گردشگری و سفر

“کارت سفر” تیر خلاصی بر رکود گردشگری می‌شود؟

مجله خبری آبادی 118/چهارمحال و بختیاری محدودیت‌های کرونایی از نوروز سال ۹۹ فعالان حوزه گردشگری را دچار چالش‌های متعددی کرد، بسیاری از تاسیسات گردشگری به‌علت رکود و تعطیلی‌های پی در پی در ایام کرونا دچار خسارات فراوان شد، اما امسال امیدوار بودیم تا سفرها رونق بگیرد و فعالان این حوزه بتوانند پس از چند سال متوالی رکود بتوانند درآمد مناسبی کسب کنند، اما به‌نظر می‌رسد چالش‌ها پایان ندارد.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، قطعا همه بر این امر واقف هستیم که بیش‌ترین سفرها به مقاصد گردشگری در فصل تابستان و ایام نوروز اتفاق می‌افتد، در نوروز و تابستان سال‌جاری سفرها رشد قابل توجهی داشت، اما به‌نظر می‌رسید این سفرها نتوانست خساراتی که به تاسیسات گردشگری در این سال‌ها وارد شده را جبران کند.

طبق مصوبات دولتی مقرر شد تا کارت سفر ۳۰ میلیون تومانی به خانوارهای ایرانی تعلق بگیرد تا بتوانند با این امتیاز مردم را به ایران‌گردی ترغیب کنند و همچنین ارزان‌سازی سفر نیز با استفاده از این طرح انجام شود، حال باید دید این گونه طرح‌ها می‌تواند جان تازه‌ای به صنعت گردشگری به کما رفته بدهد.

عموما وضعیت اقتصادی خانوارها یکی از مسائل حائز اهمیت در بحث سفر است، اگر خانواده با مشکلات مالی دست و پنجه نرم کند، قطعا سفر جزو اولویت‌های آن خانوار نخواهد بود، بنابراین ارزان‌سازی و اعطای تسهیلات یارانه‌ای به این خانوارها می‌تواند شرایط سفر را برای تمامی خانواده‌های ایرانی فراهم کند.

نکته قابل توجه دیگر در بحث سفرهای نوروزی و تابستانه این است که اکثر خانوارهای ایرانی با خودروی شخصی به سفر می‌روند و برای اسکان از مدارس، چادر و مهمانسراهای ادارات استفاده می‌کنند و یا در نهایت برای چند شب در یک اقامتگاه بوم‌گردی اسکان پیدا می‌کنند، بنابراین این مسئله نمی‌تواند به فعالان حوزه گردشگری در کسب درآمد و رونق در تاسیسات گردشگری کمک کند.

یکی دیگر از موضوعاتی که در بحث سفرهای داخلی با تورهای آژانس‌های مسافرتی باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که هزینه تورهای داخلی نسبت به تورهای خارجی بسیار گران‌تر است و این مسئله موجب می‌شود تا مردم برای سفر تورهای خارجی را انتخاب کنند.

شیوه اعطای کارت سفر به خانوارهای ایرانی موجب رونق در گردشگری نمی‌شود

فخرالدین حسینی- مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 با اشاره به اینکه انتظار رونق در بخش گردشگری در کشور و بالتبع آن در استان، باتوجه به شرایط اقتصادی و اوضاع نابسامان اجتماعی در ایام نوروز تقریبا دور از انتظار است، اظهار کرد: مردم روحیه چندانی برای سفر ندارند و در چند ماه اخیر شاهد رکود در بخش گردشگری بودیم.

وی افزود: پیشنهاد دولت برای ترغیب مردم برای مسافرت و گردشگری در ایام نوروز کارت سفر به مبلغ ۳۰ میلیون تومان است که این مصوبه از طریق انجمن صنفی گردشگری به آژانس‌های مسافرتی ابلاغ شده که یک شرکت مادر تخصصی در حوزه گردشگری اجرای این طرح را عهده‌دار خواهد بود.

حسینی با بیان اینکه تولی‌گری یک شرکت مادرتخصصی گردشگری در بحث اعطای کارت سفر به خانوارها مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، گفت: هنوز شیوه اعطای این سفر کارت‌ها مشخص نشده است، اما به‌نظر می‌رسد این هزینه سودی را عاید آژانس‌های مسافرتی و فعالان حوزه گردشگری نکند و تاثیر چندانی در رونق گردشگری نخواهد داشت.

این مدیر آژانس مسافرتی در چهارمحال و بختیاری توضیح داد: اگر سفر کارت مستقیم به خانوار پرداخت نشود، در این بین شاهد دلال‌بازی خواهیم بود، اگر این کارت‌ها بر اساس سهمیه هر استان در بین آژانس‌های مسافرتی به‌صورت مساوی تقسیم شود، می‌توانند این را به دست مسافر واقعی برسانند و سودی نیز عاید فعالان حوزه گردشگری شود.

وی با بیان اینکه هزینه تورهای مسافرتی داخلی در ایران به مراتب بسیار بیش‌تر از تورهای خارجی به کشورهای همسایه است، یادآور شد: برای مثال هزینه تور سفر به کیش برای ۴ شب اقامت در یک هتل چهار ستاره در نیمه دوم بهمن حدود ۱۰ میلیون تومان به ازای هر نفر است، در حالیکه هزینه تور ۷ روزه به گرجستان در این ایام حدود ۶ میلیون تومان می‌شود.

حسینی اضافه کرد: همچنین هزینه تور ۷ روزه سفر به استانبول ۱۲ میلیون تومان است و مسافران در سفرهای خارجی می‌توانند از بهترین خدمات سفر و گردشگری بدون هیچ محدودیتی استفاده کنند.

افرادی که با خودروی شخصی سفر می‌کنند، نمی‌توانند از کارت سفر استفاده کنند

سجاد عباسیان- مدیر یکی از آژانس‌های مسافرتی در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 با اشاره به اینکه آژانس‌های مسافرتی خط مقدم صنعت گردشگری محسوب می‌شوند، اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بحث اعطای کارت سفر به خانوارهای ایرانی را برای ایام نوروز اعلام کرده است، اما در نحوه اجرای این طرح ابهامات بسیاری وجود دارد.

وی بیان کرد: اگر در اعطای کارت سفر به خانوارهای ایرانی رانت ایجاد شود، قطعا نمی‌توان گفت این طرح موجب رونق در گردشگری می‌شود، توزیع کارت‌های سفر از طریق یک شرکت مادر تخصصی در حوزه گردشگری نمونه شکل‌گیری رانت در این حوزه خواهد بود، باید این کارت‌ها در اختیار آژانس‌های مسافرتی که به‌صورت مستقیم با هتل‌دار و سایر فعالان این حوزه در ارتباط هستند، قرار بگیرد.

عباسیان با بیان اینکه تعداد کمی از گردشگران از تورهای مسافرتی زمینی، هوایی و ریلی استقبال می‌کنند، گفت: این افراد عموما با خودروی شخصی به سفر می‌روند و برای اسکان از مدارس، مهمانسراهای ادارات و همچنین اقامت‌گاه‌های کوچک محلی استفاده می‌کنند، بنابراین نمی‌توانند از این سفر کارت استفاده کنند.

این مدیر آژانس مسافرتی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ترافیک سفر در ایام نوروز و تابستان خوب است و اکثر هتل‌ها ظرفیت خود را تکمیل می‌کنند، اما زمانی‌ می‌توان گفت گردشگری در کشور رونق دارد که در تمامی ایام سال شاهد سفر باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: اگر هزینه‌های سفر و گردشگری در کشور کاهش پیدا کند، بسیاری از مردم ترغیب می‌شوند تا از تورهای مسافرتی داخلی استفاده کنند.

شاید مجبور به حذف برخی تاسیسات گردشگری در استان باشیم

مرتضی محمدیان_ معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 در خصوص اعطای کارت سفر به خانوارهای ایرانی برای رونق گردشگری در ایام نوروز، اظهار کرد: این کارت سفر در گذشته مسبوق به سابقه است، این کارت به دستگاه‌های اجرایی اختصاص پیدا می‌کرد و برای استفاده از تأسیسات گردشگری مورد استفاده بود، اما بعد از مدتی کمرنگ شد.

وی در خصوص برنامه‌ریزی‌ها برای سفرهای نوروزی در چهارمحال و بختیاری، افزود: طبق نظارت‌های صورت گرفته بسیاری از گردشگران مراجعه‌کننده به استان در خصوص کیفیت و استانداردهای گردشگری در استان در برخی کانون‌ها به‌ویژه شهرها گلایه‌مند بودند.

محمدیان با بیان اینکه استاندارد سازی کانون‌های گردشگری شهری در چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار دارد، گفت: شاید به جایی برسیم که مجبور به حذف برخی تاسیسات گردشگری در استان باشیم.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه رونق گردشگری شهری در استان در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: حجم بالایی از اعتبارات گردشگری به شهرداری‌ها تخصیص پیدا می‌کند، اما عملا شهرداری‌ها در سامان‌دهی گردشگری در استان نقشی را بر عهده نمی‌گیرند.

وی گفت: اولین جلسه ستاد خدمات سفر در چهارمحال و بختیاری در دی‌ماه برگزار شد، تا آمادگی لازم را برای سفرهای نوروزی داشته باشیم.

محمدیان با بیان اینکه حراج سفر در سطح ملی در دستور کار قرار دارد، توضیح داد: یعنی برای استفاده از تاسیسات گردشگری به‌صورت عمده تخفیفات خوبی در نظر گرفته شود، به آژانس‌های مسافرتی استان اعلام شده تا بسته‌های مسافرتی خود را با قیمت و با تخفیف اعلام کنند تا در اختیار مردم از طریق رسانه‌ها قرار دهیم.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه از چهارم فروردین‌ماه ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: باید شئونات ماه مبارک رمضان حفظ شود.

وی با بیان اینکه اخیرا گردشگران خارجی کمتر از سفر به ایران استقبال کردند، یادآور شد: بنابراین سیاست فعلی توسعه گردشگری داخلی است، در حال حاضر ضریب اشغال تخت‌های مراکز اقامتی با کاهش روبرو شده و حمایت از تاسیسات گردشگری در دستور کار قرار دارد.

محمدیان اعطای کارت سفر به خانوارهای ایرانی را در کنار طرح حراج سفر برای رونق در گردشگری موثر دانست و افزود: همچنین می‌تواند شور و نشاط ایجاد کند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تعداد مسافران به کشورهای خارجی از استان در دست نداریم، بیان کرد: افزایش قیمت اسکان در هتل‌های کشور به تورم باز می‌گردد، عمده تاسیسات گردشگری در کشور به غذا و اسکان برای درآمد اتکا دارند، در کشورهایی مانند ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس انواع خدمات گردشگری به فرد داده می‌شود که هزینه این خدمات خارج از هزینه تور پرداخت می‌شود.

وی افزود: مقصد گردشگری در کشورهای خارجی عمده درآمد را از خدمات جانبی گردشگری مانند خرید، کنسرت و … کسب می‌کند، تمرکز اصلی در این کشورها بر روی غذا و اسکان نیست، در چهارمحال و بختیاری هزینه‌ای که گردشگر به‌جز اسکان و غذا پرداخت می‌کند در حوزه رفتینگ است.

محمدیان خاطرنشان کرد: اگر روند سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در کشور و بالتبع آن در استان تسهیل شود، می‌توان گردشگری را رونق داد، اگر بخواهیم تله‌کابین ایجاد کنیم‌، حداقل دو سال برای اخذ مجوزات لازم زمان می‌برد، در حالیکه در دبی مجوز در کمتر از هفت روز صادر می‌شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در پایان تصریح کرد: درصدد هستیم در ستاد خدمات سفر شهرداران را درگیر کنیم تا مراکز سرگرمی و تفریحی در شهرها ایجاد شود تا ماندگاری مسافر و گردشگر افزایش پیدا کند، ماندگاری مسافر در استان بسیار کم است.

انتهای پیام 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023