ظرفیت های استان مرکزی بیش از مسائل و مشکلات آن است
مجله خبری آبادی 118/مرکزی استاندار مرکزی گفت: ظرفیت های استان بیش از مسائل و مشکلات آن است.
فرزاد مخلص الائمه شامگاه ۱۰ آذر در نشست فعالین گردشگری استان مرکزی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه استان مرکزی استان مفاخر و مشاهیر و استان حضرت امام راحل است، اظهار کرد: بخش مهمی از نظام هویتی کشور با حوزه ماموریت وزارت میراث فرهنگی مرتبط است.
وی افزود: از ابتدای صبح تاکنون همراه وزیر میراث فرهنگی در شهرستان های دلیجان و محلات و خمین حضور داشتیم و تقریبا عمده مسائل و ظرفیت ها بحث و گفت و گو شد تا توسط وزیر پیگیری و بررسی شود. فرصت ها و ظرفیت ها در کنار مسائل و مشکلات مورد توجه است و ظرفیت های استان بیش از مسائل و مشکلات آن است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی ظرفیت های فوق العاده ای در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری دارد گفت: علیرغم اینکه استان مرکزی استان پهناوری نیست اما ظرفیت های فوق العاده ای در استان مرکزی در حوزه های مختلف وجود دارد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118؛ در این نشست بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی نیز تصریح کرد: استان مرکزی دارای امنیت پایدار است که در سایه حضور و مشارکت مردم حاصل شده است و به واسطه این امنیت می توان توسعه گردشگری را به راحتی اجرایی کرد و در این راستا هیچ نگرانی و دغدغه ای در استان وجود ندارد.
وی گفت: قول می دهم که اگر در حوزه بومگردی و گردشگری متقاضی وجود داشته باشد که به صورت ویژه پیگیری می شود و نگرانی از این حیث وجود ندارد.
مصطفی مرزبان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در سطح استان مرکزی ۲۱۰۰ اثر شناسایی شده وجود دارد که ۹۸۰ اثر به ثبت آثار ملی رسیده است، همچنین در استان ۱۷ موزه فعال در حوزه میراث وجود دارد.
وی افزود: همچنین یک اثر جهانی به نام قنات ابراهیم آباد در استان به ثبت جهانی رسیده و ۳ پایگاه ملی در سطح استان داریم.
مرزبان با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ مجوز تاسیسات گردشگری در استان ثبت شده و ۶۸ پروژه در حال ساخت است گفت: در حوزه صنایع دستی ۸ هزار هنرمند در ۱۱۰ رشته فعالیت دارند.
وی ادامه داد: در استان مرکزی روستای سمقاور ثبت اثار ملی منبت شده و شهر تفرش در حوزه تفرشی دوزی به ثبت رسیده است.
رحیم حسین نسب مدیر فرودگاه اراک نیز اظهار کرد: مهرماه گذشته تفاهه نامه خوبی بین وزارت راه و شهرسازی و میراث فرهنگی منعقد شد، این تفاهم نامه پتانسیل خوبی است تا حوزه گردشگری استان از آن به صورت دو جانبه استفاده کند، همچنین می توان از حوزه هوانوردی استان نیز استفاده کرد ضمن اینکه بخشی از سند جامع توسعه گردشگری به فرودگاه مربوط است.
وی افزود: حدودا ۵ سال پیش تلاش بر این بود که حوزه گردشگری سلامت در استان فعال شود که بخشی به عنوان استارتاپ کار را تا حدودی پیش بردند و شرکتی تاسیس و مجوزها اخذ شد.
مدیر فرودگاه اراک بیان کرد: با توجه به وجود ظرفیت خوبی مانند استان قم می توان از فروگاه اراک به عنوان یک فرودگاه خصوصی در حوزه گردشگری سلامت و زیارتی استفاده کرد.
حسین نسب بیان کرد: با توجه به طرفیت های موجود، مجموعه گردشگری سلامت در استان راه اندازی و مجوزها اخذ شد، اما به سبب شیوع کرونا، گردشگری مشکل جهانی پیدا کرد که بعد از حل شدن مشکل کرونا، مجوزهای سند جامع گردشگری سلامت به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری منتقل شد.
وی ادامه داد: اما اکنون برای اخذ مجوز تسهیل گری در این حوزه، وقفه ۶ ماهه ایجاد شده لذا تقاضا داریم با رفع این وقفه فعالان بتوانند مجوزها را سریعتر دریافت کنند و گردشگری سلامت سریعتر راه اندازی شود. چهار کشور آماده همکاری در حوزه گردشگری سلامت هستند و مقرر شده ابتدا فعالیت های این حوزه با کشور عراق آغاز شود.
انتهای پیام