سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
مقامات بهداشتی انگلیس نسبت به رشد سرسامآور موارد بستری کودکان و نوجوانان در بیمارستانهای این کشور به خاطر عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی هشدار میدهند.
به گزارش مجله خبری آبادی 118، آمار رسمی از سوی نهادهای بهداشتی این کشور نشان میدهد میزان بستری شدن کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی چهار سال اخیر ۷۳۳ درصد افزایش داشته و این آمار شامل کودکان زیر پنج سال نیز میشود.
پزشکان تاکید دارند مصرف سیگارهای الکترونیکی در بین کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال طی سالهای اخیر موجب بیمار شدن و حتی بستری شدن آنها میشود.
در سال گذشته ۵۰ مورد بستری در بیمارستانها به دلیل اختلالات مربوط به مصرف سیگارهای الکترونیکی وجود داشته که ۱۱ نفر از افراد تحت درمان چهار سال یا کمتر سن داشتند.
با این حال در سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ کودک پیش دبستانی به دلیل استفاده از سیگار الکترونیکی تحت درمان بیمارستانی قرار نگرفت و شش کودک به کمک پزشکی نیاز داشتند.
در ارقام سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس (NHS)، کل پذیرش همه افراد – کودکان و بزرگسالان – برای چنین اختلالاتی در چهار سال از سال ۲۰۲۰ تا کنون ۲۷۶ درصد افزایش یافته است.
آمارها نشان میدهد پذیرش کودکان در بیمارستانها، شش درصد از کل پذیرشها در سال ۲۰۲۰ را تشکیل میداد.
با این حال در سال گذشته ۱۴ درصد از ۳۶۵ مورد بستری در بیمارستانها به دلیل عوارض سیگارهای الکترونیکی مربوط به بیماران ۱۹ ساله و کمتر بوده است.
همچنین بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی ۷۳۳ درصد افزایش در تعداد کل کودکانی که به دلیل اختلالات مربوط به سیگارهای الکترونیکی به بیمارستان مراجعه میکنند، مشاهده شده است.
کارشناسان می گویند افزایش مصرف استعمال دخانیات کودکان به دلیل طعم های جذاب آنها و تصمیم دولت انگلیس برای اجازه دادن به استعمال سیگار رایگان برای همه است.
به گزارش «نیویورک پست»، همچنین متخصصان هشدار میدهند کودکانی که بیشتر از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند، بیشتر احتمال دارد که به سمت مصرف تنباکو نیز بروند.
دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیشتر در این رابطه هشدار داده است در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتادهاند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند. من از کشورها میخواهم که برای محافظت از شهروندان خود، اقدامات سختگیرانهای برای جلوگیری از مصرف سیگارهای الکترونیکی به کار بگیرند به ویژه برای فرزندان و جوانانشان.
سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین و بسیار اعتیادآور هستند که برای سلامتی بسیار مضر است. در ابتدای عرضه این محصولات، اثرات طولانی مدت مصرف آنها به طور کامل شناخته شده نبود اما حالا ثابت شده که این محصولات دخانی، باعث تولید مواد سمی در بدن میشوند که برخی از این مواد سمی سرطانزا هستند و برخی دیگر از آنها خطر ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی را افزایش میدهند.
مصرف سیگارهای الکترونیکی همچنین میتواند بر رشد مغز تأثیر سوء بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری در جوانان شود. قرار گرفتن جنین در معرض دود حاصل از استفاده از سیگارهای الکترونیکی هم میتواند بر رشد جنین در زنان باردار تأثیر منفی بگذارد.
در عین حال مطالعات جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض تبلیغات سیگارهای الکترونیکی در رسانههای اجتماعی هرچند هم که کوتاه باشد، تمایل به استفاده از این محصولات و همچنین ایجاد نگرش مثبتِ کاذب نسبت به استفاده از این محصولات را افزایش میدهد.
انتهای پیام