گردشگری و سفر

دیگچه و ماقوت مشهدی ثبت ملی می‌شود

مجله خبری آبادی 118/خراسان رضوی مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس اداره‌کل میراث ‎فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: غذاهای سنتی ویژه ماه مبارک رمضان مشهد شناسایی , مستندسازی شده و پس از تهیه پرونده ثبتی، در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس ملی ثبت می‌شود.

محمود طغرایی با اشاره به برگزاری آیین تهیه خوراک سنتی دیگچه و ماقوت مشهدی که در خانه ملک مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این میراث‌ فرهنگی معنوی شامل آداب و رسوم مرتبط با پخت، آداب قبل و پس از میل غذا می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری دیگری از عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمده‌ای از میراث ‌فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل می‌داده است.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: پرونده ثبتی دیگچه و ماقوت مشهدی به عنوان ۲ پیش غذای سنتی مشهد که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف می‌شود، در دست تهیه است.

وی تصریح کرد: در خراسان و مشهد به‌ عنوان یکی از شهرهای تاریخی مهم که از گذشته میزبان اقوام و فرهنگ‌های مختلف بوده، میراث فرهنگی غذاهایی سنتی پر باری وجود داشته است.

طغرایی گفت: انواع دمنوش‌ها، نان روغنی‌ها، اشکنه‌ها، جوش‌ها، آش‌ها، کوکوها، دلمه‌ها، خوراک‌ها و انواع دیگری از این فرهنگ غذایی بوده که در حال فراموشی است. اکنون میراث‌ فرهنگی در نظر دارد نسبت به شناسایی آن‌ها اقدام و در فهرست ملی کشور ثبت کند.

وی افزود: قبل از این برخی غذاها مانند شله مشهدی، شیشلیک شاندیز، کمه جوش سبزواری، یخنی درگز، فتیر مسکه کلات و درگز و تعداد دیگری از غذاهای سنتی در فهرست ملی ثبت شده است.

بر اساس گزارش روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، طغرایی یادآور شد: برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و گردشگری غذاهای بومی می‌تواند یکی از برنامه‌های ترویجی در این رابطه با میراث ‌فرهنگی غذایی باشد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023