جامعه شهری

فرآیند صدور پروانه مرمت، احیا و تعیین کاربرد بناهای ارزشمند تهران اصلاح شد

اصلاحیه مصوبه فرآیند صدور پروانه مرمت، احیاء و تعیین کاربرد بناهای ارزشمند تهران با ۱۶رأی موافق اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دویست و بیست و یکمین جلسه شورا بررسی اصلاحیه «مصوبه فرآیند صدور پروانه مرمت و احیاء و تعیین کاربرد بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران» را در دستور کار داشتند که در همین راستا مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، گفت: اصلاحات در بندهای مختلف این مصوبه در کمیسیون شهرسازی انجام و اعمال شده است.

وی با بیان اینکه این لایحه از ابتدای کار مدیریت شهری در دستور کار شورای شهر تهران بود، خاطرنشان کرد: ساختار آنگونه که باید باشد، نبود و کما اینکه یکبار به فرمانداری ارسال شد و بازگشت؛ لذا باید ساختار به روز رسانی می شد.

عباسی همچنین تأکید کرد: لازم است شهرداری تهران نسبت به راه اندازی شهرداری ویژه در بازار بزرگ و محلات پیرامون آن اقدام کند؛ البته تشکیل این شهرداری به دوره فعلی نیز قد نخواهد داد و شاید فقط مقدمات آن در این دوره فراهم شود.

وی افزود: قرار بر این نیست شهرداری جداگانه‌ای شکل بگیرد و این مجموعه زیر نظر شهرداری منطقه ۱۲ تشکیل خواهد شد. در نهایت اختیار عمل در این زمینه با شهرداری تهران خواهد بود.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: ساختار شهرسازی در برخی مناطق متناسب با بافت آن منطقه نیست و ممکن است بتوانیم خدمات شهری و عمران را با هم ترکیب کنیم و ساختار ویژه و مشخصی شکل بگیرد تا اقدامات سریعتر انجام شود.

عباسی با تأکید بر اینکه ساختار شهرداری ناحیه محور است، اظهارکرد: سیاست و هماهنگی با معاونین است و اجرای سیاست‌ها با نواحی است. وقتی ناحیه قابلیت نداشته باشد باید در ساختار مرکزی که همان ستاد است، حوزه عملیاتی ویژه برای موضوعات استثنایی در نظر بگیریم.

در ادامه این جلسه میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر هم با بیان اینکه دغدغه ما این است که بافت بازار شرایط ویژه‌ای دارد، گفت: ما به جای شهرداری که پیشبرد امور اجرایی را برعهده دارد، طرح ارائه می دهیم. نگاه‌های اجرایی و عملیاتی نباید به این شکل در شورا وجود داشته باشد و می‌توانیم ضوابط، قواعد و قوانین و بودجه را فقط در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: با تعریف شهرداری ویژه نمی‌توان مسئله را حل کرد. سیستم اجرا باید وارد عملیات شود و این از جنس قوانین نیست. با این اقدام سطح شهرداری منطقه ۱۲ کاهش پیدا می‌کند و نظر ما این است که شهردار منطقه باید این نگاه ویژه را داشته باشد. در مجموع اصلی ترین کار منطقه ۱۲ توجه به بازار است.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه ما بنا نداریم ساختاری به شهرداری اضافه کنیم، بلکه به دنبال این هستیم که ساختار تخصصی شود، گفت: در ابتدا بافت فرسوده در مناطق در نظر گرفته شده بود و پس از آن به سمت نواحی و نهایتاً به پارسل‌ها رسید.

وی ادامه داد: بافت بازار با بافت نیاوران و تجریش متفاوت است و شهرداران باید ویژگی های تخصصی در این زمینه داشته باشند. ما معتقد هستیم که در اکثر نواحی، شهرداران باید با آموزش وارد شوند و این یک آزمایش است و به هیچ عنوان دخالت در اجرا نیست. ضمن اینکه شهرداری تا امروز همراهی لازم را داشته است.

علوی تأکید کرد: ممکن است محدوده بازار افزایش یابد و شهرداری اعلام کند که باید دو ناحیه ویژه پیش بینی شود. معاونین این نواحی حتماً باید ویژگی متفاوتی نسبت به سایر نواحی داشته باشند. اگر لایحه گردشگری به شورا بیاید حتماً این موضوع در قالب لایحه نیز پیگیری خواهد شد.

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران نیز تاکید کرد: ما با لایحه مورد نظر، این اختیار را به شهرداری می دهیم که بخش هایی از شهر را به صورت تخصصی مدیریت کند.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، پس از بحث و بررسی اصلاحیه مصوبه فرآیند صدور پروانه مرمت و احیا و تعیین کاربرد بناهای تاریخی و ارزشمند شهر تهران با ۱۶ رأی موافق تصویب شد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023