گردشگری مسافران نوروزی درقدمگاه انسانهای اولیه
مجله خبری آبادی 118/مازندران شهرستان آمل با قدمت تاریخی و فرهنگی و برخورداری از مواهب خدادادی و طبیعی فراوان جنگل، کوه و دشت با سابقه تاریخی بیش از ۳۰ هزار ساله در ایام مختلف سال پذیرای مسافران از مناطق مختلف کشور است.
دراین میان روستاهای آمل به دلیل قرارگرفتن در میان کوهستان، دامنه تپههای جنگلی، حاشیه رودهای پرآب، درتعطیلات نوروزی به خاستگاه اصلی مسافران از سراسرکشور برای فارغ شدن از زندگی ماشینی تبدیل شده است.
این روستاها، با آب و هوایی دلچسب، مناظری بکر و چشم اندازهایی دلفریب، گوش خوابانده اند تا شاید طنین گام گردشگران نوروزی در کوچه باغهایشان بپیچد و زیباییهای خدادادیشان چشمها را خیره کند.
روستا و جنگل وسیع و دلنواز بلیران، شاهاندشت، آبگرم و اسک، لاسم ، شهنه کلا، نوا و دهها روستای چشم نواز شهرستان آمل از جمله این بهشتهای زمینی هستند که جان و روح بیننده اهل دل را تا آسمانها پرواز میدهند.
روستای گردشگری بلیران، قدمگاه انسانهای اولیه
روستای بلیران شهرستان آمل یکی از روستاهای گردشگری این شهرستان است با بافت سنتی و معماری بسیار غنی از نمونه مهم این مواهب خدادادی است که در کاوشهای چندسال گذشته برخی باستان شناسان ایرانی و فرانسوی قدمت زندگی انسان را در این منطقه به بیش از ۳۰هزارسال قبل نسبت میدهند.
این روستای گردشگر پذیر و جنگلی باشرایط خاص آب و هوایی، نوع معماری و بافت تاریخی سکونتگاهها، زیبایی و سرسبزی طبیعت این روستاها هرساله طبیعت دوستان و گردشگران بسیاری را به این مناطق میکشاند.
جاده دسترسی به این منطقه زیبا از روستای معروف کمدره واقع در کیلومتر ۱۵ جاده قدیم آمل به بابل است.
بلیران، همچنین دارای رودخانهای پرآب و زلال گرمرود است که از داخل روستا میگذرد و رونق کشاورزی، باغداری، دامداری و زنبورداری در این روستا مرهون آن است.
رودخانه گرمارود دارای طولی حدود ۵۰ کیلومتر است که از ارتفاعات شمالی رشته کوههای البرز به نام هلیبار سرچشمه میگیرد و در مسیر خود تراسهای آبرفتی زیبایی را بر جای گذاشته است.
در طول مسیر این رودخانه پرآب دو چشمه آبمعدنی اصلی به نامهای گرو و لالهزار و دهها چشمه آب معدنی فرعی وجود دارند که به سبب دارا بودن املاح معدنی گوناگون دارای خاصیت درمانی شفابخش برای امراض پوستی و دردهای مفصلی هستند.
بستر رودخانه از بالا به پایین از تخته سنگ، قلوه سنگ و شن تشکیل شده است جریان آب رودخانه طوری است که با حفر بستر خود در جاهای مختلف حوضچههای مناسب برای شنا ایجاد نموده است که در تمام مدت تابستان بالاخص روزها بیشتر مردم ناحیه آمل به طول تقریبی ۱۵ کیلومتر در فاصلههای مجزا به شنا در داخل آن میپردازند.
مصالح خانههای این روستای جنگلی عمدتا از چوب و گل است. فرم خانهها با معماری ویژهخانههای جنگلی منطقه تطبیق یافته است.
به دلیل اینکه جاده خاکی و جنگلی است همه کسانی که تاکنون به نیت طبیعت درمانی و طبیعت گردی به گرو و لالهزار در گرمارود سفر کردهاند با شوق و علاقمندی این محیط طبیعی بکر و باصفا را به عنوان مکان تفریحی دایمی خود در فصل بهار و تابستان پذیرفتهاند.
