اجتماعی

افزایش میانگین «سن» ازدواج و طلاق در کشور

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه قیاس آمار ازدواج و طلاق با هم اشتباه است، گفت: طی سال‌­های اخیر رفتار جامعه جوان کشور که بخش اعظم ازدواج و طلاق­‌ها به این گروه اختصاص دارد الگوی واحدی داشته و بر خلاف تحلیل‌های نادرست، ازدواج و طلاق در میان جوانان کشور وضعیتی ثابت را تجربه کرده است.

حجت الاسلام مهدی متقی‌فر در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118، با بیان اینکه یکی از مهم­‌ترین شاخص­‌هایی که برای برنامه­‌ریزی در حوزه ازدواج جوانان اهمیت دارد بحث میانگین سن ازدواج در کشور است، اظهار کرد: میانگین سن ازدواج مردان برای بار اول در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۷.۸  سال و برای زنان ۲۳.۶ سال است که البته این وضعیت در چند سال اخیر اندکی رو به افزایش بوده است.

افزایش میانگین «سن» ازدواج و طلاق در سال‌های اخیر 

وی ادامه داد: میانگین سن طلاق مردان نیز در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳۸.۲  سال و برای زنان ۳۳.۴ سال است. در واقع روند سن طلاق مردان و زنان نیز در سال‌های اخیر اندکی افزایشی بوده و به طور کلی در فاصله سال­های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ بر میزان میانگین سن ازدواج و طلاق در ایران تا حدی افزوده شده است. در توضیح چرایی این امر می‌­توان اذعان داشت که مجموعه عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… در تأخیر سن ازدواج نقش دارند و با تأخیر در وقوع ازدواج­‌ها، احتمالاً سن طلاق نیز به همان اندازه تحت تأثیر قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، معتقد است که یکی دیگر از شاخص­‌های مهم برای برنامه­ ریزی در حوزه ازدواج جوانان به نرخ ازدواج و طلاق اختصاص دارد.

متقی‌فر عنوان کرد: در تعیین وضعیت نرخ ازدواج و طلاق از نرخ‌­های مختلفی استفاده می­‌کنند که یکی از دقیق ترین آنها، نرخ خالص ازدواج و طلاق است. درواقع ازدواج­‌ها را بایستی به افرادی نسبت داد که قابلیت ازدواج را دارند و این افراد همان جمعیت واقع در سن قانونی ازدواج هستند. این شاخص، شمار ازدواج‌­ها را در جمعیت مورد مطالعه برای هر هزار نفر از افرادی که در سن قانونی ازدواج هستند و قابلیت ازدواج دارند، در یک سال تقویمی معین به‌ دست می‌آورد. به همین ترتیب می­‌توان نرخ خالص ازدواج و طلاق گروه­‌های اجتماعی مشخصی مانند جوانان را محاسبه کرد.

نرخ ثابت «ازدواج» و «طلاق» جوانان

وی با بیان اینکه مطالعات نشان می‌­دهد نسبت طلاق به ازدواج جوانان در سال­‌های اخیر به گونه‌ای است که حدود ۸۴ درصد از مجموع وقایع ثبت شده طلاق و ازدواج در هر سال به ازدواج و ۱۶ درصد به طلاق اختصاص داشته است، افزود: می­‌توان گفت این وضعیت طی این سال­‌ها تقریباً ثابت بوده و تغییری نداشته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه قیاس آمار ازدواج و طلاق با هم اشتباه است، خاطر نشان کرد: به عبارت دیگر طی سال‌­های اخیر رفتار جامعه جوان کشور که بخش اعظم ازدواج و طلاق­‌ها به این گروه اختصاص دارد، الگوی واحدی داشته و بر خلاف تحلیل‌های نادرست مبتنی بر ارقام خام یا نرخ ناخالص که تحت تأثیر ساخت جمعیت است، ازدواج و طلاق در میان جوانان کشور وضعیتی ثابت را تجربه کرده است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023