«اطلس جمعیت» رونمایی شد/ سیر نزولی جمعیت/ فرهنگ؛ عمده علت تغییرات جمعیتی
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: بخشی از علت تغییرات جمعیتی، عوامل اقتصادی است اما عمدهای از علت تغییرات، فرهنگی است و شاید ساختن فرهنگ به این سادگیها نباشد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، انسیه خزعلی در مراسم رونمایی از اطلس جمعیت، اظهار کرد: عواملی که در استانها باعث کاهش جمعیت شده است باید مورد توجه قرار گیرد. بنا داریم در این راستا برنامهریزی جامع برای استانهای مختلف با پشتیبانی دولت و مجلس داشته باشیم تا بودجه پشتیبان را داشته باشد.
وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم سال آینده رونمایی خوبی از برش زن و خانواده اطلس داشته باشیم، افزود: در مساله جمعیت دیگر نمیتوان با اتکا به نرخ سال ۹۵ برنامهریزی کرد. آنقدر این سیر جمعیت نزولی بوده و شاهد کاهش درصدهایی از جمعیت بودهایم که باید به روز و به ساعت اینها را بررسی کنیم.
خزعلی ادامه داد: البته باید به صورت سرزمینی و محیطی علتها را تحلیل کنیم چراکه بخشی از علت تغییرات جمعیتی، عوامل اقتصادی است اما عمدهای از علت تغییرات جمعیتی، فرهنگی است و شاید ساختن فرهنگ به این سادگیها نباشد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، با تاکید بر اهمیت ارائه آمارها با توجه به جنسیت خطاب به مسئولان مرکز آمار و سازمان نقشهبرداری افزود: کاش میشد در بخش کیفی جمعیت بیشتر کار میشد. شاخصهایی را احصاء کردهایم که در اختیار شما قرار میدهیم. خواهش دارم با تفکیک جنسیتی زن و مرد، برنامهریزی شود و به جنسیت توجه کنیم.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، در بخش دیگر این نشست جواد حسین زاده، رئیس مرکز آمار ایران اظهار کرد: این اطلس از همکاری مشترک دو دستگاه یعنی سازمان نقشه برداری و مرکز آمار حاصل شده است. اخیرا کمیته آمار بخشی زنان و خانواده با ریاست خانم خزعلی در کشور ایجاد شده و به خوبی این کمیته فعالیت میکند.
وی با اشاره به تاکید معاون امور زنان به اهمیت احصاء آمارها به تفکیک جنسیت، افزود: امیدواریم با حمایتهایی که میشود بتوانیم آمارهای جنسیتی را به عنوان مکمل آمارهای کشور، پیگیری کنیم. ما در مرحله نهایی سازی چهارمین برنامه ملی توسعه آمار با رویکرد مدل سازی هستیم و یکی از موضوعاتی که در این برنامه تاکید شده این است که دستگاهها و به ویژه مرکز آمار، آمارها را به تفکیک جنسیت قرار دهند.
به گفته حسین زاده، اطلس یاد شده دارای مکملی به نام “نرم افزار پارس” است. ویژگی نرم افزار پارس این است که اطلاعات سرشماریها در کوچکترین حد جغرافیایی که بلوک و آبادی است را ترسیم کرده و امکان افزایش لایههای اطلاعاتی را تقویت میکند.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، در بخش دیگر این مراسم علی جاویدانه، رئیس سازمان نقشه برداری کشور، اظهار کرد: اطلاعات اطلس جمعیت با توجه به آمارهای سرشماری مرکز آمار در قالب نقشههای موضوعی و نقشه ـ نمودار تهیه شده است که میتواند به تصمیم سازان در این حوزه کمک کند.
وی افزود: نکته حائز اهمیت در کیفیت دادههایی که در این اطلسها استفاده شده است، چه دادههای توصیفی و چه دادههایی که در سطح مکانی هستند آن است که در سطح کلان و هیات دولت توجه ویژه به اینها شود.
جاویدانه همچنین تصریح کرد: یکی از وظایف سازمان نقشه برداری کشور تهیه اطلسهای ملی است که یکی از این اطلسها در موضوع جمعیت بوده است.
انتهای پیام