اجتماعی

«نداشتن گزینه مناسب» عامل اول ازدواج نکردن جوانان/ کاهش ۳ درصدی «ازدواج» در سال ۱۴۰۱ 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: از پارسال تا امسال در پرداخت وام ازدواج رشد متناسبی رخ داده اما کماکان تامین تضامین این وام از مشکلات اصلی جوانان است که در این راستا با همکاری بانک مرکزی در حال آماده کردن طرح‌هایی هستیم.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، حجت الاسلام مهدی متقی‌فر در نشست خبری با موضوع تبیین برنامه‌های هفته ازدواج، اظهار کرد: از پارسال تا امسال در پرداخت وام ازدواج رشد متناسبی رخ داده اما کماکان مشکلات تامین تضامین این وام از مشکلات اصلی جوانان است در این راستا با همکاری بانک مرکزی در حال آماده کردن طرح‌هایی هستیم که امیدواریم خبر خوش اجرایی و عملیاتی شدن این طرح را به شما دهیم؛ البته در حال حاضر این امر در مرحله برنامه‌ریزی و آماده کردن آیین‌نامه است.

کاهش ۳ درصدی «ازدواج» در سال ۱۴۰۱ 

«طلاق» هم پارسال کاهشی شد

وی درباره آمار ازدواج توضیح داد: آمار ازدواج در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته خود کاهش داشته است. در سال ۱۴۰۰ ازدواج ۵۷۱ هزار و ۹۰۸ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ ازدواج به ۵۲۳ هزار و ۷۸۶ واقعه رسیده است. این کاهش حدود ۳ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۰ طلاق نیز ۲۰۴ هزار و ۴۸۶ واقعه بوده است و در سال ۱۴۰۱ به ۲۰۴ هزار و ۲۹۴ واقعه رسیده است.

 

دغدغه‌های فکری و فرهنگی مهمترین عامل برای ازدواج نکردن جوانان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه فارغ از مسائل اقتصادی، دغدغه فکری و فرهنگی مهمترین عامل برای ازدواج نکردن جوانان است، توضیح داد: اگر گره‌های یک جوان از لحاظ ذهنی و فرهنگی باز شود قطعا رشد ازدواج بیش از اینی است که الان اتفاق می‌افتد. طبق نظرسنجی‌هایی که ایسپا و مرکز تحقیقات وزارت ورزش انجام داده است، وقتی از جوانان پرسیده‌اند از نظر شما مهم ترین عامل ازدواج نکردن چیست؟، بیش از ۶۰ درصد گفته‌ بودند که گره ذهنی و عامل فرهنگی اهمیت بالایی دارد و اعتقادی به ازدواج ندارند. بنابراین قطعا عامل اقتصادی مهم است اما این عوامل همگی مجموعا به ازدواج کمک می‌کند.

 

تجرد در استانهای برخوردار بیشتر از استانهای محروم است

متقی‌فر با اشاره به اطلاعات موجود در آمار اطلس ازدواج، ادامه داد: همواره استان‌هایی که بهره مند هستند مقدار ازدواج پایین‌تری را نسبت به استان‌های محروم‌تر تجربه می‌کنند. سال گذشته تعداد ازدواج‌هایی که رخ داده در استان‌های محروم کاهش کمتری داشته و در استان‌های بهره مند کاهش بیشتری داشته است؛ این نشان می‌دهد در کنار اینکه در خصوص مسائل اقتصادی دغدغه داریم، تلاش می‌کنیم در حوزه مسائل فرهنگی نیز باید ورود جدی داشته باشیم.

به گزارش مجله خبری آبادی 118، وی، در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر نزدیک ۵۵ مرکز دارای مجوز فعالیت در زمینه انتخاب همسر هستند، افزود: بر اساس قانون جوانی جمعیت با تاییده سازمان تبلیغات اسلامی از دی ۱۴۰۱ فرآیند صدور مجوز مراکز فعال در امر انتخاب همسر راه اندازی شده است و مجوز الکترونیکی صادر می‌شود. دو هفته گذشته رویداد ملی صبا را داشتیم. این رویداد در واقع اولین نشست هم اندیشی مراکز فعال در امر انتخاب همسر بود که فعالین از ۱۸ استان به این رویداد آمده بودند.

