مسافران نوروزی به آداب و رسوم ، فرهنگ و اعتقادات جامعه محلی احترام بگذارند
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی راهنمای بینالمللی گردشگری از مسافران نوروزی خواست به آداب رسوم فرهنگ و اعتقادات جامعه محلی احترام بگذارند.
احمدی خلیلی در گفت و گو با مجله خبری آبادی 118 اظهار کرد: به مسافران توصیه میشود به آداب، رسوم، فرهنگ و اعتقادات جامعه محلی احترام گذاشته و فرهنگ تکریم از جامعه میزبان را پاس بدارند.
وی هم چنین خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط ناپایدار جوی و احتمال بارندگی در مناطق مختلف کشور هموطنان عزیز قبل از سفر نسبت به برنامهریزی و انتخاب مقصد سفر و محل اقامت خود اقدام نمایند.
وی تصریح کرد: هموطنان با تماس با اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استانها از برنامههای فرهنگی تدارک شده توسط دستگاههای عضو ستادهای اجرایی خدمات سفر استانها شامل بازارچههای خیریه و نمایشگاههای هنرهای سنتی مذهبی و آئینی اطلاع حاصل کنند.
عضو هیئت مدیره جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی هم چنین به مسافرین پیشنهاد داد، شرکت در برنامههای بومی و محلی و به خصوص مراسمهای آئینی را در برنامه خود قرار دهند.
وی در خصوص سفری ایمن توصیه کرد: پیش از سفر از طریق سامانه مرکز مدیریت راههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به شماره ۱۴۱ از وضعیت تردد در جادههای کشور و از طریق سامانه ۱۳۴ از شرایط آب و هوایی مقصد مورد نظر اطلاعات لازم را کسب و سپس برای سفر خود برنامهریزی کنند.
خلیلی عنوان کرد: ضمن حفظ آرامش خود در ترافیکهای طولانی نهایت همکاری را با پلیس راهور ناجا و مأموران راهداری به عمل آورده و از توقفهای غیر ضروری در حاشیه جادهها اطراف رودخانهها و سایر نقاط که موجب ترافیک میشود خودداری کنند.
وی همراه داشتن نقشه و قطب نما برای موارد اضطراری در زمان سفر را بسیار ضروری دانست و افزود: در صورت ضرورت مسافرت در شرایط نامساعد جوی برای جلوگیری از حوادث احتمالی از وسایل و تجهیزات ایمنی استفاده کنید.
این فعال گردشگری همچنین اذعان کرد: هنگام مسافرت از داشتن وسایل ایمنی اولیه کیف امدادی مطمئن شوید و هنگام رانندگی به علائم راهنمایی و توصیهها و تذکرات پلیسراه توجه کنید.
وی تأکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه سانحه پس از هر ۲ ساعت رانندگی از خودرو پیاده شوید و با انجام حرکات نرمشی از بیحس شدن اعضای بدن جلوگیری کنید.
خلیلی ادامه داد: باید ضمن بهرهمندی از زیباییهای طبیعت و محیطزیست با بهرهمندی از اخلاق زیستمحیطی در حفظ این موهبتهای الهی و ارزشهای خدادادی کوشا باشیم.
وی گفت: نباید فراموش شود که محیطزیست سالم جزو سرمایههای اجتماعی محسوب میشود که همه وظیفه داریم در حفاظت و نگهداری از این مواهب طبیعی کوشا باشیم.
راهنمای بینالمللی گردشگری بیان کرد: گردشگران محل اسکان خود را در اماکنی انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخههای درختان خودداری شود.
وی افزود: در صورت نیاز به آتش در حد امکان از زغال آماده استفاده کنند و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و حتماً خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند، هم چنین از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنند.
وی توصیه کرد: گردشگران کیسه مخصوص جمعآوری زباله را همراه خود برده و زبالههای خود را در فضای سبز کنار چشمههای آب درهها و مناطق کوهستانی رها نکنند.
خلیلی گفت: جلوگیری از شکار و صید حیات وحش و عدم حمل هرگونه سلاح تبر، اره و تور صیادی از دیگر توصیههای سازمان حفاظت محیطزیست به مردم است.
وی خاطرنشان کرد: تفرج گران در صورت مواجه شدن با هرگونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتشنشانی محیطزیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.
این فعال گردشگری توصیه کرد، از چادر زدن و بازی کردن در کنار جاده و محلهایی که احتمال ریزش کوه وجود دارد، خودداری کنند، همچنین از همراه بردن سیلندرهای گاز پیکنیکی در خودرو، قطار و اتوبوس جداً خودداری کنند.
وی هم چنین بر پرهیز از روشن کردن آتش و وسایل حرارتی گازسوز و نفتسوز درون چادر مسافرتی تأکید کرد و افزود: برای گرم کردن خود در چادر از کیسه خواب و پتوی مناسب استفاده کنیم.
انتهای پیام