سهمیه آبِ تالاب گاوخونی تخصیص یابد/ بهرهبرداری از بیمارستان ورزنه تا ششماهه اول امسال
مجله خبری آبادی 118/اصفهان فرماندار ورزنه گفت: باید سهمیه آبِ تالاب گاوخونی تخصیص یابد، چراکه اگر نمِ تالاب خشک شود کانون ریزگرد کل شهر اصفهان و چهار شهرستان کنار تالاب را متأثر میکند.
سعید رحیمی در گفتوگو با مجله خبری آبادی 118 درباره مهمترین مشکلات و ظرفیتهای شهرستان ورزنه، اظهار کرد: وضعیت خشکسالی در چند سال اخیر تشدید شده و حتی سال گذشته سهمیه آبی به شهرستان و تالاب گاوخونی تعلق نگرفت و اکنون نیز آب تنها برای مصارف کشاورزی باز میشود و تا سد رودشتین میآید و آبی به تالاب تعلق نمیگیرد. در دوره جدید که آب باز شد با ابتکار کشاورزان وقتی آب به سد رودشتین میآید زمانی که چند روز آب بسته است کانال آبها را خالی نمیکنند و با آمدن پساب اصفهان به پشت سر آن از طریق کانال جنوبی رودشتین آب به نزدیکی تالاب میآید و از آنجا آب را به داخل رودخانه میریزند تا آب به تالاب گاوخونی منتقل شود تا حداقل تالاب، نمِ خود را داشته باشد.
وی افزود: تنها کاری که میشد برای تالاب انجام داد همین بود. سهمیه اختصاص آب از وزارتخانه برای تالاب گاوخونی محقق نشد و تنها برای کشاورزان و امور معیشتی آنان این سهمیه تعلق گرفت.
فرماندار ورزنه گفت: سالها فلزات سنگین صنایع و بحث فاضلاب اصفهان در تالاب گاوخونی رسوب کرده و این تالاب که اکنون خشک شده است ریزگردها با کوچکترین وزش باد فعال میشوند و مشکلات تنفسی و بیماریهای مختلفی را در شهرستان سبب میشود. به همین دلیل تقاضا کردیم که سهمیه آب تالاب گاوخونی را اختصاص دهند، اما با توجه به اینکه آب نیست و در حال حاضر وزارت نیرو تنها میتواند سهمیه آب کشاورزی را تأمین کند دچار مشکل شدهایم و این مشکل تنها برای ورزنه نیست، چراکه اگر نمِ تالاب خشک شود کانون ریزگرد کل شهر اصفهان و چهار شهرستان کنار تالاب را متأثر میکند.
رحیمی ادامه داد: به همین دلیل مسئولان استانی و کشوری سهم آبی که به تالاب گاوخونی تعلق میگیرد را باید در جدول مصارف آب ببینند و اگر این سهمیه از طریق رودخانه قابل اختصاص نیست حداقل از طریق کانال آب رودشتین این سهمیه تخصیص یابد. تالاب گاوخونی جزء کنوانسیون رامسر است و باید حداقل آب به آن تعلق بگیرد تا همچنان عضو کنوانسیون رامسر باقی بماند تا زندگی ۳۰ هزار نفر در ورزنه و جمعیت اطراف شهرستان با مشکل مواجه نشود.
وی تصریح کرد: در بحث کشاورزی استاندار اصفهان با باز کردن به موقع آب سبب شدند تا کشاورزان شرق، حداقل کِشت را داشته باشند.
به مطالبات 2 هزار متقاضی طرح مسکن ملی پاسخ میدهیم
فرماندار ورزنه درباره آخرین وضعیت احداث ۵۲۰ واحد مسکونی برای شهروندان، گفت: در طرح مَسکنی که بیش از دو سال قبل در دولت گذشته وجود داشت ۵۰۰ نفر در شهرستان ورزنه ثبت نام کردند و مبالغی نیز از آنان اخذ شد، اما زمین برای احداث واحدهای مسکونی اختصاص نیافت که در دوره جدید ۱۵۰۰ نفر ثبت نام کردند که در مجموع دوهزار نفر میشوند. در جلسه قبل شورای برنامهریزی استان الحاق ۴۰ هکتار اراضی محدوده شرق مورد تصویب قرار گرفت که دستور زیرسازی آن هم داده شد تا بتوانیم به مطالبات دو هزار متقاضی در نهضت ملی مسکن پاسخ دهیم. در شورای برنامهریزی استان این مهم به تصویب اعضای شورا رسید و دستگاههای اجرایی باید بقیه کارها را انجام دهند.
تلاش میکنیم احداث بیمارستان جز مصوبات سفر رئیسجمهور باشد
رحیمی درباره پروژه احداث بیمارستان ورزنه، ادامه داد: بحث احداث این بیمارستان سالها است که در دستور کار بوده به طوری که ۸۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی داشت، اما به دلیلی ادامه کار ساخت رها شده بود. با تلاشهای یکی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس احداث بیمارستان ورزنه در ریل خود قرار گفته است و تلاش میکنیم در سفر آینده رئیسجمهور به اصفهان احداث این بیمارستان جزء مصوبات سفر باشد تا اگر مشکل خاصی رخ ندهد در ششماهه اول امسال بیمارستان ورزنه را به بهرهبرداری برسانیم. از نظر فیزیکی تقریباً کار احداث بیمارستان به پایان رسیده است و اکنون باید تجهیزات مورد نیاز آن و تأمین نیروی انسانی در اولویت قرار بگیرد.
