گردشگری و سفر

معرفی جاذبه‌های گردشگری استان اردبیل؛ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو

مجله خبری آبادی 118/اردبیل استان اردبیل به لحاظ برخورداری از اقلیم مناسب به ییلاق ایران شهرت یافته و ظرفیت‌های بسیار و گاهاً بی‌نظیری در حوزه طبیعی، تاریخی و فرهنگی دارد و به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری ایران شناخته می‌شود.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، استان اردبیل با ۱/۲۵۰/۰۰۰ نفر جمعیت و ۱۷۹۵۳ کیلومتر مربع وسعت در شمال غربی ایران قرار داشته و حدود ۱/۹ درصد مساحت کل کشور را تشکیل می دهد. این استان از شمال با جمهوری آذربایجان، از جنوب با استان زنجان، از غرب با استان آذربایجان شرقی و از شرق با استان گیلان همسایه است.۵  شهرستان این استان حدود ۳۶۹ کیلومتر با کشور جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد. این استان دارای ۱۲ شهرستان به نام‌های اردبیل، پارس‌آباد، مغان (گرمی)، بیله سوار، مشکین‌شهر، نمین، نیر، خلخال، کوثر، سرعین، اصلاندوز و انگوت بوده و مرکز آن شهر اردبیل می‌باشد.

استان اردبیل به لحاظ برخورداری از اقلیم مناسب به ییلاق ایران شهرت یافته و ظرفیت های بسیار وگاهاً بی نظیری در حوزه طبیعی، تاریخی و فرهنگی دارد و گردشگری به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه استان می باشد.

میراث جهانی مجموعه خانقاهی و آرامگاهی شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یکی از ۲۶ اثر ثبت شده ایران در حافظه جهانی یونسکو در استان اردبیل قرار دارد.

این استان ۱۸۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و حدود ۹۲۰  اثر ثبت شده ملی در کشور داشته و۱۲۰ امامزاده دارد. استان اردبیل دارای ۱۳ موزه به نام موزه چینی خانه، باستان شناسی ، مردم شناسی، صنایع دستی، شهدا ، مفاخر دینی، تاریخ طبیعی، تاریخ علوم، عمارت شهرداری در اردبیل بوده و چهار موزه نیز در شهرستان های مشکین شهر، خلخال، نمین و نیر قرار دارد.

افزون بر میراث جهانی مجموعه خانقاهی و آرامگاهی شیخ صفی الدین اردبیلی، آثار متعدد تاریخی دیگری از جمله: مجموعه بقعه شیخ جبرائیل کلخوران، بقعه شیخ حیدر مشکین شهر، مجموعه بازار تاریخی اردبیل و محوطه تاریخی شهر یری، قلعه اولتان پارس آباد، کاروانسرای شاه عباسی نیر، خانه صارم السلطنه نمین، مساجد، قلعه ها، پل ها، خانه های تاریخی وکاروانسرا ها نشان دهنده اهمیت تاریخی این استان می باشد.

توده کوهستانی سبلان با ۴۸۱۱ متر ارتفاع به عنوان یکی از هفت قطب گردشگری کشور، منشاء چشمه های آب گرم و سرد معدنی است و دریاچه واقع در قله آن و شیروان دره سی به عنوان ژئو پارک در استان اردبیل قرار دارد. این استان۱۱۰ چشمه معدنی دارد که ۷۵ چشمه آن آب گرم  ۳۵ چشمه آن آب سرد است که به همین جهت شعار گردشگری استان” اردبیل، سرزمین چشمه های بهشتی” انتخاب گردیده است.

آب گرم قینرجه با ۸۴ درجه سانتیگراد به عنوان داغ ترین، آب گرم قوتور سویی با ph برابر با ۲.۷ به عنوان اسیدی ترین آب گرم معدنی و آب گرم گاومیش گلی با دبی۶۵ لیتر در ثانیه به عنوان پر آب ترین چشمه آب گرم معدنی در استان اردبیل قرار دارد.

۲۶مجتمع آب درمانی مدرن از جمله آب درمانی ایرانیان، سبلان، ارشاد (پهنلو)، شهر آفتاب، ژنرال، قهوه سویی، کوهستان خاتم، نه چشمه، دره لرسویی، رویال پارک ، بش باجیلار در شهرستان سرعین و سردابه و قیه سویی در شهرستان اردبیل، قینرجه، شابیل، وله زیر، موئیل، شفای موئیل، آخارباخار دودو ، نگین دودو، آیقار قینرجه، ملک سویی، یئل سویی، کسری در شهرستان مشکین شهر، آفتاب شهر(برجلو) و آب گرم های گاومیش گولی، ساری سو، ویلادره و… در شهرستان سرعین و قینرجه درشهرستان نیر و گیوی(ایستی سو) در کوثر توسعه توریسم سلامت در استان را رونق می بخشد.

استان اردبیل دارای ۳۷ منطقه نمونه گردشگری در سطح بین المللی، ملی، منطقه ای و محلی و۱۲ روستای هدف گردشگری و ۴۸ روستای دارای جاذبه گردشگری است.

تله کابین مجموعه گردشگری حیران- فندقلو در شهرستان نمین، پیست اسکی روی برف و تله سیژ منطقه نمونه گردشگری آلوارس شهرستان سرعین و مجموعه پل معلق با ۳۶۵ متر طول و۸۰ متر ارتفاع در منطقه نمونه گردشگری خیاو تا گردولی در شهرستان مشکین شهر و پل معلق تمام شیشه ای هیر در استان اردبیل قرار دارد.

تنوع تولید صنایع دستی، استان اردبیل را در زمره استان های مهم و فعال تولید کننده محصولات صنایع دستی کشور قرار داده است. بیش از ۵۰ نوع محصول صنایع دستی در مناطق روستائی، عشایری و شهری استـان اردبیل نشان از جایگاه تولیدات صنایع دستی در استان دارد.

استان اردبیل دارای ۷۵ هزار نفر جمعیت عشایری با ۴۳ طایفه است که از نظر جمعیت رتبه سوم کشوری را داشته و توسعه عشایری در استان را رونق می بخشد. مجموعه کشت و صنعت و دامپروری مغان در شهرستان پارس آباد با زمین های مکانیزه زراعی و باغی و دامپروری و صنایع تبدیلی عاملی برای توسعه توریسم کشاورزی در استان می باشد.

این استان دارای ۳۸۴ واحد اقامتی از جمله هتل، هتل آپارتمان و میهمانپذیر و ۳۷ واحد اقامتگاه بوم گردی،۱۵۰ خانه مسافر بوده و از نظر تعداد مراکز اقامتی رتبه سوم کشوری را دارد، این استان ۶۱ دفتر خدمات مسافرتی و۳۴ واحد مرکز پذیرایی بین راهی دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023