جزئیات برنامههای استقبال از بهار و عید نوروز شهرداری در پایتخت
معاون امور اجتماعی-فرهنگی شهرداری تهران برنامههای استقبال از بهار و عید نوروز شهرداری تهران را تشریح کرد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، محمدامین توکلیزاده در تشریح برنامههای استقبال از بهار و عید نوروز شهرداری تهران گفت: در دوره قبل شورا موضوع تشکیل سازمان گردشگری به شهرداری تهران به عنوان یک مصوبه تکلیف شد و در این دوره نیز بارها از سوی شورا به عنوان مطالبه مطرح شده است. مطالبه درستی که ما نیز موافق آن هستیم؛ چرا که زیرساختها و امکانی برای مدیریت شهری وجود دارد که میتواند در حوزه گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: تهران با داشتن ۲۴۰۰ بوستان، ۶۰ خانه موزه، موزه های تخصصی و زیرساخت های گردشگری متنوع همچون همجواری با کویر و وجود کوهستان و امکانات گردشگری علمی، سلامت و انواع گردشگری میتواند استفاده بسیار خوبی را در حوزه گردشگری از این امکانات داشته باشد.
تهران نتوانسته خود را به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی کند
معاون شهردار تهران ادامه داد: تهران عمدتا به عنوان مقصد گردشگری قلمداد نمیشود و محل عبور گردشگران است؛ چرا که متولی برای گردشگری شهری نداشته و نتوانسته خود را به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی کند. لذا بحثهای زیادی در این خصوص شکل گرفت و مقرر شد ابتدا در حوزه سیاستگذاری گام موثری برداشته شود.
به گفته وی، شهردار تهران ابتدا دستور داد شورای سیاست گذاری به ریاست خود شهردار تشکیل شود که چندین جلسه تشکیل و مصوبه شورا نیز در این جلسات مورد بررسی قرار گرفت. پیشنهادی که با اعضای شورا در میان گذاشته شد مورد توجه قرار گرفت که پس از مشخص شدن سیاستها به سمت تشکیل یک هلدینگ حرکت کنیم و این اقدام بدون دگرگونی ساختار در مجموعه مدیریت شهری انجام شد. با همین رویکرد پیش رفتیم و با تحقیقاتی که انجام شد نتیجه بر آن شد که مصوبه شورا را یعنی تشکیل سازمان گردشگری در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا لایحه یک فوریتی تقدیم شورا شد که به نظر می رسد در جلسات ابتدایی سال آینده موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد و با نظر شورا ادامه مسیر مشخص خواهد شد.
معاون امور اجتماعی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه بسیاری از کلانشهرهای کشور منتظر تصمیم تهران در این زمینه هستند، افزود: اگر الگوی مناسبی شکل بگیرد ملاک عمل همه کلانشهرها در کشور خواهد شد که میتواند کمک بسیار مفیدی در حوزه گردشگری باشد.
وی ادامه داد: امسال پیوستگی میان اقدامات نوروزی و ماه مبارک رمضان شکل گرفته و ما دو بهار را با هم تجربه می کنیم و امیدواریم از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشیم و در سال سوم اجرای برنامههای استقبال از بهار کار را در روز گذشته از میدان هفت تیر شروع کردیم. بیش از ۵۰ کاروان سیار شادی از این میدان کار خود را آغاز کردند که با استقبال خوب مردم مواجه شدند. ۱۰ کاروان گل طراحی شده با نمادهای رمضانی و نوروزی به همراه کاروانهای سازمان ورزش، آموزش شهروندی و مناطق در میدان مرکزی پارک لاله حضور پیدا کردند و مراسم افتتاحیه برگزار شد.
