نگاهی بر مهمترین اقدامات کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد

مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد به تشریح فعالیتهای این کمیسیون پرداخت.
فاطمه سلیمی در گفتوگو با مجله خبری آبادی 118 در رابطه با اقدامات شورای شهر ششم در حوزه زن و خانواده اظهار کرد: در این دوره شورای شهر، برای اولین بار در کشور، کمیسیون ویژه بانوان و خانواده با همراهی همه اعضای شورای شهر در مشهد تشکیل شد. رئیس این کمیسیون میتواند از نظر قانونی در جلسات تلفیق شرکت کند؛ جلسات تلفیق جلساتی هستند که در آنها درباره بودجه مدیریت شهری تصمیمگیری میشود و رئیس کمیسیون میتواند در این جلسات مشکلات و مسائل مربوط به حوزه بانوان و خانواده را مطرح کند و با تخصیص بودجههایی به این مسائل، به حل این مشکلات بپردازد، حتی میتواند طرحها و برنامههایی که کمکی به بهتر شدن وضعیت بانوان و دختران، گروههای خاص و یا خانمهای سرپرست خانوار کند را پیشنهاد بدهد.
وی ادامه داد: این کمیسیون در انتهای سال اول شورا، در بخشهای مختلفی شروع به کار کرد، که این فعالیتها سه حوزه را شامل میشود؛ حوزه ساختار که شامل برنامه و بودجه میشود، حوزه نرمافزار و حوزه سختافزار که در سه گروه متفاوت در حال اجرا هستند.
سلیمی ادامه داد: در حوزه ساختار ما برای اولین بار در کشور، بودجه بانوان را در مجموعه شهرداری مشهد جدا کردیم که این جداسازی امکان انجام اقدامات گستردهتر در حوزه بانوان را به ما میدهد، همچنین در برنامه مدیریت شهری برای اولین بار سعی شد که مسائل بیشتری از حوزه بانوان مورد توجه قرار گیرد، و یا در حوزه ساختار طی گفتوگو با مدیران مرد در سطح استان، قرار بر تشکیل بخشهای ویژه بانوان شد که تاکنون همکاری خوبی با ما داشتهاند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: از آنجایی که خیلی از بانوان به همراه بچههای خود به مساجد میروند، ما اقدام به تشکیل بخشهای ویژه بانوان در مساجد کردهایم، همچنین تشکلهای ویژه بانوان در ستاد حاشیه شهر فعالیت خودشان را آغاز کردهاند.
وی افزود: بانوان ما در شورای اجتماعی محلات هم صاحب کرسی شدند و تقریبا از ۲۰۰۰ اعضای این شوراها، ۸۰ نفر خانمها هستند که میتوانند مسائل خانمها را به مدیریت شهری انتقال بدهند؛ این موارد اقداماتی بودند که در حوزه ساختاری و بودجهای انجام شدهاند.
سلیمی با اشاره به طرح توسعه پارکهای بانوان در مشهد تاکید کرد: در حوزه مسائل سختافزاری و کارهای زیرساختی میتوان به طرح توسعه پارکهای بانوان در مشهد اشاره کرد که با نام مبارک شهربانو، نام مادر امام سجاد(ع)، شروع شده است که در این خصوص تاکنون از پارک بانوان وکیلآباد بهرهبرداری شده و پارکهای مشابهی نیز در خیابانها و محلات بسیج، آفتاب، قاسمآباد، کوهسنگی، شهرک شهید رجایی و طرق در حال انجام است، بعضی از این پروژهها مانند بوستان نصرت در حال تکمیل و بهرهبرداری هستند و امید داریم که تا آخر دوره مدیریت، این بوستانها در اختیار بانوان قرار گیرد. با تکمیل این پروژهها ۳۰ هکتار به وسعت بوستانهای بانوان ما اضافه و این بوستانها از ۵۲ هکتار به ۸۲ هکتار ارتقا پیدا خواهد کرد.
