همسویی مجلس با دولت لازم است/همدان از عدالت صنعتی عقب است
مجله خبری آبادی 118/همدان چهار تن از نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امروز -سهسنبه ۸ اسفند- در جلسه «پرسش و پاسخ نوبت شماست» در جمع تعدادی از دانشجویان دانشگاه بوعلیسینا حضور یافتند و به سوالات آنها پاسخ دادند.
یکی از کاندیداهای انتخابات مجلس دوازدهم در این مراسم، با بیان اینکه زنان می توانند به جز حضور فعال در انتخابات، در قانونگذاریهای کلان کشوری نیز تأثیر داشته باشند، اظهار کرد: در کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست افراد متخصص حضور ندارند که این یکی از ضعفهای اساسی این کمیسیون است در حالیکه امروز کشاورزی رکن اساسی پیشرفت اقتصادی بوده و به تبع آن میتوان در سایر زمینهها نیز پیشرفت کرد بنابراین با حضور متخصصان وضعیت کمیسیون کشاورزی بهتر خواهد شد.
ناهید هجرانی با بیان اینکه اکنون نخستین مشکل در تمام کشور معضل آب و خشکسالی است، افزود: برای حل این مشکل باید به طور جدی و برنامهریزی شده، اتاق فکری با بهرهگیری از نخبگان و صاحبنظران کشاورزی تشکیل شود تا بتوان راهحلی برای این بحران پیشنهاد کرد همچنین یکی دیگر از مشکلات این است که محصول کشاورزان با صرف منابع زیاد تولید شده اما بازاریابی و صادرات به خوبی صورت نمیگیرد و محصولات به صورت خام به کشورهای دیگر فروخته میشوند.
وی با بیان اینکه همدان یکی از قطبهای کشاورزی کشور است، اضافه کرد: کارخانههای بستهبندی محصولات کشاورزی باید در همدان تأسیس شوند تا از خامفروشی جلوگیری شود و ارزآوری و اشتغال برای استان به همراه داشته باشد همچنین الگوی کشت کشاورزان باید با توجه به معضل خشکسالی تغییر کند.
کشاورزی باید از مالیات معاف شود
هجرانی با بیان اینکه وقتی محصول کشاورزان آسیب میبیند بیمه به صورتی که باید در حمایت از کشاورزان ورود نمیکند، ادامه داد: کشاورزی به علت ماهیت تولیدی آن باید از مالیات معاف شود و کنترل تورم یک برنامه کلی بوده و باید توسط قوه مجریه و مقننه و با بهرهگیری از اتاق فکر و متخصصان حل شود که حداقل کار لازم برای کنترل تورم حمایت از تولید است.
این کاندیدای مجلس گفت: مجلس در رأس امور کشور است و اگر وضعیت معشیتی مردم و اشتغال خوب نباشد مجلس کار خود را به خوبی انجام نداده و کارآمد نبوده است و نمایندگان مجلس باید به خوبی به وظایف ذاتی خود که قانونگذاری است، عمل کنند و در این راستا همسویی مجلس با دولت لازم است.
وی با بیان اینکه با حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی به بهتر شدن وضعیت کمک کنیم، مطرح کرد: ارتباطات و تعاملات بینالمللی برای توسعه کشور لازم بوده و حذف دلار ممکن نیست و باید برای حفظ ارزش ریال در برابر دلار برنامههایی اجرا شود همچنین در حوزه گردشگری به خوبی وارد نشده و امنیت روانی برای گردشگران ایجاد نشده است.
همدان از عدالت صنعتی عقب است
دیگر کاندیدای انتخابات مجلس با بیان اینکه ۴۵ سال از انقلاب میگذرد و تاکنون در کمیسیون صنعت و معدن متخصص همدانی حضور نداشته است، گفت: در تمام دنیا عدالت در توزیع پروژهها وجود داشته و با توجه به اولویت کشور باید این امر مورد توجه قرار گیرد همچنین متأسفانه شاخص ترانزیت استان همدان و حتی بنادر و فرودگاهها بسیار کم است و برای این مرکز لجستیک امکانسنجی صورت نگرفته و همدان از عدالت صنعتی عقب است.
بهرام هاشمی با بیان اینکه آماری از سرمایهگذاری خارجی در استان همدان وجود ندارد، اظهار کرد: در مصوبهای حدود ۱۶۷ شهر به عنوان محروم معرفی شده و امتیازی دریافت کردند اما اسم هیچکدام از شهرهای همدان در آن نبود و کسی نیز به آن اعتراض نکرد همچنین لازم است نمایندگان و کاندیداها در امور، برنامه و املاک خود شفافیت داشته باشند و از میز قدرت نگیرند بلکه به آن قدرت دهند.