توکلیزاده با اشاره به اینکه امسال مرکز اصلی برنامه های نوروزی و رمضانی پارک لاله است، افزود: در همه مناطق ۲۲ گانه یک بوستان نیز به عنوان محل اجرای برنامه های محوری تعیین شده که ارائه خدمات به شهروندان را انجام میدهند. ستاد گردشگری نیز تورهای تخصصی را طراحی کرده تا میزبان شهروندان به ویژه اقشاری همچون معلولان، سالمندان و روزه اولیها باشیم که تورهای ویژهای برای آن ها طراحی شده است. علاوه بر این مسیرهای پیاده روی با ارائه خدمات به شهروندان طراحی شده است.
وی افزود: نقشه های گردشگری طراحی شده در اختیار گردشگران قرار میگیرد. در مراکز گردشگری میزبانی افطاری ساده با مشارکت وزارت میراث اتفاق خواهد افتاد.
معاون شهردار تهران با تأکید بر اینکه شعار اصلی اقدامات ویژه ایام نوروز برای امسال «تهران دوستداشتنی» گذاشته شده است، افزود: با این سیاست که تهران به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی شود شعار «تهران دوستداشتنی» انتخاب شده است تا در حقیقت با تهران دوست داشتنی مواجه شویم. در این ایام سفره های هفت سین مفصلی در بوستانها تدارک دیده شده و گل کاری بوستان نیز در حال انجام است. آزین بندی شهر نیز تا حد زیادی انجام و در حال تکمیل است. نماد استانها نیز در میادین مهم شهر در معرض دید مردم قرار خواهد گرفت. سازمان زیباسازی نیز رخدادهای ویژه ای با عنوان «افطارانه» در بلوار کشاورز شامل برپایی ۶۰ ایستگاه پذیرایی از مردم را از روز نخست ماه مبارک رمضان ترتیب داده است. شبهای لیالی قدر نیز که مراسم مهمی در تهران برپاست سازمان زیباسازی با سحری از شهروندان تهرانی پذیرایی خواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از مأموریت های اصلی ما احیای هویت تهران است. تهران علاوه بر هویت ملی، مذهبی و… هویت گردشگری نیز دارد که باید آن را احیا کنیم. در این مسیر با کمک وزارت میراث، تلاش خواهیم کرد تا صنایع مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی تهران را به عنوان یک هویت احیا کنیم که در کنار آن اشتغال خوبی نیز شکل خواهد گرفت. بی تردید تفریح یکی از موضوعاتی است که در دنیا تدارک ویژهای برای آن دیده میشود و مخاطبان ویژهای دارد. قطعا با ایجاد سازمان گردشگری مراکز تفریحی متولی جدی پیدا کرده و سیاستگذاری منسجمتری برای آنها انجام خواهد شد.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، زیبایینژاد مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نیز در بخش دیگری از این نشست در تشریح برنامههای محوری «بهار ایران» که در پارک لاله به عنوان جشن رمضان برگزار خواهد شد، گفت: در این جشن جشنوارههای متنوعی همچون شهر رمضان، آشپزباشی، پادکست شهر و… برگزار خواهد شد. این برنامهها از روز نخست ماه رمضان تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت. علاوه بر این سه پهنه شامل فرهنگسرای خاوران، برج میلاد و اراضی عباس آباد در نظر گرفته شده که برنامه های مفصلی در آن اجرا خواهد شد. این پهنه ها به همراه پارک لاله به عنوان اجرای برنامه های محوری در نظر گرفته شده و مناطق ۲۲ گانه نیز هر یک در یک بوستان منطقه این برنامه های محوری و ارائه خدمات به گردشگران را انجام خواهند داد.
