۴۰ میلیون زن ایرانی باید احساس کنند دیده میشوند و طرد نشدهاند

معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ۴۰ میلیون زن ایرانی باید احساس کنند دیده میشوند و طرد نشدهاند گفت: ضروری است شناسنامه جامعی از زیرساختهای مرتبط با زنان در سطح استانها تهیه و بهروزرسانی شود؛ این شناسنامه باید شامل اطلاعات دقیق از پارکهای ویژه بانوان، سالنهای ورزشی مناسبسازیشده، اتاقهای مادر و کودک، سرویسهای بهداشتی مناسب سازی شده برای کودک، و سایر فضاهای اجتماعی مانند خانههای امن، مراکز سلامت و خانههای تلاش باشد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، در نشست مشترک زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، با دکتر پروین داداندیش، رئیس مرکز بانوان وزارت کشور که با حضور سرپرست اداره کل بانوان استان قم، مدیرکل اموربانوان استان زنجان وتنی چند از همکاران مرکز بانوان وزارت کشور برگزار شد بر ضرورت همافزایی و مشارکت نهادهای مختلف برای بهبود وضعیت دختران و زنان کشور تأکید شد.
زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه با تبریک آغاز سال نو و آرزوی سالی سرشار از خیر و برکت برای ملت ایران، اظهار کرد: همه ما اعضای یک خانوادهایم و تلاش میکنیم در مسیر بهبود وضعیت زنان کشور گام برمیداریم.
وی اضافه کرد که ۴۰ میلیون زن ایرانی باید احساس کنند دیده میشوند و طرد نشدهاند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اجرای سند ارتقاء ظرفیتهای زنان و خانواده در استانها افزود: این برنامهها که پایه آن در دولتهای پیشین گذاشته شده بود، اکنون در در دستور کار قرار گرفته است. اسناد در اختیار همه استانها قرار گرفته و از آنها خواسته شده بستر به روز رسانی آنها را فراهم کنند. تا امروز پنج استان اسناد جدید خود را آماده و ارائه کردهاند.
در بخش دیگری از این نشست، بهروزآذر با تأکید بر اهمیت دسترسی برابر زنان به فضاهای عمومی و تفریحی، خاطرنشان کرد: پارکهای بانوان یکی از زیرساختهای کلیدی در شهرها و روستاها هستند. برای بسیاری از زنان، تنها از طریق چنین فضاهایی امکان بهرهمندی از محیطهای طبیعی و فضاهای عمومی فراهم میشود. این فضاها نهتنها در ارتقاء سلامت جسمی و روانی زنان مؤثرند، بلکه زمینهساز تقویت پیوندهای اجتماعی و توسعه مشارکتهای محلی نیز هستند.
وی افزود: ضروری است شناسنامه جامعی از زیرساختهای مرتبط با زنان در سطح استانها تهیه و بهروزرسانی شود. این شناسنامه باید شامل اطلاعات دقیق از پارکهای ویژه بانوان، سالنهای ورزشی مناسبسازیشده، اتاقهای مادر و کودک، سرویسهای بهداشتی مناسب سازی شده برای کودک، و سایر فضاهای اجتماعی مانند خانههای امن، مراکز سلامت و خانههای تلاش باشد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به لزوم آغاز جدی این فرآیند در سال جدید گفت: امیدواریم تا پایان بهار، جمعآوری این اطلاعات با همکاری استانداریها و دفاتر امور بانوان انجام شود.
وی تأکید کرد: این اطلاعات باید بر اساس نقشههای جغرافیایی بهصورت یک اطلس جامع تدوین شود تا خلأها، پراکندگیها و نابرابریهای موجود بهروشنی مشخص شود. این اطلس میتواند به عنوان یک ابزار راهبردی در برنامهریزیهای میانمدت و بلندمدت استانها مورد استفاده قرار گیرد و پایهای برای تدوین برنامههای عدالتمحور در حوزه زنان باشد.
در ادامه بهروز آذر به سیاستهای اجرایی هفته کرامت و روز دختر اشاره کرد و گفت: ما باید کاری کنیم که همه دیده شوند، همه شنیده شوند و هیچکس احساس حذفشدگی نداشته باشد. این مهم تنها با مشارکت واقعی دختران و زنان در همه مراحل برنامهریزی این رویداد محقق میشود.
در ادامه نشست، دکتر پروین داداندیش نیز با تأکید بر رویکرد جدید وزارت کشور در حوزه بانوان گفت: ما بر اساس تأکید وزیر کشور به دنبال همافزایی با سایر بخش ها هستیم. امید داریم در سال جدید بتوانیم گامهای مؤثری برای دختران و زنان کشور برداریم.
داداندیش همچنین بر لزوم پرهیز از برنامهریزیهای کلیشهای و از بالا به پایین تأکید کرد و گفت: اگر قرار است برنامه روز دختر مبتنی بر تعامل و گفتوگو برگزار شود، نباید تنها به قشر خاصی منحصر شود. مثلاً فقط نخبهها دعوت شوند. بلکه باید برنامه فراخوان شود و بگذاریم دختران خود موضوعات گفتوگو را انتخاب کنند. حتی میتوان از گروههای استارتآپی و جوان برای طراحی خلاقانه این رویدادها بهره گرفت.
وی پیشنهاد داد که از روز دختر به عنوان نقطه آغاز گفتوگویی مستمر استفاده شود و برنامهها به صورت سلسلهوار تا دو سال آینده ادامه یابد. در پایان، پیشنهاداتی برای تدوین دستورالعمل جامع برنامهها، تهیه بستههای فرهنگی با موضوع جایگاه دختر در قرآن و احادیث، و تبیین نقش حضرت معصومه (س) در نگاه دینی ارائه شد تا به ائمه جمعه و خانوادهها منتقل شود.
دراین نشست بر گفتوگوی بیننسلی، مشارکت واقعی و استفاده از ظرفیتهای جوانان تأکید شد.
انتهای پیام