عوارض مرمت خانههای تاریخی همدان رایگان شد
مجله خبری آبادی 118/همدان رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان گفت: برای نخستینبار در سال ۱۴۰۲ یک بند در تعرفه شهرداری آمده که هیچ عوارضی برای مرمت، نگهداری، باز زندهسازی و احیای خانه های تاریخی به ثبت رسیده، نباید دریافت شود و کاملا رایگان است و به لحاظ ضوابطی برای تغییر کاربری مساعدت شود تا مردم تشویق شوند، اگر مردم امروز تشویق نشوند این خانه ها تخریب می شود همانطورکه بسیاری از آنها تخریب شده است.
حمید بادامینجات دوشنبه ۴ اردیبهشتماه در آیین آغاز عملیات اجرایی و کلنگ زنی پروژه های بازآفرینی و عمران شهرداری همدان در محل خانه تاریخی پوستیزاده، تصریح کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن کشوری است که خود ادعای تمدن و قدمت چندین هزار ساله در دنیا دارد و اقدامات گردشگری در همدان می تواند به توسعه شهری کمک کند.
بادامینجات اظهار کرد: کاری که امروز در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری اتفاق افتاده، بسیار ارزشمند است و حاصل تلاش تمام پرسنل شهرداری است به طوریکه سال ها پیش وظایف شهرداری یکسری وظایف مشخص از جمله ارائه خدمات شهری، کارهای عمرانی و حفظ شهر بود اما هر سال که می گذرد وظایفش متنوع تر و بیشتر می شود.
وی افزود: امروز تلاش در حوزه گردشگری و کارهای فرهنگی یکی از اقدامات بزرگی است که نباید از آن غفلت کنیم، اقدام بزرگ این است که خانه پوستی زاده که سال ها پیش تملک شده بود، امروز به مکانی تاریخی برای مردم و بازدیدکنندگان تبدیل شده است.
این عضو شورا بیان کرد: در حدود ۱۷۰ خانه تاریخی در سطح شهر همدان وجود دارد که می توان با ایجاد ارزش افزوده برای آنها، به مکانی دیدنی برای مردم تبدیل شود و با توجه به اینکه امسال قرار است هگمتانه به عنوان یک اثر فاخر و بازمانده از گذشتگان ثبت جهانی شود، میراث فرهنگی به تنهایی نمیتواند در این راستا اقدام کند بلکه شورا، شهرداری و استانداری باید به کمک بیایند به طوریکه احیای خانه پوستی زاده یکی از گامهایی است که برای ثبت جهانی برداشته شده و سازمان عمران منطقه ۴ امروز کارش را در زمینه ساماندهی محور گردشگری آغاز کرد.
وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی شده است تمام پیاده روها جداره سازی شود، اظهار کرد: در بودجه امسال قید شده تمام پیاده رو ها از جمله پیاده رو بوعلی، اکباتان، خیابان شهدا و میدان امام خمینی(ره) جداره سازی و دو خانه واجد ارزش با کمک میراث فرهنگی برای احیاء تملک شود.
بادامینجات ادامه داد: امسال کارهای خوبی در حال انجام است از جمله ساماندهی بازار پرندگان و ماکیان به طوریکه این موارد سرمایه گذاری برای آیندگان محسوب می شود.
وی با تأکید بر اینکه کسانی که قرار است در شهرداری این شهر را اداره کنند نباید به عوارض شهری متکی باشند و درآمدهای پایدار ایجاد کنند، تصریح کرد: دو اتفاق خوب پیشبینی شده شهرداری در سازمان عمران و سازمان زیباسازی است که در اراضی ۲۵ هکتاری شهرداری در کنار فرودگاه رقم خواهد خورد که یکی فرودگاه تاریخی است که ثبت ملی شده و قرار است بازسازی شود و دیگری احداث گلخانه در جهت سرمایه گذاری است که اقدام بسیار خوبی بوده و امیدواریم این اراضی در طرح جامع قرار داشته باشد تا مستعد سرمایه گذاری باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز گفت: نگاه خوب و سیاستگذاری خوبی که در مجموعه شورای شهر و شهرداری همدان در حوزه حمایت از گردشگری که به نوعی پایه اصلی همدان و هویت آن است، شکل گرفته، کمک به نگهداری و مرمت آثار تاریخی به منظور انتقال هویت همدان به نسل های آینده است.
