نیمرخ و دیدار با دایرهالمعارف معماری اسلامی
مجله خبری آبادی 118/اصفهان رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان از برگزاری چهارمین برنامه «نیمرخ» با محوریت نادیدههایی از مسجد جامع عتیق اصفهان خبر داد.
علیرضا مساح، در گفتوگو با مجله خبری آبادی 118 و با بیان اینکه «نیمرخ» مجموعه برنامهای با موضوع پرداختن به مکانهای گردشگریِ کمتر دیدهشده اصفهان است، اظهار کرد: در برنامههای گذشتهای که از سوی این اداره و با نام «نیمرخ» برگزار شد، شاهنشین پل خواجو، کوشک باغ زرشک و خانه تاریخی اژهایها با حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار نفر مورد بازدید قرار گرفت و در برنامه چهارم علاقهمندان و گردشگران به دیدار مسجد جامع عتیق اصفهان میروند.
او افزود: مسجد جامع عتیق اصفهان یکی از بناهای بسیار ارزشمند اصفهان با قدمت بیش از هزار سال و یکی از جاذبههایی است که از آن با عنوان «دائرهالمعارف معماری اسلامی» یاد میشود، چراکه تقریباً از همه دورههای تاریخ معماری بعد از اسلام، یادگاریهایی در این بنا وجود دارد. ارزش این بنا به حدی است که وقتی گردشگر خارجی وارد اصفهان میشود اگر میدان نقشجهان را نبینند حتماً باید این مسجد را تماشا کند، چراکه جاذبههایی از همه دورانهای تاریخی را میتوان در این بنا دید و درواقع «چون صد آمد، نود هم پیش ماست.»
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه مسجد جامع عتیق دارای جاذبههای معماری ارزشمندی از معماری، آجرکاری، کاشیکاری تا خطاطی و گچبری است، گفت: هر نوع سقفی که در مساجد ایرانی بهکاررفته، در مسجد جامع اصفهان وجود دارد. این مکان علاوه بر اینکه مسجد است و به لحاظ هویتی و کاربردی ارزش دارد، قابلیت برگزاری کلاسهای درسی در زمینه معماری، تاریخ، شهرسازی و تزیینات بنا را نیز دارا است.
مساح با بیان اینکه برنامه «نیمرخ» روی جاذبههای کمتر دیدهشده یا نادیدهی اماکن تاریخی اصفهان تمرکز دارد، بیان کرد: در این برنامه نیزموفق شدیم با همکاری اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان و درب دو قسمت از بخشهای مسجد جامع اصفهان که به روی عموم بسته بوده، یعنی مدرسه مظفری و تالار ۱۸ ستون را برای بازدید در برنامه نیمرخ باز کنیم.
او تأکید کرد: مسجد جامع اصفهان به علت اهمیتی که دارد در میراث جهانی ثبتشده است، به همین دلیل این بنا نهفقط متعلق به ما ایرانیان و مسلمانها بلکه میراث و یادگاری متعلق به همه دنیا است که همه به آن چشم دوختهاند و ما موظف هستیم که آن را به بهترین شکل حفظ و معرفی کنیم.
مساح گفت: در برنامه «نیمرخ» نمایشگاهی در تالار ۱۸ ستون در معرض دید عموم قرارگرفته و همچنین تولید محتوای متنی و تصویری بسیار خوبی درباره این مسجد انجامشده و یک بروشور، یک کتابچه و یک راهنمای ویژه کتیبههای مسجد جامع عتیق نیز تهیه شده که در اختیار بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: علاقهمندان برای شرکت در این برنامه میتوانند با مراجعه به نشانی http://https://shahrvandticket.ir/ نسبت به تهیه بلیت در سانس مورد نظر اقدام کرده و از این بنای بینظیر دیدن کنند.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، چهارمین برنامه «نیمرخ» از یکم تا هفتم بهمنماه، با محور نادیدههایی از مسجد جامع عتیق اصفهان در حال برگزاری است.
انتهای پیام