زیرساختهای اقامتی و جادهای باید در ورزنه فراهم شود
وی با بیان اینکه پتانسیل بالقوهای که شهرستان ورزنه دارد در بحث گردشگری است، افزود: اما این مهم تا به فعل برسد و به جایگاه حقیقی خود دست یابد زمان میبرد. زیرساختهای لازم برای رونق گردشگری در ورزنه باید تأمین شود که در اولین قدم باید اداره میراث فرهنگی در ورزنه مستقر شود که با پیگیریهای انجام شده امیدواریم این مهم محقق شود. همچنین زیرساختهای اقامتی و جادهای باید در ورزنه فراهم شود، در محور ورزنه به اژیه شرایط فراهمتر است و عملیات بهسازی راه در حال انجام است.
فرماندار ورزنه با بیان اینکه در توسعه پایدار شهرستان یکی از محورهای اصلی بحث توسعه گردشگری است، گفت: محلهای اقامت گردی ورزنه نیز باید وضعیت بهتری به خود بگیرند که برای این منظور اجازه ندادیم بافت سنتی این شهر در طرح ملی مسکن قرار بگیرد تا بحث بومگردی با مشکل مواجه نشود. محلهای گردشگری ورزنه مانند تپههای ماسهای که در بحث گردشگری شاخص است از جاذبههای ارزشمند این شهر محسوب میشوند. همچنین تقویت و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی را در دستور کار داریم تا این بخش بتواند امکانات رفاهی برای گردشگران را مهیا کند.
نبود واحدهای صنعتی نرخ بیکاری ورزنه را بالا میبرد
رحیمی اظهار کرد: نرخ بیکاری شهرستان ورزنه جز رتبههای اول استان اصفهان است چراکه در زمان خشکسالی با توجه به اینکه شغل ۹۰ درصد مردم کشاورزی است متاثر از بحث آب به یکباره آمار بیکاری شهرستان بالا میرود. یکی دیگر از دلایل نرخ بالای بیکاری نبود صنعت و واحدهای صنعتی در ورزنه است که به همین دلیل اشتغال پایدار نداریم. اشتغال در بخش گردشگری نیز فصلی است که به این دلایل باید صنعت گلخانهای را در ورزنه توسعه دهیم تا کشاورزی مردم در طول سال دوام داشته باشد. در بحث صنعت، مصوبات خوبی برای این بخش داشتهایم که با کمک محیط زیست اخذ مجوز برای احداث کارخانههای جدید در ورزنه را در دستور کار داریم.
وی افزود: با توجه به جاده ورزنه، ندوشن، یزد که جزء محورهای مواصلاتی اصلی برای معادن است اگر بتوانیم این مهم را در مصوبات سفر ریاست جمهوری داشته باشیم و شرکت معدنی ایمیدرو به ما کمک کند تا این جاده به بهرهبرداری برسد میتوانیم در اینجا شهرک صنعتی برای صنایع معدنی داشته باشیم که این امر به اشتغال پایدار شهرستان کمک شایانی میکند.
فرماندار ورزنه، گفت: امکانات درمانی و بهداشتی برای شهر ورزنه که ۱۵ هزار نفر جمعیت و برای کل شهرستان که ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد کافی نیست و وجود دو درمانگاه جوابگو نیست. بنابراین امکانات درمانی خیلی کم است که برای حل این مشکل بهرهبرداری هرچه سریعتر بیمارستان ورزنه که دارای مساحت و امکانات کافی است میتواند بخش زیادی از این کمبود را جبران کند.
وضعیت راههای مواصلاتی خوب نیست
رحیمی با بیان اینکه وضعیت راههای مواصلاتی شهرستان ورزنه خوب نیست، تصریح کرد: فقط راه مواصلاتی ورزنه به اژیه وضعیت نسبتاً بهتری دارد، اما مسیر ورزنه به هرند از مسیر باقرآباد وضعیت بسیار بدی دارد به طوری که کیفیت پایین جاده و عرض کم آن منجر به تصادفات زیادی شده است. جاده حسنآباد احتیاج به دو بانده شدن دارد و جاده نائین به ورزنه هم وضعیت خوبی ندارد.
وی گفت: شهرستان ورزنه دارای ۱۳ روستا است که دارای امکانات نسبتاً خوبی هستند. در کل از نظر درمانی و حمل و نقل عمومی دچار مشکل هستیم که در نظر داریم با کمک بخش خصوصی و تأمین اعتبارات مورد نیاز این مشکلات را مرتفع کنیم.
فرماندار ورزنه، خاطرنشان کرد: مردم ورزنه و اصناف شهرستان همراهی خوبی با دولت خدمتگزار دارند، اما چهره مردم این شهرستان را با توجه به مشکلات آب جور دیگری انعکاس و نشان دادهاند در حالی که مردم شهید داده ورزنه نجیب، انقلابی و دلسوز نظام اسلامی هستند.
رحیمی افزود: در بحث دام با کمک شرکتهای صنعتی علوفه مورد نیاز دامداران را تا حد زیادی تأمین کردیم تا بتوانند دامهای خود را حفظ کنند چراکه سرمایهای به غیر از حیوانات اهلی ندارند.
انتهای پیام