گردشگری و سفر

آزادسازی بناهای تاریخی از اوقاف ضروری است / هنر عبابافی کوهپایه در معرض نابودی

مجله خبری آبادی 118/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کوهپایه گفت: مهم‌ترین مطالبه میراث فرهنگی کوهپایه، آزادسازی بناهایی است که اداره اوقاف به بخش خصوصی واگذار می‌کند.

سعید ملکیان در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 درباره مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری شهرستان کوهپایه، اظهار کرد: کوهپایه شش ماه است که شهرستان شده و ظرفیت اسکان گردشگران در سطح شهرستان بسیار پایین است، به طوری که به غیر از شهر کوهپایه که هتل کاروانسرا در آن وجود دارد ۴ بومگردی در شهر تودشک داریم که این امکانات در ایام نوروز و فصل‌های مسافرپذیر به طور کامل اشغال می‌شود، به‌طوری که با کمبود مکان برای اسکان مواجه می‌شویم.

وی افزود: به دلیل ظرفیت پایین اسکان مسافران سعی می‌کنیم این کمبود را از طریق مدارس و مهمانسراهای ادارات جبران کنیم. باید برای حل این مشکل بیشتر کار شود و در دو سال گذشته سرمایه‌گذاران را تشویق به مرمت خانه‌هایشان کردیم تا بومگردی رونق بیشتری بگیرد. یک خانه بومگردی در سجزی، دو خانه در کوهپایه و یک خانه در تودشک آماده بهره‌برداری داریم که ظرفیت اسکان گردشگران را افزایش می‌دهد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کوهپایه گفت: روی زیرساخت‌های گردشگری شهرستان کار کافی نشده است و باید طرح جامع گردشگری کوهپایه هرچه سریع‌تر تدوین شود که در سفر فرماندار اصفهان به شهرستان این مهم مصوب شد.

ملکیان تصریح کرد: بنای «آبگرم ورتون» دارای جاذبه گردشگری بالایی که در استان اصفهان تک است، اداره اوقاف این بنا را به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار کرده است که سرمایه‌گذار با اداره کنندگان این بنا اختلاف دارد و اکنون وضعیت بنای آبگرم ورتو مشخص نیست. کاروانسرای شهر سجزی نیز همین وضعیت را دارد و بلاتکلیف مانده که تلاش می‌کنیم آزادسازی این بناها محقق شود.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته با وارد کردن بخش خصوصی موفق شده‌ایم ۴ خانه بومگردی به مجموعه خانه‌های بومگردی دیگر اضافه کنیم. همچنین برای احداث موزه مردم‌شناسی کوهپایه یک سرمایه‌گذار را به شهرداری معرفی کرده‌ایم، اما در کل هنوز اول راه هستیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کوهپایه گفت: ظرفیت اسکان گردشگران در کوهپایه ۱۵۰ نفر در روز است که این ظرفیت باید افزایش یابد. مهم‌ترین مطالبه میراث فرهنگی، آزادسازی بناهایی است که اداره اوقاف به بخش خصوصی واگذار می‌کند که انتظار داریم اوقاف تعامل سازنده‌ای با اداره میراث فرهنگی داشته باشد. نباید اداره اوقاف این بناها را به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار کند و بعد سرمایه‌گذار را به اداره میراث فرهنگی ارجاع دهد. اول باید در این باره از میراث فرهنگی استعلام بگیرند تا این اداره صلاحیت سرمایه‌گذاران را بررسی کند.

ملکیان با بیان اینکه بیشتر بناهای تاریخی وضعیت اوقافی دارند، گفت: کاروانسراها و حمام‌ها از جمله این بناهای اوقافی هستند که اداره اوقاف باید درباره سرمایه‌گذاران این بناها از میراث فرهنگی استعلام بگیرد یا از ما بخواهد که سرمایه‌گذار به آنان معرفی کنیم.

وی افزود: بسیاری از بناهای تاریخی شهرستان کوهپایه نیاز به مرمت اضطراری دارند و درخواست تخصیص اعتبار اضطراری برای این بناها انجام شده است. وضعیت صنایع‌دستی شهرستان مطلوب است به طوری که در دو سال گذشته ۲۵۰ پروانه تولید انفرادی و ۱۲ پروانه تولید کارگاهی صادر شده است. بیش از ۸۰ درصد هنرمندان صنایع دستی در روستای زفره کوهپایه هستند که ۶۰ درصد این هنرمندان در بخش قلم‌زنی و ۲۰ درصد دیگر در گلیم‌بافی و میناکاری فعالیت دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان کوهپایه اظهار کرد: هنر عبابافی از دیرباز در کوهپایه رواج داشته است که این هنر به دلایلی در حال نابودی است. اکنون ۴ کارگاه فعال عبابافی در کوهپایه داریم که به دلیل نبود فروش و صادرات، جوانان رغبتی به این هنر نشان نمی‌دهند که جا دارد به این هنر توجه شود.

ملکیان گفت: در اعتبارات سال ۱۴۰۱ قول داده‌اند که بودجه لازم برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی کوهپایه اختصاص دهند. ۵ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی داریم که باید به چنین گنجینه‌های ارزشمندی بها داده شود.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023