وی افزود: ویژه برنامهای برای جشن عید فطر نیز در بوستان ملت در پنج شب آخر ماه رمضان طراحی شده و در جنوب تهران نیز در ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) سه شب برنامه در پایان ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، در ادامه این نشست امیر قاسمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران نیز در تشریح تورهای پیاده در شهر تهران گفت: این تورها در مسیرهای گردشگری به همراه لیدرهایی از وزارت میراث فرهنگی تدارک دیده شده است. امسال در ۱۹ مسیری که عمدتا در بافت تاریخی است این تورها تدارک دیده شده که در پشت نقشه هایی که در اختیار گردشگران قرار می گیرد علاوه بر مسیرها، جانمایی اماکن و معرفی اشخاص تأثیرگذار نیز درج شده است. ۱۵۰ هزار نسخه از این نقشه ها چاپ شده که در اختیار گردشگران قرار می گیرد و ۵۰ هزار نسخه نیز برای استان های دیگر ارسال شده است.
وی ادامه داد: با توجه به جمعیتی که در این ایام وارد تهران می شود در چهار ورودی تهران، ایستگاههای استقبال ما مستقر شده اند که خدماتی همچون خانه مادر و کودک، ایستگاه افطاری و استقرار عوامل اورژانس، آتش نشانی و هلال احمر در آن دیده شده است. همچنین امسال در مجموعه فرودگاهها نیز به همراه راه آهن و پایانههای شهر تهران ایستگاههای استقبال برپا خواهد شد. ۹۰ ایستگاه اطلاع رسانی در تهران برپا میشود که علاوه بر اهدای بستههای گردشگری، معرفی جاذبههای گردشگری و راهنمای گردشگر نیز توسط این ایستگاهها انجام خواهد شد.
قاسمی ادامه داد: در شهر ری تورهای رایگان مفصلی داریم و هر روز از سه بعد ازظهر این تورها از محل حرم عبدالعظیم حسنی آغاز و به حرم ختم خواهد شد و نهایتا گردشگران بر سر سفره افطار حرم حضرت عبدالعظیم حسنی حضور پیدا خواهند کرد.
وی درباره تخفیفات ارائه شده در این ایام به گردشگران گفت: مجموعه توچال، شهربازیها و خانه موزه ها تخفیفات ویژه ای را ارائه می کنند و امسال نیز برای نخستین بار هتل های تهران تا ۲۵ درصد تخفیف به مهمانان ارائه می کنند. علاوه بر این پارک هایی را آماده کردیم که شهروندان می توانند برای اسکان در آن ها چادر برپا کنند. برخی مدارس به ویژه در شهرری نیز خارج از حوزه اسکان آموزش و پرورش به دیگر شهروندان فضا برای اسکان می دهند.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران تأکید کرد: تبلیغات محیطی در سطح شهر و مترو پیش بینی شده است. کتابچهای نیز که تلفیقی از رمضان، نوروز و مقاصد گردشگری است؛ ویژه کودکان به صورت رایگان در ایستگاههای راهنما به کودکان داده خواهد شد. شهروندان می توانند با شماره ۱۳۷ و شماره گیری کد ۳ مشاوره گردشگری دریافت کنند. امسال میزبان ۱۷۳ ماشین سفری از سراسر کشور در بوستان ولایت هستیم که از دوم نوروز وارد این بوستان خواهند شد.
در ادامه عباس حیدری مدیرعامل شرکت برج میلاد تهران نیز گفت: برج میلاد نیز به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مسافران نوروزی هر ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران نوروزی است، به شکلی که در سال گذشته بیش از ۳۵۰ هزار نفر در نوروز از برج میلاد بازدید کردند. امسال نیز امیدواریم خدمت رسانی مناسبی به این مسافران داشته باشیم. جشنواره نوروز و ماه رمضان ۲۹ اسفند تا ۱۰ فروردین در برج میلاد برگزار می شود و در ۱۱ فروردین این جشنواره برگزار نخواهد شد. این برنامه ها از ساعت ۱۱ صبح آغاز و تا نزدیکی سحر ادامه دارد. همچنین فعالیت برج میلاد نیز از ۹ صبح برای بازدید آغاز و تا حدود ۳ صبح ادامه خواهد داشت. در روزهای ۵ و ۶ فروردین نیز کنسرتی در برج میلاد برگزار میشود که بحث فروش بلیت آن در زمان خود پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام