اجتماعی

کاهش چشمگیر «بیکاری» بانوان/ زنان عهده‌دار ۸۰ درصد مشاغل خانگی

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به موضوع توانمندسازی زنان، رفع موانع رشد، شکوفایی و آسیب‌زدایی از زنان و کمک به خانواده محوری گفت: شاید یکی از پررنگ‌ترین شعارهای رییس‌جمهور در زمان انتخابات، مسئله زنان سرپرست خانوار بود که پنج کار در دولت مردمی عملیاتی شد؛ یکی از مهمترین آنها صندوق ضمانت است که مورد درخواست زنان سرپرست خانوار و از دیگر موارد نیز تدوین برنامه کسب و کار پایدار خانواده محور بود.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، انسیه خزعلی در نشستی خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به انتصاب وی در دو سال و ۱۰ ماه گذشته به عنوان معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: در اولین نشست با خبرنگاران گفتم که درصدد هستم تا دو آسیبی که متوجه معاونت است را رفع کنم؛ مسئله سیاست زدگی معاونت و ویترینی عمل کردن بخش زنان در دولتهای مختلف است. با وجود همه موانع، بسیاری از نقشهای تشریفاتی را کم و تلاش کردیم به نقش‌های اثرگذار و تصمیم‌ساز در معاونت بیفزاییم؛ رویکرد معاونت رویکرد قرارگاه برنامه‌ریزی برای زنان و خانواده شده است.

وی با تاکید بر اینکه معاونت زنان و خانواده بر مبنای سیاست‌های بالادستی وظایفی برعهده دارد که عمده این وظایف ستادی است، گفت: بخشی از این وظایف می‌تواند محرک و مشوق دستگاه‌های اجرائی یا برنامه‌ریز برای آنها باشد. در واقع بنابر اسناد بالادستی و به صورت ویژه بنا بر سند تحول حرکت می‌کنیم که شامل قسمت سیاست گذاری، لایحه نویسی، برنامه ریزی و هماهنگی و رصد و ارزیابی دستگاه‌هاست.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در سیاست‌های برنامه تحول ۱۹ تکلیف را به عنوان تولی گری و ۴۵ تکلیف را به عنوان همکاری با دستگاه‌ها برعهده داریم، افزود: تعدادی از این اقدامات کوتاه مدت، تعدادی بلندمدت و تعدادی میان مدت هستند. در همان سال اول توانستیم اقدامات کوتاه مدت را انجام دهیم. ۷۰ درصد اقدامات میان مدت انجام شده و اقدامات بلندمدت نیز در دست انجام است که در دولتهای بعدی ادامه دار است.

وی افزود: یکی از مسائلی که در اقدام کوتاه مدت با آن مواجه بودیم این بود که آمار دقیقی را از زنان سرپرست خانوار و زنانی که در بخشهای مختلف مشغول به فعالیت هستند، نداشتیم و لذا اولین گام این بود که معاونت برش آماری را در شورای عالی در حوزه مربوط به خانواده و زنان برعهده گرفت و این در شورای عالی مصوب شد و در برنامه‌های کوتاه مدت تلاش شد تا این آمار به سرانجام برسد و اکنون مرکزی برای رصد آماده شده است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری یکی دیگر از ماموریت‌های معاونت را چالش‌ها و مطالبات زنان و دختران عنوان کرد که در برنامه‌های پژوهشی، این مطالبات احصاء و به سمع و عرض رییس جمهور رسیده شد، گفت: برخی از این مطالبات به صورت خاص برای اصناف مختلف و بخشی مرتبط با دختران و دانشگاهیان و نخبگان و… بود.

خزعلی در بخش دیگری از سخنان، ضعف ساختار حکمرانی در حوزه بانوان و مسئله ساختاری را از دیگر مسائل مهمی دانست که معاونت با آن روبرو بوده است و گفت: برای اولین بار در بخش سیاست‌گذاری در ستاد ملی زن و خانواده این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. یکی از اقدامات ریاست جمهوری این بود که در شوراهای عالی تصمیم‌گیری، زنان متخصصی را منصوب کنند. در مرحله بعد ارتقای پست بانوان بود. همچنین الزام مشارکت بانوان در شوراها نیز به تصویب رسید.

وی افزود: از دیگر موارد، تدوین برنامه کسب و کار پایدار خانواده محور بود که در مرحله اول اگر زنان دارای فرزندانی در سن کار بودند، شغل را به فرزندان و در مرحله بعد به خود زنان سرپرست خانوار اختصاص می‌دادند. تسهیلات در اختیار زنان کارآفرین قرار می‌گرفت و کارآفرین موظف بود که از مواد اولیه و تا زمان رساندن تولید به بازار، خیال زن سرپرست خانوار را راحت و پشتیبانی لازم را داشته باشد. همچنین تا چهار سال در کنار او باشد تا شغل به پایداری برسد. در مواردی که به صورت ویژه زنان سرپرست خانوار نیازمند وام بودند مورد حمایت ویژه قرار می‌گرفتند. همچنین برای پشتیبانی از زنان سرپرست خانوار بند ت ماده ۸۰ فعال شد و برنامه جامع مفصلی برای کمیسیونها ارسال شد. در کمیسیونهای تخصصی و اصلی، رفت و آمدهای زیادی صورت گرفت. در نهایت پنجره واحد زنان سرپرست خانوار تصویب شد تا همه خدمات و پشتیبانی‌ها در این پنجره دیده می‌شود و همه ارگانها باید با این پنجره واحد هماهنگ باشند تا خدمات عادلانه‌ای به زنان ارائه شود.

خزعلی با بیان اینکه زنان ۸۰ درصد مشاغل خانگی را عهده‌دار هستند، تصریح کرد: شاهد کاهش چشم‌گیر بیکاری بانوان در این دولت هستیم، به ویژه کاهش ۲.۵ درصدی بیکاری فارغ التحصیلان. همچنین شاهد افزایش مشارکت یک درصدی بانوان در این دولت هستیم. به عبارتی از دو میلیون و ۶۰۰ شغل ایجاد شده، ۴۱ درصد از آنها متعلق به بانوان است.

وی همچنین در خصوص اختصاص بودجه برای بانوان گفت: در سال ۹۹، ۲۰۰ میلیارد تسهیلات برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شد که این رقم اکنون به ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023