دیگر کاندیدای انتخابات مجلس دوازدهم نیز با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد، مطرح کرد: آموزش و پرورش دالان ورود به دانشگاه شده و بسیاری تنها حرص مدرک دارند درصورتی که اگر دانشآموزان درست مدیریت شوند بعد از اتمام دوره متوسطه میتوانند سرکار بروند و اکنون باید تمرکز بر روی هنرستانها، فنیوحرفهای و دانشگاه صنعتی باشد و این مؤسسات و دانشگاهها به خوبی تجهیز شوند.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، واردات، تسهیلات به شرکت دانش بنیان و تقویت پارک علم و فناوری را از فعالیت های انجام شده در دوره یازدهم مجلس برشمرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی اقتصاد، بانکداری است که با پول مردم بنگاهداری میکنند و بعد از ۵۰ سال قانون بانکداری در مجلس تصویب شده تا مشکلات حل شود.
وی با تأکید بر اصلاح بورس بیان کرد: بورس زیانآور شده و بعد از تصویب واردات خودروی نو و کارکرده از طریق بورس وعده فروش داده شده است و زمانی که تولیدات داخلی با یک سوم قیمت تولید میشوند در بورس گرانتر به فروش میرسند.
این نماینده ادوار مختلف مجلس خاطرنشان کرد: همدان تنها شهری است که کنارگذر ندارد و بعد از طی مراحلی آن پروژه را تعطیل کردند به این علت که دیگر نمیتوان در چراع قرمز آب جوش فروخت.
وی گفت: مجلس باید در رأس امور باشد اما اکنون برخی دستگاههای دیگر به جای مجلس نیز قانونگذاری میکنند و این دخالتها شأن مجلس را پایین میآورد که یک راهکار برای حل این مشکل فرهنگسازی است.
منطقه اقتصادی ویژه جهانآباد راکد مانده و کد گمرکی ندارد
فلاحی با بیان اینکه منطقه اقتصادی ویژه جهانآباد راکد مانده و کد گمرکی ندارد، اعلام کرد: در برنامه تحقیق و تفحص غارعلیصدر مشخص شده که آنجا حیاط خلوت بعضیها بوده و دستگاه قضایی وقت باید در این زمینه پاسخگو باشد.
یکی دیگر از کاندیداهای انتخابات مجلس دوازدهم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره اینکه مردم باید در انتخابات شرکت کنند و آنها رکن اصلی انتخابات هستند، گفت: برای اصلاح امور کشور باید متکی به ارکان نظام و مردم قدم برداشت و مردم به عنوان رکن باید در انتخابات شرکت کنند که راه تحقق حقوق عمومی است.
جریانسازی اجتماعی راهحل مشکلات فراوان همدان است
سیدمحمدحسین وفایی با بیان اینکه در شهرستان همدان مشکلات فراوانی وجود دارد و جریانسازی اجتماعی راهحل آن است، تصریح کرد: ضوابطی برای حضور نمایندگان در کمیسیونهای مجلس وجود دارد و براساس تجربه و سوابق در کمیسیون حضور پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه استان همدان در بخش کشاورزی، صنایع، بودجه و جذب بودجه، امور گردشگری، مسکن و اشتغال مسأله دارد، اعلام کرد: حضور اشخاص براساس تخصص آنها در کمیسیونها مفید بوده در غیر این صورت مجلس ناکارآمد است همچنین این سوال مطرح شده چرا بسیاری از قوانین مصوب شده در مجلس عملیاتی نمیشوند؟ چراکه قوانین ریشه و منشأ و نقطه اثر اجرای آن قانون مشخص نبوده و تراکم قوانین به وجود آمده است که تورم قوانین باید حل شود. خلل و فرج زیادی در قوانین وجود دارد و افرادی از آن سوءاستفاده میکنند بنابرابن به طور کلی اکثر قوانین اینچنینی ضمانت اجرا ندارند.
وفایی بیان کرد: یارانه پنهان با توجه به اینکه در جای خود جاری نیست و حوزه دلالی در این مسأله مؤثر بوده و نظارت قطعی و تأثیرگذار در عرصه تولید و مصرف وجود ندارد یارانه پنهان جز رانت چیزی نیست و اساس آن باید اصلاح شود.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس با بیان اینکه گره کار در استان ناکارآمدی مدیران است، اضافه کرد: منابع انسانی در استان مورد تربیت و حمایت قرار نگرفتند در حالیکه مدیر کارآمد و اتحاد و همدلی مجمع نمایندگان باعث پیشرفت استان خواهد شد.
وی با بیان اینکه اشتغال پیشران عامل حل مشکلات استان همدان است، گفت: در بحث مسکن حبس زمین مطرح است و به طور کلی در استان باید به سمت هدایت منابع، حوزه صنایع دستی و فعال کردن اشتغال استان حرکت شود.
وفایی اعلام کرد: مجلسی در رأس امور است که برای مشکلات مردم فریاد زده تا آنها را رفع کند اما مجلس فعلی در رأس امور نبوده و رابطه بین حاکم و مدیران اجرایی کشور رابطه مرید و مرادی است و گاهی نافرمانیهایی در این زمینه انجام میشود که باید یک رابطه تبعیتی ایجاد و حلقه مفقوده دولت و دستگاههای اجرایی رفع شود.
انتهای پیام