وی افزود: مراکز رویش در مناطق حاشیهای مشهد به کمک هفت خانه خالی شهرداری و مجموعه مدیریت شهری ساخته شده و ۹ مرکز دیگر در حال ساخت است که همگی به نامهای زنان شهیده نامگذاری شدهاند؛ در این مراکز افرادی به خانمهای مراجعهکننده آموزشهای رایگان میدهند و خانمها هم میتوانند در کنار آموزش، در این مراکز شروع به کار و فعالیت کنند که در قبال آن هزینهای هم دریافت خواهند کرد، البته این مراکز به چرخه بازار هم متصل هستند که این اتفاقات در بستر آن رخ میدهد.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده با اشاره به فعالیتهای حوزه سختافزار این کمیسیون، بیان کرد: سالنهای ورزشی متعددی برای بانوان توسعه پیدا کرده است که بخشی از آنها پروژههای نیمهتمامی از ابتدای دوره بودند که به بهرهبرداری رسیدند، مانند استخر شهید قربانی که علاوه بر بخش ویژه آقایان، بخش ویژه خانمها هم دارد، و یا سالنهای ورزشی، بدنسازی و استخرهای ویژه خانمها که در حال بهرهبرداری هستند؛ سالنهای ورزشی خوب دیگری هم در محله وکیلآباد و در کنار بوستان شهربانو، محله شقایق و چندین محله دیگر مشهد برای خانمها در حال ساخت و بهرهبرداری است.
سلیمی با ذکر نقش مهم بانوان و مادران در خانواده ادامه داد: ابتلای مادر خانواده به یک بیماری باعث فلج شدن کل سیستم آن خانواده میشود و بر فعالیت هر یک از اعضای آن خانواده اثر میگذارد؛ در همین راستا ما غربالگری سرطانهای خانمها را شروع کردهایم. اتوبوسی به کمک خیرین در حال تجهیز شدن به دستگاههای غربالگری، ماموگرافی و سونوگرافی است که در آینده در اختیار خانمهای حاشیه شهر مشهد قرار بگیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در حاشیه شهر یک مرکز مادر و کودک هم با همراهی خیر بزرگواری در حال ساخت میباشد که مختص استفاده مادر و کودکهای آسیب دیده است؛ زمین این مرکز به کمک شهرداری و هزینههای آن توسط یکی از خیرین تامین میشود.
وی گفت: فعالیتهای حوزه نرمافزاری ما شامل برنامهها و طرحهای آموزشی و فرهنگی است؛ مانند طرح باهم، باشگاه اجتماعی همسران مشهدی که سه سال است که در حال فعالیت میباشد. از طرحهای این باشگاه میتوان به دورههای مهارتمحور ویژه زوجهای جوانی که تازه ازدواج کردهاند که ترنم زندگی نام دارد و شامل مشاورههای رایگان برای افراد در مساجد حاشیه شهر است و یا معرفی خط ۱۴۸۰ برای خانمها اشاره کرد. در این باشگاهها علاوه بر حوزه خانواده به حوزه کودک و نوجوان هم پرداخته میشود که طرح مختص نوجوانان، طرح «مانا» نام دارد و باشگاههایی است ویژه نوجوانان دختر و پسر که در این زمینه فعالیت میکنند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: از دیگر اقدامات این کمیسیون اضافه کردن نوجوانان دختر و پسر به شوراهای اجتماعی محلات است که بتوانند نظرات خود را در پروژههای مدیریت شهری بیان کنند. بخش دیگر این فعالیتها شامل کودکان میشود که در این خصوص باشگاه کهکشانی کودکی که بحث آموزشهای مهارت محور و ارتباطات اجتماعی را شامل میشود در حال فعالیت میباشد. همچنین ما برنامهریزیهای ویژهای هم در حوزه جمعیت و خانواده داریم و شوراهای اجتماعی محلات را در این موضوع فعال خواهیم کرد.
انتهای پیام