منظر تاریخی فرهنگی کلات در انتظار ثبت جهانی
مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی فرماندار کلات از بررسی و امکانپذیری ثبت جهانی منظر تاریخی فرهنگی کلات خبر داد و گفت: شهرستان کلات با قدمت تاریخی فراوان پتانسیلهای فراوانی در جذب گردشگر دارد.
علی صلاحی در حاشیه نشست طرح موضوع ثبت جهانی منظر تاریخی فرهنگی کلات در راستای حفاظت، پاسداشت و معرفی شایسته از این آثار فاخر به مجله خبری آبادی 118 گفت: برای ثبت جهانی دژ طبیعی کلات که شامل شهر کلات و روستاهایی که در محدوده دژ قرار گرفتهاند از جمله گرو، خشت، سیرزار، آقداش، نفطه و خلج تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم.
وی در ادامه با بیان اینکه سه روستای کلات در مسیر تبدیل شدن به دهکده گردشگری قرار دارند، گفت: معیارهای مورد نظر در این طرح دارا بودن جاذبههای تاریخی فرهنگی، جاذبههای طبیعی، صنایع دستی، محوریت اقتصادی روستاها بر پایه گردشگری، همکاری مردم روستا در روند توسعه و دارا بودن امکانات اولیه برای ورود گردشگر است.
فرماندار کلات با اشاره به اینکه بر پایه معیارهای لازم سه روستای چهارراه، خاکستر و لاین کهنه برای معرفی انتخاب شدند، اظهار کرد: حدود ۳۸ هکتار باغات گردو و دو مزرعه پرورش ماهیان سردابی از جمله ظرفیتهای منطقه است.
کلات به قدمت تاریخ از گذشتههای دور به عنوان یک دژ نظامیِ طبیعی مورد توجه شاهان و جنگاوران ایران زمین بوده است. کلات با آثار تاریخی ارزشمند از قطبهای عمده گردشگری محسوب میشود و هر ساله تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی از این آثار دیدن میکنند؛ لذا هر اقدام برای حفاظت از این مجموعه عظیم تاریخی گامی ارزشمند در راستای حراست از هویت این ملت بزرگ به شمار میرود.
وی از بررسی روند ثبت جهانی کلات و راههای حفاظت از آن خبر داد و گفت: پرونده منظر تاریخی فرهنگی کلات با کمک سازمان میراث فرهنگی برای ثبت جهانی در حال تهیه است و پس از آن برای ثبت یونسکو تدوین خواهد شد.
فرماندار کلات در ادامه از شناسایی حدود ۱۱۶ اثر در شهرستان و ثبت ۶۸ اثر در فهرست آثار ملی خبر داد و اظهار کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد آثار شهرستان محوطه است.
بر اساس اعلام خانه بهداشت، شهرستان مرزی کلات ۴۳ هزار نفر جمعیت دارد که البته در فصول کشاورزی جمعیت ساکن شهرستان از ۵۰ هزار نفر نیز فراتر میرود.
شهرستان کلات در ۱۵۸ کیلومتری شمال شرق مشهد دارای چهار شهر کلات، حسنآباد لایین، چنار و زاوین و ۶۸ روستا است.
حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان کلات شهرنشین و بقیه به دامداری و کشاورزی مشغول هستند.
انتهای پیام