خلاء سیاستی در زمینه حکمرانی زنان
رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در زمینه حکمرانی زنان با خلاء سیاستی مواجهایم، گفت: زن انقلاب اسلامی متمایز از این است که فرا جنسیتی به او نگاه کنیم و مساله جنسیت را از عرصه اجتماعی خالی کنیم چراکه حتما زنی که وارد عرصه اجتماعی میشود ساحت خانواده برایش مهم است.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، فاطمه قاسمپور در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی که از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران و با همکاری چند ارگان و نهاد دیگر از جمله معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، اظهارکرد: ایده زن دو ساحتی انقلاب اسلامی، هنوز تبدیل به یک ایده سیاستی جدی نشده است و ما در ایده سیاستی با خلاء مواجهایم.
وی با بیان اینکه آنچه در جمهوریاسلامی و از ابتدای انقلاب در حوزه زنان و خانواده دنبال شده، توجه ویژه را به مساله زنان نشان میدهد، توضیح داد: راهبری این موضوع در بیانات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب قابل ردیابی است که این فرمایشات گفتمان ساز و گره گشا است. همه اینها نشان میدهد انقلاب اسلامی اهتمام ویژه به مساله زن دارد. ما گزارهها و اصول جدی در موضوع زنان در انقلاب اسلامی داریم. آنچه در انقلاب اسلامی دنبال شد پرورش انسان و زن دو ساحتی برای عرصه عمومی و خصوصی است. زن انقلاب اسلامی متمایز از این است که فرا جنسیتی به او نگاه کنیم و مساله جنسیت را از عرصه اجتماعی خالی کنیم چراکه حتما زنی که وارد عرصه اجتماعی میشود ساحت خانواده برایش مهم است.
رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر به برنامههای توسعهای اول تا ششم توجه کنیم میبینیم که ایده گفتمان انسان دوساحتی را تبدیل به ایده سیاستی نکردیم تا دولتها نسبت به آن برنامه سیاستی داشته باشند. اولین اتفاق خود حکمرانی است. حکمرانی یعنی قاعده بازی را باید عوض کرد. باید تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور توسعه پیدا کنند. در موضوع زنان، حقیقتا نیازمند این حکمرانی هستیم.
به گفته وی، در حوزه زنان یک سپهر عمومی که بتواند مطالبهگر برنامه ریزی یک زن دوساحتی باشد را به یک معنا خلق نکردیم و در این عرصه حکمرانی نداریم. این در حالی است که بارها رهبری معظم مساله زن را مساله درجه یک کشور مطرح کردهاند. در این حوزه با کندی و خلاءهای تقنینی و اجرایی مواجهایم.
قاسم پور با تاکید بر اهمیت حضور زنان در حکمرانی، بیان کرد: توجه کنید ما هر قانونی در حوزه زنان و خانواده داشتیم حداقل ۱۰ سال عمر را طی کرده است چراکه سپهر عمومی ما در این حوزه ناقص است. حضور زنان در مناصب برای حل مساله زنان مهم است اما کافی نیست. در واقع تا زمانی که ایده مرکزی منبعث از انقلاب اسلامی نداشته باشیم، حضور زنان در منصب هم اثربخشی فراوانی که ما به آن نیاز داریم را نخواهد داشت.
انتهای پیام