طرحهای آبخیزداری، نیاز جدی شهرستان کلات
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی فرماندار کلات با اینکه در انجام طرحهای آبخیزداری با مشکلات اساسی و جدی مواجهایم، توضیح داد: یکی از نیازهای اساسی شهرستان با توجه به بالا بودن سنگبستر، طرحهای آبخیزداری است.
علی صلاحی ۲۷ مهرماه در آخرین روز از پنجمین همایش ملی ظرفیتها و محدودیتهای توانمندسازی زنان روستایی و عشایر که با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در این شهرستان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد جمعیت شهرستان کلات روستایی هستند، تمام توانمندیها و افتخارات حوزههای کشاورزی، محصولات دامی و صنایعدستی منطقه حاصل دسترنج بانوان توانمند است.
فرماندار کلات تصریح کرد: به دنبال این هستیم که تحول اساسی در توانمندیهای حوزه روستایی و گردشگری، کشاورزی و دامپروری رقم بزنیم، همچنین برای علمی سازی و استفاده از توانمندیها و دستاوردهای علمی تلاش میکنیم.
کلات قطب تولیدات صنایعدستی و گردشگری
وی از کلات به عنوان شهرستان زیبای گردشگری نام برد و افزود: دورتادور کلات کوههای سر به فلک کشیده و قلعه مانند هستند، قلعه دفاعی چند هزار ساله که در زمان اشکانیان، تیموریان، ایلخانیان و افشاریان این منطقه را به عنوان پایتخت و مرکز حکومت خود انتخاب کرده بودند.
صلاحی با اشاره به اینکه به لحاظ فرهنگی ۱۵ گروه فرهنگی از کرد، ترک، لر، عرب، ازبک، عجم و اقوام مختلف دیگر که رنگین کمانی از فرهنگها هستند در منطقه داریم، افزود: این افراد دور هم با آرامش زندگی میکنند و انسجام بسیار خوب فرهنگی در شهرستان حاکم است.
وی هم چنین تاکید کرد: در حوزه دامپروری و کشاورزی به قدری ظرفیت بالایی در شهرستان وجود دارد که با توجه به سند تهیه شده، میتوانیم قطب تولید محصولات کشاورزی و گردشگری در استان باشیم و تأمین امنیت غذایی را از این منطقه رقم زد.
مهمترین مشکلات شهرستان
فرماندار کلات در ادامه بیان کرد: علیرغم تمامی پتانسیلها اما مشکلات بسیار فراوانی نیز در حوزههای زیرساختی داریم که آبخیزداری و جاده مهمترین آن است.
وی گفت: با توجه به کوهستانی بودن منطقه، در زمان باران و نزولات آسمانی نگران سیلابهای بسیار ویرانگری هستیم، این سیلابها علاوه بر خسارتهایی که برجای میگذارند آب و خاک حاصلخیز شهرستان را هم از کشور خارج میکنند.
صلاحی با بیان اینکه در انجام طرحهای آبخیزداری با مشکلات اساسی و جدی مواجهایم، توضیح داد: یکی از نیازهای اساسی شهرستان با توجه به بالا بودن سنگبستر طرحهای آبخیزداری است.
وی تصریح کرد: چون آبهای سطحی جایی برای ذخیرهسازی ندارند، معمولاً در فصل غیر بارندگی به خصوص در بخش کشاورزی و شرب با تنش آبی مواجه هستیم.
نماینده عالی دولت در کلات در ادامه جاده و راههای مواصلاتی پر پیچ و خم را از دیگر مشکلات پیش روی توسعه شهرستان برشمرد و گفت: وضعیت جادههای مواصلاتی منطقه یکی از موانع اصلی توسعه شهرستان است.
گفتهاند احداث جاده برای کلات توجیهی ندارد
وی همچنین افزود: هرچند برای وضعیت جاده مواصلاتی شهرستان پیگیریهای بسیاری برای اخذ ماده ۲۳ داشتهایم اما گفته میشود، چون کلات فقط ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد عملاً احداث جاده و یا مرمت آن توجیهی ندارد.
صلاحی با بیان اینکه این ۴۰ هزار نفر مرزنشین قطب تولید کشاورزی، گردشگری، دامداری، پرورش زنبورعسل، گوشت قرمز، شیلات و … هستند، خاطرنشان کرد: اگرچه میتوانیم از این منطقه ترانزیت به کشور ترکمنستان داشته باشیم، ولی عنوان میشود احداث جاده توجیهی ندارد.
وی وضعیت شاخص راههای روستایی را بسیار پائینتر و نامناسبتر دانست و گفت: ۹۵ اقتصاد شهرستان کلات بر پایه کشاورزی است.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، فرماندار کلات وضعیت تنها دانشگاه شهرستان را از دیگر مشکلات این شهرستان اعلام کرد و افزود: اگرچه دانشگاه پیامنور شهرستان کلات ۲۷۰ دانشجو دارد و تاکنون بیش از ۶۰۰ نفر نیز از آن فارغالتحصیل شدهاند و در مجامع علمی و تحصیلات تکمیلی بسیار موفق بودهاند، ولی به دلیل بعد مسافت سیاست مرکز پیام نور کشور بر این است که این دانشگاهها از شهرستانها جمع شوند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند تنها واحد دانشگاهی شهرستان پیام نور است اما تعطیل کردن آن در ترک تحصیل بسیاری از جوانان و بروز مشکلات بیشتر برای دانشجویان تأثیر بسیاری خواهد داشت.
هیچ پارک و مجتمع فرهنگی نداریم
صلاحی ادامه داد: علیرغم اینکه شهر کلات از ۷۳ سال قبل شهردار دارد اما به دلیل توپوگرافی و محدودیت مکانی، از داشتن پارک و بوستان مناسب برای بانوان و حتی برای پیادهروی و ورزشهای همگانی محروم است.
وی با اعلام اینکه در این خصوص نیازمند مساعدت جدی مسئولان هستیم، گفت: با توجه به اینکه در شهرستان کلات حدود ۱۵ قبایل فرهنگی و گویشهای مختلف فرهنگی داریم وجود مجتمعهای فرهنگی از جمله نیازها و ضروریات است.
فرماندار کلات با بیان اینکه اکنون بانوان این شهرستان از نبود مجتمع فرهنگی برای عرضه فرهنگهایشان رنج میبرند، بیان کرد: در حال حاضر فضا و مکانی برای عرضه فرهنگ قومیتهای مختلف در شهرستان وجود ندارد.
وی همچنین تسهیلات برای ایجاد اشتغال در شهرستان به خصوص در حوزه گردشگری و صنایعدستی را از دیگر نیازهای مبرم کلات دانست و افزود: تک تک بانوان شهرستان در عرصه صنایعدستی هنرمند هستند.
صلاحی با تأکید بر اینکه زیباییهایی که در صنایعدستی، تولیدات و محصولات بانوان شهرستان وجود دارد قابل عرضه به دنیا است، گفت: تاکنون سه محصول صنایعدستی شهرستان را ثبت ملی شده و امیدواریم این محصولات به زودی در سطح جهانی عرضه شود.
انتهای پیام