از طبیعت و زیباییهای بلیران که بگذریم هنر و صنایع دستی زنان و مردان روستایی منطقه نیز زبانزد است که انواع ظروف چوبی، ترشی وشیرینیجات محلی و سنتی از نشانههای هنر و ذوق زنان و مردان هنرمند این روستا است که بعضا گردشگران به عنوان سوغات با خود میبرند.
روستای بلیران آمل در سفراستانی دولت نهم به مازندران به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری انتخاب شده بود که تاکنون در راستای عملیاتی شدن این مصوبه هیات دولت اقدام خاصی صورت نگرفته است.
در سالهای اخیر نیز از سوی مسئولان شهرستان آمل با فراهم و تجهیز برخی امکانات رفاهی برای اقامت مسافران، شرایط مناسبی برای حضور آنان ایجاد شده است.
این منطقه به طور خاص در روز طبیعت شاهد حضور چند هزار نفری مسافران وگردشگرانی از سراسر مازندران و از مناطق دیگر کشور است.
قابلیت گردشگری در نیمی از روستاهای مازندران
درهمین ارتباط معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به خبرنگار مجله خبری آبادی 118 در آمل گفت: مازندران از رامسر در غرب تا گلوگاه در شرق این استان دارای جاذبههای فراوان گردشگری است و هر یک از آنها قابلیت توسعه وجذب گردشگر را دارد.
مهران حسنی افزود: در سالهای اخیر ذائقه گردشگران ورودی به این استان از دریا و جنگل به سمت گردشگری روستایی تغییر کرده و بیشتر مسافران تمایل به حضور در مناطق گردشگری به خصوص از طریق فعالیتهای بومگردی، غذاهای محلی، نوشیدنیها، سفرهآرایی بومی، صنایعدستی، آداب و رسوم و آیینها، موسیقی و فرهنگ فولکلوریک مناطق به نمایش گذاشته میشود.
به گفته حسنی، از حدود سه هزار روستا در مازندران بیش از نیمی از آنها قابلیت گردشگری و ایجاد اقامتگاههای بومگردی را دارند و تفویض اختیار صدور مجوزهای بومگردی به دهیاران و بخشداریها به توسعه این واحدها کمک زیادی خواهد کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، یادآورشد: ایجاد واحدهای بومگردی در روستاها، علاوه بر حفظ بافت تاریخی و سنتی روستاها، باعث اشتغالزایی جوانان، افزایش حضور گردشگری و درآمد پایدار در روستاهای استان خواهد شد.
توسعه واحدهای بومگردی درمازندران
حسنی، همچنین از برنامه توسعهای وحمایتی این اداره کل برای توسعه اقامتگاههای بومگردی درقالب پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان در سال جاری خبر داد، گفت: درحال حاضر حدود ۳۵۰ واحد اقامتگاه بومگردی دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران وجود دارد که به طور میانگین گنجایش بیش از ۱۵ هزار مسافر وگردشگر را دارد.
وی با اشاره به اینکه این استان نه تنها در ایام نوروز بلکه در تمام طول سال و تعطیلات پذیرای گردشگران و مسافران است، تصریح کرد: یکی از ذائقههای جدید در حوزه گردشگری به عنوان گردشگری “خلاق” در حوزه بومگردی و اقامتگاههای بومگردی است.
حسنی، با اشاره به اینکه به متقاضیان ایجاد، بهسازی ونوسازی اقامتگاههای بومگردی متانسب با طرحهای توجیهی تسهیلات حمایتی با کارمزد پایین پرداخت میشود، تصریح کرد: هیچ محدودیتی برای گرفتن تسهیلات حمایتی وجود ندارد و به هرمیزان که طرح توجیهی متقاضیان ارائه شود، پس از بررسیهای کارشناسی، تسهیلات مورد نیاز پرداخت خواهد شد.
در مازندران حدود سه هزار روستا وجود دارد، که بیش از نیمی از جمعیت ۳ میلیون و ۳۰۰هزار نفر این استان ساکن این شمار روستا هستند.
انتهای پیام