محسن معصومعلیزاده اظهار کرد: امیدواریم با همکاری شهرداری و استانداری بتوانیم با محوریت ثبت جهانی فضاهایی چون خانه پوستیزاده را همچون پازل در کنار هم قرار دهیم و همدان را به عنوان شهری تاریخی و باقدمت به مردم و جهانیان بشناسانیم و شاهد جشن ثبت جهانی همدان در سال آینده باشیم و بتوانیم در کنار هم داشته های تاریخیمان را معرفی کنیم.
شهردار همدان نیز بیان کرد: سازمان عمران و بازآفرینی یکی از پروژه های عمده شهرداری همدان را پس از بازار سینا که بعد از گذشت سال ها به افتتاح رساند، انجام می دهد.
سیدمسعود حسینی افزود: در سال ۱۴۰۲ پروژه های عمرانی خوبی در سازمان عمران تعریف شده و امروز آغاز عملیات اجرایی محور گردشگری و فرهنگی همدان را داریم تا به ظرفیت های گردشگری شهر اضافه شود به طوریکه اجرای عملیات احیای خانه پوستی زاده، پروژه محوطه فرهنگی، گردشگری و تجاری کبابیان و بازار پرندگان در برنامه است.
وی با بیان اینکه تا دو سال گذشته خانه پوستی زاده یک مکان اداری در اختیار مجموعه گردشگری و سازمان فرهنگی شهرداری بود، گفت: ۱۷۰ خانه تاریخی دیگر واجد ارزش افزوده در همدان داریم که متأسفانه بیشتر این خانه ها تخریب شده بنابراین شهرداری به منظور ترغیب مالکان برای حفظ بناهای باقیمانده خود پیشقدم شد و با تخلیه خانه پوستی زاده یک بازآفرینی اتفاق خواهد افتاد و به مجموعه گردشگری اضافه خواهد شد که بخش خصوصی هم در آنها سرمایه گذاری می کند. الگوسازی یعنی این خانه ها برای مجموعه شهری یک میراث ارزشمند و کم نظیر است که شاید سال های بعد پیدا نشود.
حسینی با بیان اینکه دو خانه واجد شرایط دیگر در نظر گرفته شده که شهرداری آنها را تملک کند، تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۲ شورای اسلامی شهر همدان بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است تا دو خانه تاریخی دیگر توسط شهرداری تملک و به ظرفیت خانه های تاریخی گردشگری افزوده شود.
وی یادآور شد: در سفر ریاست جمهوری بودجه خوبی برای جداره سازی پیاده رو خیابان بوعلی، اکباتان و خیابان شهدا و مقاومسازی دور میدان امام خمینی(ره) و مجموعه بازار اختصاص داده شده در ضمن عملیات اجرایی خانه پوستی زاده و ساخت پیاده رو باباطاهر را در راستای ثبت جهانی هگمتانه به عنوان میراث ماندگار شهر همدان انجام می دهیم.
شهردار همدان با بیان اینکه محوطه کبابیان یک محوطه گردشگری و تجاری خوب است، تأکید کرد: قرار است در محوطه کبابیان یک بنای خوب گردشگری و تجاری ایجاد شود به طوریکه دارای ۱۱ هزار متر زیربنا بوده و مجموعه در مساحت ۳۱۰۰ متری و در قالب دو طبقه پارکینگ و ۱۶ واحد تجاری مرتبط با گردشگری شکل می گیرد در ضمن ترمیم ۱۷۰ پارکینگ در دستور کار شهرداری است.
وی با بیان اینکه در مجموع چهار پروژه فوق در حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است، گفت: با همکاری منطقه ۳ زمینی برای پروژه بازار پرندگان اختصاص داده شده و تفاهم نامه هم منعقد شده و سازمان عمران عملیات اجرایی را آغاز خواهد کرد و به عنوان بازار پرندگان زینتی و ماکیان در دستور کار قرار می گیرد و امروز مفتخر هستیم که سازمان عمران با تمام قدرت پای کار است و در زمینه های دیگر از جمله مسکن شهرداری را یاری می رساند.
انتهای پیام