“نداشتن گزینه مناسب” یکی از سه عامل مهم و اول برای ازدواج نکردن جوانان

تعطیلی مراکز غیرمجاز همسرگزینی 

متقی‌فر افزود: بر اساس پژوهش مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از سه عامل مهم و اول برای ازدواج نکردن جوانان، “نداشتن گزینه مناسب” است. این یک دغدغه است و طبیعتا باید به دور از حواشی و آسیب‌هایی که دچارش شوند اتفاق افتد. با نظارت میدانی و مستمر این ۵۵ مرکز فعالیت می‌کنند. البته به لحاظ کمیت هنوز جا دارد بیشتر فعالیت کنند و تعداد مراکز را بیشتر کنند. این امر نیاز به حمایت دارد. غیر از این مراکز هیچ کدام از مراکز که مجوز ندارند حق فعالیت در این زمینه ندارند مگر اینکه مجوز بگیرند. این امر را طی نامه به دادستانی کل کشور اعلام کردیم که متخلفان شناسایی شده و مراکز تعطیل می‌شوند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: برای مثال مرکزی در تهران داریم که در خود تهران ۸ شعبه دارد و در حوزه انتخاب همسر به طورگسترده فعالیت می‌کند. در رویداد ملی صبا با هفت روش مختلف در حوزه انتخاب همسر مواجه بودیم و این امر نشان می‌دهد فعالیت‌ها در این راستا در یک روش خلاصه نمی‌شود و قالب های مختلفی دارد. قبل‌تر جوانان نسبت به این مراکز اطمینان نداشتند اما اکنون که مراکز دارای مجوز شدند و به آنها رسیدگی می‌شود، شاهد رونق زیادی در مراجعان هستیم.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره مراکز مشاوره ازدواج دارای مجوز از وزارت ورزش نیز توضیح داد: در حال حاضر ۵۲۵ مرکز مشاوره در سراسر کشور دارای مجوز از وزارت ورزش است که بیش از ۲۵۰۰ مشاور در این مراکز فعالیت می‌کنند. به طور میانگین تمام مراکز استان ها ۵ مرکز مشاوره دارند. در تاسیس مراکز مشاوره در شهرستان‌های محروم در سال ۱۴۰۱ رشد خوبی داشتیم. در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار در ۱۵ سال گذشته در یک سال ۱۸۵ مجوز مرکز مشاوره صادر شد که در ۱۵ سال گذشته بی سابقه بوده است. سال ۱۴۰۱ رشد خوبی را در این راستا شاهد بودیم و الان از طریق درگاه ملی مجوزها این مجوز در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

ارائه سه جلسه مشاوره رایگان با معرفی ادارات ورزش و جوانان

متقی‌فر با بیان اینکه حدودا در ۵۰ تا ۶۰ شهرستان هنوز هیچ مرکز مشاوره‌ای نداریم، توضیح داد: اینها شهرهای خیلی کوچک هستند که مرکز مشاوره در آنها نیست. امسال در بودجه ۱۴۰۲ موضوع خدمت مشاوره رایگان پیش بینی شده است و کسانی که توانایی پرداخت حق الزحمه مشاوره را ندارند می‌توانند به واسطه معرفی از سوی ادارات کل وزارت ورزش و جوانان سه جلسه مشاوره رایگان داشته باشند.

واگذاری تالارها برای برپایی مراسمات عروسی 

نحوه بهره‌مندی از این خدمت 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره در اختیار قرار دادن تالارها به جوانان برای برپایی مراسم عروسی، توضیح داد: این مصوبه شورای عالی جوانان بود. کمیته سامان ازدواج در تمام شهرستان ها ایجاد شد و بیش از ۹۰ درصد شهرستانها جلسات این کمیته را با هدف تسهیل امور ازدواج جوانان انجام دادند. در سال ۱۴۰۱ در ۱۰ استان سالن‌ها این خدمات را به جوانان ارائه می‌دهند. امسال با پیگیری‌هایی که داریم امیدواریم تا آخر سال این را در اغلب استان‌ها اجرا کنیم. متقاضیان می‌توانند از سایت فرمانداری و استانداری از این خدمات مطلع شوند. این امر در برخی استان‌ها اجرا نشده اما ما پیگیر هستیم.

وی درباره جشن‌های مد نظر این معاونت در راستای هفته ازدواج امسال، بیان کرد: تفاوت امسال با سال گذشته این است که تعداد جشن‌هایی که قرار است امسال برگزار شود، بیشتر است. در مناطق محروم و شهرستان‌های دور از مراکز استان‌ها نیز تعدادش بیشتر است. عنوان جشن‌های هفته ازدواج “جشن وصال” و شعار “آسان و آسمانی” است. یک جشن ملی در تهران با حضور هزار نفر خواهیم داشت و شرکت کنندگان از بین زوجین دانشجو و قشر فرهیخته جامعه هستند. همچنین همزمان با جشن ملی، جشن‌های استانی شروع می‌شود و به صورت بر خط این برنامه‌ها در سراسر کشور آغاز خواهد شد.

متقی فر با بیان اینکه امیدواریم امسال با این برنامه ریزی حدود ۳۰۰ جشن در سراسر کشور به همت سمن‌ها و مراکز مشاوره ما برگزار شود، خاطر نشان کرد: سال گذشته ۱۸۴ جشن در ۱۵۰ شهر برگزار کردیم و برخی شهرها چندین جشن داشتند. امیدواریم این عدد امسال به ۳۰۰ جشن برسد و بیش از ۲۵۰۰ زوج امسال در جشن‌های ما شرکت می‌کنند. از جمله مهم ترین اتفاق امسال در هفته ازدواج این است که ما دنبال تحقق نقش آفرینی گروه‌های مردمی در تسهیل ازدواج جوانان هستیم که نقش به سزایی دارند. معتقدیم ازدواج باید با شروع محکم و آگاهانه همراه باشد. این امر مستلزم داشتن آموزش به موقع و متناسب با نیاز جوانان و مشاوره‌های پیش از ازدواج است.

برگزاری جشن ملی ازدواج؛ ۳۱ خردادماه

برپایی نمایشگاه‌ خرید لوازم خانگی ارزان و اقساطی 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در پایان سخنان خود با بیان اینکه کماکان مطالبه‌گر مشکلات حوزه وام ازدواج جوانان هستیم، افزود: جشن ملی ازدواج امسال در ۳۱ خرداد ماه در تالار بین المللی شهید آوینی برگزار می‌شود. مهمترین محورها بحث آموزش، تقدیر از فعالان و موثرین حوزه ازدواج، تقدیر از خیرین و واسطه‌گریهای ازدواج است و یک جشن مشابه عروسی برایشان در نظر گرفتیم. در استانها نیز بحث کارگاه‌های آموزشی رایگان، مشاوره‌های رایگان و نمایشگاه خرید لوازم خانگی ارزان و اقساطی را در دستور کار داریم.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023