.
نادر نوروزی در آیین پلاک کوبی کرمانشاه جهانشهر خلاق خوراک که شامگاه امروز(۱۷ تیر) با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و جمعی از مسئولین استانی برگزار شد، بااشاره به پیشینه تمدنی بسیار غنی کرمانشاه، اظهار کرد: از ادوار مختلف تاریخی، از دوران هخامنشیان تا عصر کنونی آثاری در کرمانشاه برجای مانده که نشان از تاریخ غنی آن دارد.
وی ادامه داد: همچنین کرمانشاه یکی از مقاوم ترین شهرهای ایران است که در طول هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد تهاجم دشمن قرار گرفت، بااینحال مردم آن پایداری کردند و از شهرشان نرفتند و شهدایی را تقدیم نظام و انقلاب کردند.
شهردار کرمانشاه به فرهنگ بسیار غنی مردم این شهر هم اشاره ای کرد و افزود: کرمانشاه از نظر مردم شناسی ویژگی های خاصی دارد، شهری است که با ترکیب اقوامی با زبان ها، گویش ها، فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف شکل گرفته است.
وی یکی از مهمترین ویژگی های این شهر با تنوع قومی آن را تنوع غذایی آن دانست و گفت: یکی از اجزای فرهنگ هر شهر تغذیه و غذا است، همانگونه که لباس، آداب و رسوم هم جزو فرهنگ یک شهر محسوب می شوند.
نوروزی تصریح کرد: شهر کرمانشاه دارای تنوع غذایی زیادی است که به همت همکاران ما و یکی از فعالین فرهنگی مستندات این تنوع جمع آوری شد و به شکل پرونده ای درآمد تا با ثبت جهانی آن در تاریخ ماندگار شود.
وی اضافه کرد: سرانجام با تلاش های انجام شده، کرمانشاه حائز آن شد تا به عنوان شهر خلاق خوراک انتخاب شود و به لیست ۳۶ شهر دیگری که در دنیا شهر خلاق خوراک هستند، اضافه شود.
شهردار کرمانشاه خاطرنشان کرد: قرار گرفتن کرمانشاه در لیست شهرهای جهانی در معرفی این شهر و فرهنگ و تمدن آن سهم بسزایی دارد و نام ما را در جهان مطرح می کند.
نوروزی به اهمیت تنوع غذایی و ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک از جنبه گردشگری هم اشاره کرد و گفت: یکی از جاذبه های گردشگری هر شهر تنوع غذایی آن به شمار می رود، چراکه گردشگران به هر شهری که می روند به فرهنگ و تغذیه مردم آن توجه می کنند، بنابراین ما در حال حاضر یکی از ۳۷ شهر خلاق خوراک در دنیا هستیم که نشان می دهد ما نیز در این زمینه توانمندی زیادی داریم.
وی در خاتمه به ظرفیت ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک برای افزایش جذب گردشگر و رونق رستوران های کرمانشاه اشاره کرد و افزود: امیدواریم یک مرکز تهیه غذا در کرمانشاه داشته باشیم که شیوه های طبخ غذا به روش سنتی در آن به گردشگران ارائه شود.
انتهای پیام