خراسان جنوبی به قطب گردشگری شرق کشور تبدیل شود
مجله خبری آبادی 118/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای غنی استان در زمینه های تاریخی، طبیعی و گردشگری گفت: خراسان جنوبی میتواند به قطب گردشگری شرق کشور تبدیل شود.
جواد قناعت، امروز شنبه ۱۴ آبان در نشست مدیرکل، معاونین و مدیران شهرستانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان که بعد از بازدید این مجموعه صورت گرفت، اظهار کرد: خراسان جنوبی به لحاظ تعدد آثار به ثبت رسیده ملی و جهانی استانی ممتاز و ویژه است.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، وی با اشاره به اینکه قبل آمدن به اینجا، خراسان جنوبی را به معادن و محصولات کشاورزی آن می شناختم، تصریح کرد: در جریان معرفی ظرفیتهای این استان، حوزه گردشگری مورد غفلت واقع شده است.
استاندار با تأکید بر اینکه ظرفیتهای گردشگری و آثار طبیعی و تاریخی خراسان جنوبی، اگر بیشتر از معدن و کشاورزی نباشد، کمتر نیست، یادآور شد: باید بین این سه ظرفیت مهم، در راستای توسعه خراسان جنوبی، رقابت سازنده ایجاد شود.
قناعت با بیان اینکه رقابت خوب و سازنده بین بخشهای مختلف کشاورزی، معادن و گردشگری به نفع مردم است، اظهار کرد: در این رقابت سازنده، بخشی که بتواند بهتر از بقیه، استان و ظرفیت هایش را معرفی کند، رتبه اول را دارد و پیشتاز خواهد بود.
وی با اشاره به وجود چهار اثر ثبت جهانی استان، خاطرنشان کرد: ثبت یک اثر در فهرست آثار جهانی، کار راحتی نیست بلکه نیازمند پیگیری و تلاش وافر در سطح ملی و جهانی است؛ ثبت چهار اثر در فهرست آثار جهانی، پیگیری ثبت کاروانسراهای استان به عنوان پنجمین اثر موجود در این فهرست و در دستور کار قرار دادن پروندههای آسبادها، باغ رحیم آباد و قلاع استان به همین منظور از اقدامات ارزنده این حوزه است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به گمنامی استان با وجود چنین ظرفیتهای ارزشمندی در حوزه میراث فرهنگی، علت را در عدم اطلاع رسانی درست عنوان کرد و گفت: معرفی این ظرفیتها، کار فرهنگی، اطلاع رسانی بموقع و توجه دادن مدیران سطوح ملی را می طلبد و مدیران استان برای نیل به این هدف باید تلاش کنند.
قناعت به توفیقات استان در تعطیلات نوروزی اشاره و بیان کرد: تنها به دو دلیل اصلی و مهم هم افزایی دستگاه ها و وقت گذاشتن، خراسان جنوبی در ارزیابیهای مربوط به سفرهای نوروزی، در چند شاخص، رتبه اول کشوری را در بین ۳۱ استان کسب کرد.
وی یادآور شد: استانهای اصفهان، خراسان رضوی و یزد اصلاً برای جذب گردشگر نباید کار خاصی انجام دهند اما ما در خراسان جنوبی باید تلاش زیادی بکنیم تا بتوانیم گردشگران را برای حضور و ماندگاری در استان ترغیب کنیم و باید برای حضور گردشگران خارجی و استفاده مطلوب از این فرصت هم برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم.
استاندار به سهم ناچیز میراث فرهنگی از مصوبات سفر اول اشاره کرد و اظهار داشت: ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته از این محل به استان در ۳۰ پروژه هزینه شده است.
ضرورت جذب سرمایه گذاران گردشگری
قناعت، فقدان ساختمان اداری را نقص بزرگی برای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برشمرد که رفع آن تدبیری ویژه میطلبد.
وی از تنوع و گستردگی کار در این مجموعه به جهت تعدد آثار تاریخی استان گفت و تصریح کرد: بهترین روش برای ایجاد زیرساختهای لازم در راستای بهره برداری از آنها، جذب سرمایه گذار است.
وی یادآور شد: موقعیت جغرافیایی خراسان جنوبی به جهت قرارگیری در مسیر دو کریدور اصلی کشور، ممتاز و ویژه است، لذا باید از این فرصت برای معرفی ظرفیتهای استان به درستی استفاده شود؛ علیرغم تعدد برنامه ها، در بودجه، اعتبارات خوبی برای حوزه میراث پیش بینی نشده لذا ما باید برای بهره برداری بیشتر از اعتبارات ملی برنامه ریزی کنیم.
استاندار، تهیه و به روزرسانی بانک اطلاعاتی جامعی از اماکن و فضاهای تاریخی استان را ضروری خواند و گفت: تهیه هدایایی از محصولات و به ویژه صنایع دستی استان توسط دستگاههای اجرایی از الزامات بوده و دستگاهها باید این بستهها را برای مهمانانی که از خارج استان دارند، تهیه کنند؛ همچنین برنامه ریزی برای بازدید مهمانان از ظرفیتهای گردشگری نیز میتواند به معرفی جاذبه ها و استان خراسان جنوبی کمک کند.
نکته تذکری قناعت به مدیران میراث فرهنگی، استفاده مطلوب و حداکثری از ظرفیت باغهای رحیم آباد و اکبریه بود.
استاندار خراسان جنوبی در این برنامه با حضور در تمامی اتاق های مجموعه با کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفتگو کرد. اطلاع از نحوه فعالیت کارکنان و نوع خدمات ارائه شده، از برنامههای این بازدید بود.
انتهای پیام
انتهای پیام