گردشگری و سفر

قوانین گردشگری به بازنگری و تفسیر مجدد نیاز دارد

مجله خبری آبادی 118/اصفهان رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: قوانینی در زمینه گردشگری وجود دارد ولی در مرحله اجرا با اشکالاتی مواجه شده‌اند، به این معنا که اختلافات در تفسیر دارند که به بازنگری، تفسیر و نگاشت مجدد نیاز دارند؛ این موارد با مطرح شدن در مجلس شورای اسلامی قابل حل است.

علیرضا مساح در گفت‌وگو با مجله خبری آبادی 118 و با اشاره به چالش‌های حوزه گردشگری، اظهار کرد: یکی از مواردی که در حوزۀ گردشگری و از نظر قانونی به آن‌ نیاز داریم، به‌روزآوری قوانینی است که از قبل وجود داشته؛ به عنوان مثال قوانین موجود در زمینه منفی یعنی جریمه‌ها.

او افزود: مورد بعدی توجه به روش‌های نوین گردشگری و قانونمندی آن‌ها است؛ برای مثال در زمینه گردشگری سلامت (شامل گردشگری پزشکی) که در دنیا به شدت مورد توجه است؛ با وجود قوانین در این زمینه، به قوانین تسهیل‌گری در این حیطه نیاز داریم که بتواند به طور مشخص در اختیار مجموعه‌ای قرار گیرد تا از رقابت‌های میان‌بخشی جلوگیری کند.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: در زمینه گردشگریِ ماجراجویانه که افراد را به دل طبیعت می‌برد، تا جایی که اطلاع دارم قانونی وجود ندارد. این‌ مسائل باعث شده که افراد در دل طبیعت یله و رها باشند و برای کارهایی که مرتکب می‌شوند برخوردی نشود زیرا ناظر یا آموزشی وجود ندارد؛ یعنی استانداردی نیست.

مساح خاطرنشان کرد: نیاز است به این زمینه‌ها که مربوط به رشته‌های نوین گردشگری است، توجه داشته باشیم. از طرفی، گردشگری را فقط به صورت سنتی و در اختیار آژانس‌ها می‌بینیم؛ در صورتی که گردشگریِ نوین و استارت آپی اینگونه نیست. در دوران کرونا نگاهی به این زمینه شد اما متاسفانه مجدد به آن بی‌توجهی شد.

او اضافه کرد: با توجه به اینکه گردشگری قدیمی در دنیا رو به کاهش است و در حال حرکت به سمت گردشگری خاص هستیم که توجه ویژه‌ای نیز به آن می‌شود، به همین دلیل از نظر قانونی به بازنگری کلی در این زمینه نیاز داریم.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه تمامی این موارد با مطرح شدن در مجلس شورای اسلامی قابل حل است، گفت: در زمینه گردشگری سلامت، یک‌سری قوانین داریم ولی بعضی قسمت‌های آن به تفسیر دقیق‌تری نیاز دارد تا مرز بین اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آژانسی که کارِ مربوط به گردشگری سلامت را عهده‌دار است را با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص کند.

مساح ادامه داد: این قوانین وجود دارند ولی در مرحله اجرا با اشکالاتی مواجه شده‌اند، یعنی یک‌سری اختلافاتی در تفسیر دارند که از نظر من نیاز به بازنگری، تفسیر و نگاشت مجدد است.

رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان درباره میزان تأثیر ارتباط نمایندگان با اداره گردشگری شهرداری، گفت: با توجه به اینکه گردشگریِ شهری یکی از روش‌های گردشگری است که در دنیا به آن توجه ویژه‌ای شده، فکر می‌کنم نیاز است که به شهرداری‌ها به عنوان یکی از مراکز و محور گردشگری شهری، توجه بیشتری شود؛ لذا نیاز است که نمایندگان مردم در مجلس، بررسی دوباره‌ای مربوط به گردشگری شهری کنند. این موضوع حائز اهمیت است چراکه می‌تواند موتور محرکی برای گردشگری کشور ما باشد.

مساح با اشاره به اینکه ورود گردشگران خارجی به کشور دچار نوسان است، ادامه داد: اگر بخواهیم چرخه گردشگری را فعال نگه داریم، باید به گردشگری داخلی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. در این زمینه نیاز است که به نقش شهرداری‌ها به عنوان مدیر و اداره‌کنندۀ شهر توجه بیشتری شود.

او اضافه کرد: در زمینه قوانین جدید برای گردشگری شهری نیاز مهمی وجود دارد که در هر بوم و شهری ممکن است یک‌سری نکات ویژه داشته باشد و ما در زمینه تطبیق و بومی‌سازی باید یه آن نکات توجه کنیم. برای مثال به گردشگری فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان توجه شده است که اگر مجدد آن را بررسی کنیم، گردشگری طبیعی مانند ناژوان به آن بی‌توجهی شده که باید بیشتر به آن پرداخته شود.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023