گردشگری و سفر

گردشگری علم است/ روی افزایش کیفیت بازدیدکنندگان کار کنیم

مجله خبری آبادی 118/همدان مدیر عامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا با تاکید بر اینکه مباحث مدیریت میراث فرهنگی و توسعه گردشگری علم است، گفت: متاسفانه ما عادت نکرده‌ایم به این حوزه‌ها علمی نگاه کنیم.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، بهنام افتخاریان در نشست”ارزیابی عملکرد شورای اسلامی شهر همدان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری”، با بیان اینکه باید بپذیریم که گردشگری ماهیتی اقتصادی و میراث فرهنگی ماهیت فرهنگی دارد، افزود: شهرداری و اداره میراث فرهنگی به عنوان دو نهاد متولی و شورای شهر به عنوان نهاد سیاست‌گذار شهر در حوزه میراث همواره با هم تنش داشته و این موضوع طبیعی است چراکه برای شهرداری فقط جنبه اقتصادی مهم است.

اول به فکر حفظ داشته‌هایمان باشیم بعد پروژه جدید تعریف کنیم

وی با اشاره به اینکه نمونه این موضوع باغ‌های دره مرادبیگ است که تقریبا چیزی به اسم فضای سبز در آن باقی نمانده است، اظهار کرد: در حوزه میراث فرهنگی باید کار فرهنگی انجام شود تا بناهایی مثل خانه اقبالیان به راحتی تخریب نشود بنابراین ابتدا باید به فکر حفظ داشته‌ها باشیم و سپس پروژه جدید تعریف کنیم.

افتخاریان با تاکید بر اینکه مباحث مدیریت میراث فرهنگی و توسعه گردشگری علم است، تصریح کرد: متاسفانه ما عادت نکرده‌ایم به این حوزه‌ها علمی نگاه کنیم.

عملکرد ضعیف مدیریت گردشگری شهرداری در ایام نوروز

این فعال حوزه گردشگری در ادامه مطرح کرد: مدیریت گردشگری شهرداری همدان عملکرد بسیار ضعیفی در ایام نوروز داشت و شورا باید به این مسئله ورود کند، به عبارت دیگر باید فکرمان را باز کنیم و عملکرد را تنها محدود به چند اتوبوس گردشگری نکنیم.

افتخاریان اضافه کرد: باید عملکرد شهرداری در حوزه گردشگری طی سال‌های اخیر بررسی شود، همچنین باید روشن شود این سازمان چه دیدگاهی نسبت به صنعت گردشگری دارد.

طرح‌های مطالعاتی را در اختیار متخصصان حوزه گردشگری قرار دهید

وی در ادامه درباره پروژه‌های مطالعاتی توسط شورا و شهرداری، یادآور شد: به نظر می‌رسد شورای شهر و شهرداری هزینه هنگفتی دارد که صرف مطالعات می‌شود در حالی که انجام بسیاری از این مطالعات منطقی نیست و به نتیجه مطلوبی نیز نمی‌رسند.

افتخاریان شرح داد: به این دلیل که نگاه علمی به گردشگری وجود ندارد طرح‌های مطالعاتی مصوب شده در اختیار اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه‌های استان قرار می‌گیرد در حالی که متخصصان حوزه گردشگری باید این طرح‌ها را تحلیل کنند.

مدیر عامل بنیاد توسعه گردشگری آسیا در بخش دیگری از صحبت‌هایش  عملکرد شهردار را در رابطه با رویداد گردشگری نوروز منفعل دانست و گفت: آیا شورای شهر نظری مخالف منتخب خود داشت که شهردار را حمایت نکرد؟ 

سهم میراث فرهنگی و گردشگری در بودجه ۹ میلیاردی آموزش شهروندی چقدر است؟

وی با بیان اینکه بودجه ۹ میلیاردی برای آموزش شهروندی در نظر گرفته شده و باید ببینیم سهم میراث فرهنگی و گردشگری در این بودجه کجاست، تاکید کرد: شهرداری و شورای شهر باید به وضع حریم آرامگاه بوعلی و باباطاهر ورود کنند و لازم است روی مباحثی مثل افزایش کیفیت بازدید کنندگان کار کنیم.

افتخاریان با اشاره به اینکه باید روی داشته‌هایمان تمرکز کنیم، افزود: به عنوان مثال می‌توان برای خانه پوستی‌زاده طرح مطالعاتی نوشت و اقتصادی‌اش کرد، اگر این اتفاق بیفتد مالکان دیگر بناهای تاریخی پای کار می‌آیند و در حفظ بناهای خود می‌کوشند.  

شورای شهر بعضی از موضوعات را شفاف کند

این فعال حوزه گردشگری همچنین با اشاره به اینکه برون داد شورا انجام کار در حوزه گردشگری و حفظ میراث فرهنگی نیست، اظهار کرد: به عبارت دیگر مردم بر این باور نیستند که شورای شهر در این حوزه فعالیت می‌کند.  

وی با بیان اینکه همدان در آستانه سه ثبت جهانی و موج جدید گردشگری پس از کرونا است، خاطرنشان کرد: اگر شورای شهر بعضی از موضوعات را شفاف نکند در چهار سال آینده شهرداری منفعل خواهیم داشت، بنابراین نباید این فرصت‌های مهم را از دست بدهیم و عقبگرد داشته باشیم.  

مسکن و شهرسازی در حفظ خانه‌های تاریخی یاری‌رسان باشد

افتخاریان در پایان با اشاره به اینکه تنها ارگانی که زمین در اختیار دارد و می‌تواند با مالک خانه‌های قدیمی معاوضه کند مسکن و شهرسازی است، گفت: لازم است هماهنگی بین شورای شهر، شهرداری و میراث فرهنگی انجام شود تا از این ظرفیت بهره ببریم.  

گردشگری علم است/ روی افزایش کیفیت بازدیدکنندگان کار کنیم

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023