وضعیت رها شده گردشگری در چهارمحال و بختیاری

مجله خبری آبادی 118/چهارمحال و بختیاری در ایام تعطیلات نوروز پس از دو سال وقفه شاهد رونق در حوزه گردشگری بودیم، اما بهنظر میرسید که مسئولان حوزه گردشگری دچار یک نوع سردرگمی برای استقبال از مسافران هستند و کاستیها در ارائه خدمات به گردشگران باوجود اینکه هنوز با بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکنیم به چشم میخورد، حال باید دید این سردرگمی در تعطیلات تابستان نیز به چشم خواهد خورد؟
چهارمحال و بختیاری در حوزه زیرساختهای گردشگری در مقایسه با سایر استانها بسیار ضعیف است، این استان حتی فاقد یک کمپ گردشگری برای اسکان موقت مسافران ورودی به استان است و احداث این کمپ در گیر و دار مصوبات باقی مانده است.
اگر گردشگری در چهارمحال و بختیاری رونق بگیرد، شاهد ایجاد اشتغال پایدار و توسعه نیز خواهیم بود، طبیعت بکر، آبشارهای متعدد، چشمهساران، بناهای تاریخی و … هر کدام یک ظرفیت بالقوه برای توسعه گردشگری محسوب میشود، اما به نظر میرسد تاکنون عزم جدی برای بالفعل شدن این ظرفیتها در استان وجود ندارد.
گردشگری در تابستان جاری شکوفا میشود
فرجام سمیعی- معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در فصل تابستان شاهد ورود حجم عظیمی از گردشگر به چهارمحال و بختیاری باشیم، اظهار کرد: البته باید دید که شرایط جوی در استان به چه صورت است.
وی با اشاره به اینکه تاسیسات گردشگری در چهارمحال و بختیاری بهعلت شیوع بیماری کرونا و محدودیت برای انجام سفر دچار آسیبهای فراوان اقتصادی شدند، عنوان کرد: به صاحبان این تاسیسات تسهیلاتی پرداخت شد و تلاش کردیم در این مدت این مراکز را سر پا نگه داریم، اکنون نیز آمادگی برای پرداخت تسهیلات بازسازی و خرید تجهیزات وجود دارد.
سمیعی با اشاره به اینکه تسهیلات کرونایی برای فعالان حوزه گردشگری مرهم نشد، عنوان کرد: پیشبینی میشود گردشگری در تابستان جاری شکوفا شود.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مراکز اقامتی و تفریحی در استان برای جذب گردشگر از طریق راهنمایان گردشگری فضای مجازی اقدام میکنند، عنوان کرد: همچنین صاحبان این مراکز در نمایشگاهی برای جذب گردشگر شرکت کردند.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم در سالجاری حدود ۱۰۰۰ تخت به مراکز اقامتی و اسکان مسافران در چهارمحال و بختیاری اضافه شود، گفت: در نوروز تمامی مراکز اقامتی به ظرفیت کامل به مسافران خدمت ارائه دادند و تمامی تختها پر شد.
سمیعی با اشاره به اینکه زیرساختهای گردشگری تنها شامل مراکز اقامتی و تاسیسات گردشگری نیست، خاطرنشان کرد: این زیرساختها شامل راهآهن، فرودگاه، بیمارستان و جاده میشود.
بحث گردشگری باید به یک مسئله اصلی در مدیریت در این حوزه تبدیل شود
مرتضی محمدیان- کارشناس حوزه گردشگری در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از نظر عامه زیرساختهای گردشگری به آب، برق، گاز، فرودگاه و محورهای مواصلاتی خلاصه میشود، اظهار کرد: اما از نظر بسیاری از کارشناسان حوزه گردشگری این امکانات گاهی به مناطق گردشگری ما آسیب وارد میکند، نباید ماهیت طبیعی مناطق گردشگری بر هم بخورد.
وی با بیان اینکه به بهانه تقویت زیرساختهای گردشگری در حال تبدیل کردن جاذبههای گردشگری به پارک شهری هستیم، عنوان کرد: اکنون بسیاری از جاذبههای گردشگری استان مانند چشمه دیمه، سیاسرد بروجن، گردشگاه پیرغار دارای امکاناتی مانند راه دسترسی، آلاچیق، برق، گاز و … هستند، اما هویت اصلی خود را از دست دادهاند.
محمدیان با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت بومی موجود در محل برای تقویت زیرساختها و جذب گردشگر استفاده کنیم، بیان کرد: عموما گردشگران به دنبال کسب تجربه در مناطق گردشگری هستند، باید فرهنگ گردشگری در بین مردم بومی تقویت شود.
کارشناس حوزه گردشگری در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای معرفی جاذبههای گردشگری استان با ضعفهای بسیاری روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: شاهد تولیدات قوی توسط روزنامهها و سایتهای محلی در استان نیستیم، سایت گردشگری استان بسیار ضعیف است.
وی با تاکید بر اینکه ضعفها در حوزه گردشگری باید بهصورت منطقی بیان شود، یادآور شد: یکی از ضعفهای بزرگ حوزه گردشگری بحث تبلیغات است، بسیاری از هموطنان از جاذبههای گردشگری چهارمحال و بختیاری اطلاع کافی ندارند، باید رسانه ملی به این موضوع ورود پیدا کند، بیلبوردهای تبلیغاتی نیز میتواند در معرفی جاذبههای گردشگری موثر باشد.
محمدیان با اشاره به اینکه هیچ رسالت درستی در مدیریت در حوزه گردشگری در چهارمحال و بختیاری نداریم، یادآور شد: برای جذب گردشگر نیاز به شبکه ریلی قوی داریم، همچنین باید پروازهای متعددی از سایر استانهای بزرگ در فرودگاه برقرار شود.
کارشناس حوزه گردشگری در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: زیرساختهای گردشگری در مرکز استان بسیار نامناسب است، مبلمان شهری قوی در این استان وجود ندارد، گردشگران برای دسترسی به امکانات اولیه گردشگری با مشکل مواجه هستند.
وی تاکید کرد: ایجاد کمپینگهای گردشگری برای اسکان مسافران در شهرها ضرورت دارد، مکانی برای احداث کمپینگ در شهرکرد و بروجن پیشبینی شد، اما متاسفانه شهرداری شهرکرد تاکنون هیچ اقدامی برای این کار انجام نداده است.
محمدیان در پایان بیان کرد: بحث گردشگری باید به یک مسئله اصلی در مدیریت در این حوزه تبدیل شود، فرهنگ و زیرساخت نیز مهم است و باید متناسب با فرهنگ استان شیوه مدیریتی اصلاح شود.
انتهای پیام