مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر در راستای مولدسازی واگذار شود
مجله خبری آبادی 118/گیلان استاندار گیلان با بیان اینکه کل مجموعه شیلات کیاشهر باید در راستای مولدسازی واگذار شود، گفت: مدیریت مجموعه شیلات کیاشهر با شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ماهیان خاویاری است که باید اقدام به مرمت کند یا اگر نمیتواند به بخش خصوصی واگذار کند.
هادی حقشناس امروز ۱۲ آبانماه در جلسه شورای عالی گردشگری استان با اشاره به قدمت مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر اظهار کرد: مجموعه ۷ هکتاری شیلات کیاشهر دارای قدمت ساله است و با توجه به استقبال گردشگران باید احیا و مرمت شود، مدیریت این مجموعه با شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی ماهیان خاویاری است که باید اقدام به مرمت کند یا اگر نمیتواند به بخش خصوصی واگذار کند.
وی افزود: بخش خصوصی هم جایی ورود میکند که بتواند سرمایه گذاری کند و هیچ اشتراک منافع با نهاد دیگری نداشته باشد. لذا به جهت اهمیت تاریخی مجموعه شیلات کیاشهر، مدیریت مرکز ماهیان خاویاری در استان موظف است ظرف مدت ۳ ماه زمینهای شیلاتی تحت زیر مجموعه خود را در گیلان مشخص و اعلام کند تا در صورت امکان اقدام به جابه جایی مرکز ذخیره ماهیان خاویاری از کیاشهر کند.
وی با بیان اینکه کل مجموعه شیلات کیاشهر باید در راستای مولدسازی واگذار شود، تصریح کرد: مصوبات جلسه طی نامهای از مرکز ماهیان خاویاری گیلان به شرکت مادر تخصصی ماهیان خاویاری کشور اعلام شود تا ظرف مدت حداکثر ۶ ماه مجموعه خاویاری شیلات کیاشهر باید در راستای مولدسازی تعیین تکلیف شود.
استاندار گیلان در خصوص تعیین تکلیف شهر تاریخی گسکر در صومعه سرا گفت: در جهت احیای شهر تاریخی گسکر ۱۲۰ هکتار با زون تفرجی و همچنین ۴۰۰ هکتار با زون طبیعی به سرمایه گذاری که اهلیتش را مشخص است، واگذار شود.
ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: مجموعه تاریخی کیاشهر در مساحت ۷ هکتاری با ۳۰ ساختمان ۱۵۰ سال قدمت دارد، بخشی از سازهها مرمت شدند و بخشی از سازهها مرمت شده اما برخی در حال تخریب هستند.
وی با اشاره به استقبال گردشگران و سرمایه گذاران از مجموعه شیلات کیاشهر، افزود: مرمت این مجموعه در حال حاضر به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از محل اعتبارات دولتی مقدور نیست، سرمایه گذارای زیادی اعلام آمادگی کردند و حتی پیش بینی ایجاد ۳۵۰ فرصت شغلی را کردند اما مدیریت مجموعه با شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی (ماهیان خاویاری) است و نتوانستیم در راستای مرمت یا واگذاری به بخش خصوصی اقدامی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه شهر تاریخی گسکر نیاز به حفاظت دارد و روزانه مورد طمع حفاران قرار میگیرد، تصریح کرد: در گیلان ۲۲۱ بنای تاریخی در اختیار دستگاه های دولتی است، برخی توسط دستگاه ها مرمت شده و مورد اسفاده قرار گرفتند اما برخی نیاز به مرمت دارند.
انتهای پیام