گردشگری و سفر

«چهارطاقی نیاسر» مصداق معماری و فناوری دوره ساسانی است

مجله خبری آبادی 118/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: چهارطاقی نیاسر مصداق بارزی از دانش معماری و فناوری ساخت در دوره ساسانی است و همه جامعه نسبت به این اثر فاخر به‌عنوان یک اثر ملی و فراملی احساس مسئولیت می‌کنند.

احمد دانایی‌نیا در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118، اظهار کرد: نگاه غیرکارشناسانه، غیرعلمی و غیرتخصصی برخی سازمان‌ها و یا اشخاص با دیدگاه‌های تخصصی و جامع‌نگر منطبق و همراه نیست که زمینه‌های آسیب و تخریب آثار تاریخی را در چنین مجموعه‌هایی رقم خواهد زد.

وی افزود: روز گذشته ۱۰ مرداد عده‌ای بدون هماهنگی، اقدام به تعریض محور مجاور چهارطاقی کردند که با حضور به موقع یگان حفاظت میراث فرهنگی، موضوع مورد پیگیری قرار گرفت و با حکم دادستان کاشان، تا صدور نظر کارشناسی کمیته فنی میراث فرهنگی کاشان این امر متوقف شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کاشان، تصریح کرد: در راستای تعامل با دستگاه‌های اجرایی و رفع مشکلات مردم، طی دو جلسه با شهردار نیاسر، مقرر شده بود تا در قالب یک تفاهم‌نامه، ضمن احیای محورهای فرهنگی-تاریخی نیاسر توسط شهرداری نیاسر، رفع این گره ترافیکی در شورای فنی منطقه شمال اصفهان بررسی شده و محقق شود.

دانایی‌نیا تأکید کرد: رفع موانع و مشکلات، وظیفه ماست، اما صیانت از تاریخ و مواریث فرهنگی را رسالت خود می‌دانیم، زیرا تکیه بر داشته‌های فرهنگی، افتخار هر ایرانی و بستر ایجاد تحولات گردشگری و اقتصاد پایدار است و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.

وی گفت: امیدواریم مسئولان دستگاه‌های اجرایی و مردم، به شیوه مطلوب، ضمن پاسداشت میراث گران‌بهای معماری، برای حفظ آثار فرهنگی و تاریخی به اداره میراث فرهنگی کاشان یاری کنند و این امر را وظیفه و دِین خود به گذشته، حال و آینده بدانند.

دانایی‌نیا افزود: تعامل با دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی شهر، شرط لازم و مهمی است که اداره میراث فرهنگی آن را با جدیت دنبال می‌کند و امروز با همه نهادهای شهری و روستایی منطقه، تعامل بسیار مطلوبی داریم، اما حفظ آثار تاریخی، اساس شکل‌گیری این نهاد تخصصی است.

شهر نیاسر در ۲۰ کیلومتری غرب کاشان قرار گرفته و چهار طاقی نیاسر که با نام آتشکده ساسانی خوانده می‌شود در نزدیکی چشمه اسکندریه در یک منطقه توریستی قرار دارد و در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۱۷ با شماره ثبت ۳۱۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023